Karamelka_mnam

XXX.XXX.255.84
Dobrý den,
před časem jsem si domů pořídila králíčka, který se stal mým nejlepším přítelem. Byl to mazlivý ušáček, veselý a zvídavý. Z ničeho nic se, ale začal chovat odtažitě a stále se jen schovává pod sedačkou a kdykoliv přijdu do místnosti uteče. Nikdy jsem mu neublížila já ani nikdo jiný. Pije a žere normálně. Chci se zeptat, zda i takovéto podivné chování může být "pouze" puberta. Králíčkovi je cca 6 měsíců.
Předem děkuji za odpovědi.
Krásné Vánoce všem,
z mazlivého králíčka se stal prakticky dospělý jedinec, se svoji tvrdohlavou hlavou.... Otázkou je i to, zda se jedná o samečka nebo samičku. U samičky, která má "pouze" říji se dá tak trochu předpokládat nápravu chování k původnímu - ovšem se stane i to, že ji stejně "hormony" natrvalo přemění k současnému chování, u samce je to asi trvalé (pokud není kastrovaný).
Tak, jako u každého savce, člověka nevyjímaje, je prostě po dospění, změna chování "normální", a obzvlášť u králíčka, který právě v šesti měsících dospěl....
je to pubertak, nejspis to prejde. tim si prochazeji vsichni.
https://www.kralici.cz/archiv.asp?mode=search&prezdivka_select=&prezdivka_text=&fulltext_text=pubert&time=all
Karamelka_mnam

XXX.XXX.25.205
Dobrý den, děkuji za Vaši zprávu a odkaz.
Hezký den.