Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Maffy

26.12.2021 18:37
Maffy

XXX.XXX.110.148

Dobrý den.
Moc bych si chtěla se svým králíčkem hrát a učit jí triky. Věnuji se jí celý den když mám teď čas, anebo odpoledne po škole. I když se snažím králíček není vůbec aktivní. Vím, že někteří to mají tak, že na to moc nejsou, ale ona doopravdy polehává celý den.
Nemáte někdo nějakou radu, jak bych ji mohla nadchnout pro cvičení a aktivitu prosím?

otázka

26.12.2021 18:55
otázka

XXX.XXX.230.195

To musí mít zvíře v sobě. Chovám králíky na maso, ale je mezi nimi samice, která vždycky vyskočí z kotce, je velké bedně, tak musí přeskočit cca 50cm a běhá okolo mě. Když dokrmím stačí říct alou domu a ona zas skočí zpátky. Nikdo jí to neučil, prostě to tak má. Zkuste kontaktovat někoho, kdo dělá králičí hop a vzít si mládě od něj.

26.12.2021 20:01
Vali80

XXX.XXX.69.10

otázka napsal(a):
To musí mít zvíře v sobě. Chovám králíky na maso, ale je mezi nimi samice, která vždycky vyskočí z kotce, je velké bedně, tak musí přeskočit cca 50cm a běhá okolo mě. Když dokrmím stačí říct alou domu a ona zas skočí zpátky. Nikdo jí to neučil, prostě to tak má. Zkuste kontaktovat někoho, kdo dělá králičí hop a vzít si mládě od něj.

Je to pravda. Mám samce, který je celé léto puštěný na zahradě na volno. Stačí říct Zrzku domů a je na noc v kotci.
Nikdy jsem ho nic neučila, ale je fakt chytrý. Řeknu: mazej z té mrkve a jde pryč 😂. Spíš reaguje na intonaci hlasu.
Teď mám i dva mladší a to jsou teda divoši...

Ono králíci jsou noční zvířata. Jsou více aktivní ráno nebo na večer. Zkuste ji aktivovat ráno před krmením. Třeba na nějakou mrkev. Nevím, také chovám na maso. Ale odpoledne spíš odpočívají.

otázka

27.12.2021 11:06
otázka

XXX.XXX.230.195

Oni se králíci šlechtí hlavně na vzhled a užitkovost.Jje to vlastně velká škoda, protože třeba moje výhrady proti králíkovi, jako mazlíku pro děti jsou hlavně kvůli nevyrovnaným povahám. Já moc nevěřím na nějakou velkou výchovu u králiků. Sice je doma nemám, ale chovám jich poměrně velké množství- v tuhle chvíli máme 15chovných samic, dva samce a cca 40mladých. Určitě nemám čas na nějaký individuální přístup ve smyslu ochočování a tak, přesto mezi nimi vidím velký rozdíl v povahách. Jsou mezi nimi králíci vysloveně mazliví a zvídaví a vždycky to souvisí s tím, jaká je samice. Když je kousavá mrcha, je velká pravděpodobnost, že takoví budou i mladí.

27.12.2021 13:07
hokrví

XXX.XXX.96.32

Vnučka ta má opačný problém, ptala se co má dělat, že králík celou noc hrabe a hlodá, ve dne běhá po pokojíčku a když ho chce zavřít do klece tak se snaží někde zalíst. Na noc ho dává do koupelny aby se vyspala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík