Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2022 17:30
Linda1115

XXX.XXX.208.134

Dobry den,
rada bych se zeptala na opravdu dobrou CHS zakrslych kralicku - nejlepe vychodni Cechy.
Stale narazim na Rabbit world, ale zda se mi, ze maji neuveritelne mnozstvi mladat rocne a stale pribyvaji nova a nova. Nerada bych podporovala mnozirnu.
Dekuji za tipy.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.1.2022 18:19

každá CH králíků je ze své podstaty množírna.

protože svaz chovatelů tohle neuznává a čistokrevný králík s PP není z žádné stanice.

28.1.2022 18:54

Kupte si zakrslého králíčka na nějaké výstavě s rodokmenem.Budete vědět, co z něho vyroste a ještě ušetříte pár stokorun.Název chovná stanice je jen na oklamání neznalých zájemců,ale ve skutečnosti je to množírna kříženců všeho se vším za velké peníze.

28.1.2022 20:04
hokrví

XXX.XXX.96.32

Pokud bude odbyt budou množírny, lidé to chtějí, množírny množí, peníze se točí.

28.1.2022 20:12
Linda1115

XXX.XXX.208.134

hokrví napsal(a):
Pokud bude odbyt budou množírny, lidé to chtějí, množírny množí, peníze se točí.

Prave...je mi divne,ze Rabbit world ma porad nova a nova mladata. Nepretrzite...

29.1.2022 18:39
kralickova

XXX.XXX.250.170

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
každá CH králíků je ze své podstaty množírna.

protože svaz chovatelů tohle neuznává a čistokrevný králík s PP není z žádné stanice.

Velmi troufalé tvrzení. Podle vašeho názoru to vypadá, že množírna = každý chovatel jakéhokoliv zvířecího druhu, který chová bez výsledných oficiálních rodokmenů. Tedy chovatelé, kteří mláďatům opatří rodokmeny nemohou být množírnou? A co je vlastně ona množírna? Z jazykového významu slova je to cosi s množením, to ovšem nesouvisí s průkazem původu. A chcete-li tímto slovem označit osoby, které množí zvířata, ale nezajišťují jim adekvátní péči, množí je na úkor zdraví rodičovských párů, bez ohledu na zdravotní problémy potomků, apod. potom jsme zase zpět, množírna nesouvisí s rodokmenem! Bezohledně množit zvládají velmi často i chovatelé zvířat s PP a naopak velmi uvědoměle a citlivě mohou chov provozovat i chovatelé zvířat bez PP.

Pro zadavatelku: je to jednoduché, jestliže na vás chovatel, bez ohledu na PP, nedělá dobrý dojem, pak si u něj nevybírejte. Správně píšete, nabídka je obrovská, s možnostmi internetu není nic snazšího, než udělat první seznámení s nabídkou a selekci těch, kteří na vás dělají dobrý / špatný dojem. Dále vám jistě pomůže vybrané chovy protáhnout googlem a pak stačí zahájit komunikaci s tím, kdo na vás dělá dobrý dojem. I podle toho si často můžete udělat obrázek. Bohužel ale naletět může člověk vždy, a to i v chovu s PP, kde logicky vidíte výrazně méně nabízených mláďat, neboť PP chovatelé králíků webové stránky obvykle nemají, takže veřejně nelze vidět počty mláďat, která odchovávají.

29.1.2022 18:55
Linda1115

XXX.XXX.208.134

kralickova napsal(a):
Velmi troufalé tvrzení. Podle vašeho názoru to vypadá, že množírna = každý chovatel jakéhokoliv zvířecího druhu, který chová bez výsledných oficiálních rodokmenů. Tedy chovatelé, kteří mláďatům opatří rodokmeny nemohou být množírnou? A co je vlastně ona množírna? Z jazykového významu slova je to cosi s množením, to ovšem nesouvisí s průkazem původu. A chcete-li tímto slovem označit osoby, které množí zvířata, ale nezajišťují jim adekvátní péči, množí je na úkor zdraví rodičovských párů, bez ohledu na zdravotní problémy potomků, apod. potom jsme zase zpět, množírna nesouvisí s rodokmenem! Bezohledně množit zvládají velmi často i chovatelé zvířat s PP a naopak velmi uvědoměle a citlivě mohou chov provozovat i chovatelé zvířat bez PP.

Pro zadavatelku: je to jednoduché, jestliže na vás chovatel, bez ohledu na PP, nedělá dobrý dojem, pak si u něj nevybírejte. Správně píšete, nabídka je obrovská, s možnostmi internetu není nic snazšího, než udělat první seznámení s nabídkou a selekci těch, kteří na vás dělají dobrý / špatný dojem. Dále vám jistě pomůže vybrané chovy protáhnout googlem a pak stačí zahájit komunikaci s tím, kdo na vás dělá dobrý dojem. I podle toho si často můžete udělat obrázek. Bohužel ale naletět může člověk vždy, a to i v chovu s PP, kde logicky vidíte výrazně méně nabízených mláďat, neboť PP chovatelé králíků webové stránky obvykle nemají, takže veřejně nelze vidět počty mláďat, která odchovávají.

Takhle... Na me jejich stranky nedelaji spatny dojem. Ale je to jedno mlade za druhym a to me trosku znervoznuje. Nekde jsem nasla diskuzi z roku 2014,kde je kdosi kritizuje,jinak nic zleho se o nich nepise. Proto se radeji ptam tady,protoze je jasne,ze tu budou lide,co maji zkusenosti.

29.1.2022 18:55

kralickova napsal(a):

Výborne vysvetlené ... No takto podaným názorom tu budete mať minimálny fanklub.
Predpokladám že vám to je jedno a to mi je sympatické. Pred pár rokmi som sa rozhodol tiež že pôjdem svojou cestou a som spokojný s tým ako veci robím. Za mňa = palec hore.

29.1.2022 21:38
Sharan

XXX.XXX.41.219

Žádné chovatelské stanice králíků nikdy u nás neexistovaly a neexistuji. Totéž platí pro průkaz původu (PP). Tyto názvy jsou spojeny s chovem psů, kde se o název a zapsání chovatelské stanice oficiálně žádá. Někteří chovatelé králíků si asi pro lepší prodej jejich odchovů sami vymysleli tyto názvy "stanic" a oblbují nechovatelskou veřejnost. Pravdou sice je, že někteří mají velmi kvalitní webové stránky a možná i odchovy.

30.1.2022 06:57

Sharan napsal(a):
Žádné chovatelské stanice králíků nikdy u nás neexistovaly a neexistuji. Totéž platí pro průkaz původu (PP). Tyto názvy jsou spojeny s chovem psů, kde se o název a zapsání chovatelské stanice oficiálně žádá. Někteří chovatelé králíků si asi pro lepší prodej jejich odchovů sami vymysleli tyto názvy "stanic" a oblbují nechovatelskou veřejnost. Pravdou sice je, že někteří mají velmi kvalitní webové stránky a možná i odchovy.

A u koček taky, nebo ne?

30.1.2022 09:22
Sharan

XXX.XXX.41.219

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A u koček taky, nebo ne?

U koček samozřejmě platí totéž jako u psů. Ihned po odeslání jsem si to uvědomil a čekal jsem, že se někdo ozve. Čerpám vždy ze svých osobních chovatelský zkušeností a kočky a i některá další zvířata jsem nikdy aktivně nechoval. Ale o králicích mě nikdo nemusí poučovat.

30.1.2022 09:51

Sharan napsal(a):
U koček samozřejmě platí totéž jako u psů. Ihned po odeslání jsem si to uvědomil a čekal jsem, že se někdo ozve. Čerpám vždy ze svých osobních chovatelský zkušeností a kočky a i některá další zvířata jsem nikdy aktivně nechoval. Ale o králicích mě nikdo nemusí poučovat.

V pohodě. Když ne já, ozval by se někdo jiný. Já zase nevím skoro nic o chovu králíků, proto chodím i do téhle sekce. A když už jsem tady - mají teda čistokrevní králíci něco jako PP? Předpokládám, že se u nich sledují rodokmeny stejně jako u jiných zvířat.

30.1.2022 10:23
Sharan

XXX.XXX.41.219

Ano mají vystavený rodokmen králíka, o který žádá za určitých podmínek chovatel, který musí být členem českého svazu chovatelů. Králík s vystaveným rodokmenem také musí být označený tetováním v obouch ušních boltcich. Tetování označuje stáří králíka v jednom boltci a ve druhém označení okresu registrace s pořadovým číslem případně speciálního klubu s pořadovým číslem,či nejvyšším chovatelským stupněm a to je plemený chov označený písmenem P a taktéž pořadovým číslem.

30.1.2022 10:29
Sharan

XXX.XXX.41.219

Zapomněl jsem, že nad plemeným chovem je ještě kmenový označený K a pořadovým číslem. To je ve zkratce snad to základní o označení králíků chovaných čistokrevně členy ČSCH.

30.1.2022 11:20

Ono to značení králíků je trochu složitější.
Levé ucho C 1-1 králík narozený v ČR v lednu 2021

Pravé ucho
registrace okresní 1-21 Praha 21. v pořadí svého plemene a rázu,barvy v okresu v daném roce

S-21 reistrován v příslušném klubu

P 21 registrován v příslušném klubu(pokud je) nebo v ústřední registraci s tím,že je z uznaného plemenného chovu

20-K je registrován v ústřední registraci a pochází z povoleného regeneračního chovu

20-S je registrován v ústřední registraci a pochází z povoleného novošlechtění

11-20K registrace okresně,S-20K registrace klubově - králík je kominíkem a je registrován okresně či klubově

Přidejte reakci

Přidat smajlík