Samice - připouštění

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.2.2022 16:21
Lucie N.

XXX.XXX.213.28

Dobrý den, mám dvě mladé samice které čekají na připuštění. Burgundskou ta má šest a půl měsíce a váží 5,03 kg a meklenburskou x hyla ta má šest měsíců a váží 4,2 kg. Mám ještě čekat nebo už můžu vzhledem k váze připouštět (během 14 dní).
Děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.2.2022 16:36

Dovolím si zkopírovat odpověď od uživatelky jiva z jiné diskuze:

Zakrslíci a malá plemena - minimálně 6 měsíců
Střední plemena - min. 8 měsíců
Velká plemena - min. 9 měsíců
Jinak samice musí být v chovné kondici a mít váhu dospělého jedince příslušného plemene.

21.2.2022 16:53
Lucie N.

XXX.XXX.213.28

To já samozřejmě vím, ale váhu a kondici mají, nehledě na to, že burgundská je v říji a likviduje kotec. 🤷 Ale asi tedy ještě počkám 👍😊

21.2.2022 17:18

Tu burgundskou máte ve výkrmové kondici a ne v chovné.A kříženku moc neposoudím,nechovám hyly,ale na meklenburka by byla ve váze tak akorád.

21.2.2022 19:13
Tomaas86

XXX.XXX.243.121

Lucie N. napsal(a):
Dobrý den, mám dvě mladé samice které čekají na připuštění. Burgundskou ta má šest a půl měsíce a váží 5,03 kg a meklenburskou x hyla ta má šest měsíců a váží 4,2 kg. Mám ještě čekat nebo už můžu vzhledem k váze připouštět (během 14 dní).
Děkuji.

Jiva má pravdu, že ta Bu už je trošku zatloustlá, ale věk má dobrý. Bu v 6.měs jsem připouštěl a vždy s pěknými vrhy, rychle dospívají s tou už nečekejte, nemějte obavu jsou to perfektní matky. Kříženec s hylou je asi trochu loterie, ale váhu už má na 80% což je jeden z požadavků na chovné zvíře. Hyly se připouštějí po 150.dni života jsou velmi ranné viz stránky pana Kočára z Ratibořic, ale kříženci to nevím. Jestli je to potomek křížence originální Hyly napište přímo p. Kovářovi on bude vědět, prodává své Hyly i pro účely křížení a má jistě od chovatelů zpětnou vazbu. Jestli je to však nějaký z potomků po Hyle neznámé generace tak je to věštění z křišťálové koule a musíte to prostě zkusit. Hodně štěstí v chovu.

21.2.2022 19:58
europa.it

XXX.XXX.19.235

Božínku, Lucie N., ty jsou nádherné! Z té meklenburačky vs. hyla se snad poskládám! ❤🐇 Ať se daří!

P. S. Meklenburačky by se měly připouštět až v 10. měsíci, ale ta kombinace s hylou ten věk pro připouštění asi dost sráží.

22.2.2022 09:44
Vali80

XXX.XXX.53.126

Opravdu si raději ještě měsíc s Burgundou počkejte. Nic neuspěcháte. Taky jsem se dřív řídila váhou (kolikrát výkrmovou) a samice po čase nechtěla zabřeznout a měla problémy. Teď si počkám do 8 měsíce a samičky i mladé jsou v naprosté pohodě, zdravé s krásně vyrovnanými vrhy.

Aby vám burgunda nezatloustla, krmte třeba jen ovsem, hlavně bez výkrmových granulí.
Blíží se jaro, říje se bude opakovat čím dál častěji.

Ať se daří.
Zuzka

23.2.2022 09:29

MS je střední plemeno a rozhodně se nepřipouští v 10 měsících.To se připouští plemena velká.

23.2.2022 11:38
europa.it

XXX.XXX.19.235

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
MS je střední plemeno a rozhodně se nepřipouští v 10 měsících.To se připouští plemena velká.

Rozumím, ale radila mi to tak paní, co je chová a měla jsem od ní tu svou jednu Meklenburačku. I Zaječí je střední plenemo a též mi bylo důrazně razeno, ať připouštím (taky) nejdřív v 10 měsících.

23.2.2022 17:34
Štefan1

XXX.XXX.208.238

europa.it napsal(a):
Rozumím, ale radila mi to tak paní, co je chová a měla jsem od ní tu svou jednu Meklenburačku. I Zaječí je střední plenemo a též mi bylo důrazně razeno, ať připouštím (taky) nejdřív v 10 měsících.

Osobně jsem toho názoru, že je zbytečné tak dlouho čekat, pokud je králice vyspělá. Naopak, může být zatučnělá a pak může být problematické připuštění.

georgi

24.2.2022 05:20
georgi

XXX.XXX.118.61

Mám samice středního plemene nebo křížence s německým strakáčem a připouštím poprvé v 6 a půl nebo v sedmi měsíci . Samice jsou vždy v dobré kondici . Hnízda jsou vždy početná . Samice na váze neztratí . Když jsem počkal déle , nic jsem nezískal .

Přidejte reakci

Přidat smajlík