Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

MINIBER

21.2.2022 18:06
MINIBER

XXX.XXX.100.1

Dobrý den,
máme první vrh králíčků minilop. Králíčkům jsou tři týdny a plazí se jako želvičky.
Udělali jsme něco špatně nebo je to normální. Jsou pouze dva a jsou trošku tlusťoučcí.

21.2.2022 21:35
Hanka 123

XXX.XXX.20.211

Ne ne všechno je v pořádku máme teď stejně staré a pokud vylezou z hnízda dělají to samé

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2022 09:02

MINIBER napsal(a):
Dobrý den,
máme první vrh králíčků minilop. Králíčkům jsou tři týdny a plazí se jako želvičky.
Udělali jsme něco špatně nebo je to normální. Jsou pouze dva a jsou trošku tlusťoučcí.

Neškodilo by dopředu něco nastudovat o vývoji mláďat. Jako, že nebudou hned po porodu běhat. Abyste neměli zbytečné obavy. (a vypněte si Caps Lock ).

22.2.2022 19:01

3 týdenní králíci se tedy rozhodně neplazí a běhají pěkně rychle.Tohle jsou 3 mláďata z 9 narozená 3.2.Ještě se neženou ke žrádlu,ale když jsem chtěla nějakého odchytit musela jsem dávat velký pozor aby mně nevyskočili z kotce.
Zkuste dát foto.U zakrslíků se vyskytuje celá řada dědičných vad.Peanut,max factor,splay-led,hippo,fadder.

22.2.2022 19:36
Hanka 123

XXX.XXX.20.211

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
3 týdenní králíci se tedy rozhodně neplazí a běhají pěkně rychle.Tohle jsou 3 mláďata z 9 narozená 3.2.Ještě se neženou ke žrádlu,ale když jsem chtěla nějakého odchytit musela jsem dávat velký pozor aby mně nevyskočili z kotce.
Zkuste dát foto.U zakrslíků se vyskytuje celá řada dědičných vad.Peanut,max factor,splay-led,hippo,fadder.

To je pravda ale nemyslím si že by to bylo nijak zvláštní. Já jsem si loni v dubnu přivezla domů měsíčního zakrslého králíčka (ano vím že by měl být v té době ještě u matky ale majitelka mi řekla že mu je 6 a půl týdne a datum narození mi poslala až dodatečně do emailu s tím že se ,,spletla" . No králíčka jsem si vezla z Prahy a vzhledem k tomu že jsem z Děčínska jsem to ryskla. Navíc jsem měla doma podobně staré normálně velké králíky takže kdyby byl problém měla bych ji kam dát.) a ta taky nějakou dobu chodila tak že střídala packy jako pes. Takže si myslím že to není nic neobvyklého. Ale bylo by lepší kdyby zadavatelka lépe definovala ,,plazí se jako želvičky" (jinak mi to dělají ze začátku i malí králíkarnoví králíci)

Jinak moje zakrslá slečna to ve zdraví přežila a teď je z ní vzorná mamina

22.2.2022 20:01

Za mě tedy králíci ve třech týdnech musí lítat jak šipky a pokud ne je tam nějaký problém a do chovu nepatří.Pokud tedy nejsou na špatné klouzající podlaze,ale ta je pro králíky nevhodná.
Třeba vada splay-leg se objevuje až v průběhu růstu(vyskytuje se ne jenom u zakrslíků) a setkala jsem se s ní u havan a také samec,samice i všichni jejich potomci přišli z chovu vyřadit.Ikdyž se vada s jiným protějškem neprojevila,nositelé zůstavají.
Ale to je o tom,co kdo chce odchovávat.

22.2.2022 20:28
Hanka 123

XXX.XXX.20.211

Aha o tom jsem neslyšela ale je pravda že toho o králičích poruchách moc nevím...

24.2.2022 10:16
Vali80

XXX.XXX.53.126

Přesně jak píše Jiva, třítýdenní králici už normálně hupkaj po kotci. Dokonce i mladší když vylezou, jde vidět, že mají snahu se stavět na nožky, ale nikdy jsem je neviděla se plazit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík