Hnisavé oči u králíčat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.2.2022 07:29
Marysanda

XXX.XXX.1.194

Prosím o radu, máme 5-ti týdenní králíčata, včera jsem u dvou našla zhisané očičko, jedno králíče jakoby to oko neměl.
Očistila jsem okolí oka, dost bílého asi hnisu pod víčkem. Králíčata jsou jinak vitální, žerou, pijí...
Kotec, misky udržuji v čistotě. Matka vloni očkovaná proti moru a myxo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.2.2022 08:58

Marysanda napsal(a):
Prosím o radu, máme 5-ti týdenní králíčata, včera jsem u dvou našla zhisané očičko, jedno králíče jakoby to oko neměl.
Očistila jsem okolí oka, dost bílého asi hnisu pod víčkem. Králíčata jsou jinak vitální, žerou, pijí...

Foto? Matka vloni očkovaná - kdy? Jakou vakcínou?

22.2.2022 11:30
Marysanda

XXX.XXX.1.194

Matka očkovaná 22.6.21 mor a 6.8.21 myxo.......jméno vakcíny ale nevím...

22.2.2022 12:59

Marysanda napsal(a):
Matka očkovaná 22.6.21 mor a 6.8.21 myxo.......jméno vakcíny ale nevím...

Připadá mi to jako zranění.

22.2.2022 15:54
Vali80

XXX.XXX.53.126

Pokud se víčka neotevírala násilím, vypadá to opravdu jako zranění. Měla jsem u jedné malé burgundy taky zánět v očích (přenesla to zřejmě samice, slzelo ji jedno oko) a očka byly taky červené po očištění borovou vodou a rozlepení (ale né násilím). Zabrala až antibiotiková, oftalmo-framykoinová mast. Měla to opravdu škaredé, ale po 14 dnech pravidelného čištění a mazání stačilo jen kapat borovou vodu nebo heřmánek. U vašeho jde vidět jako by rána a ta se mohla zanítit.

Zkuste veterinu.

22.2.2022 17:11
Marysanda

XXX.XXX.44.70

Jako zraneni mi to nepripada, z jednoho vrhu uz maji ocko s troskem hnisu 3 mladi a z druheho jeden. V jinem vlakne jsem se docetla, ze by to mohl byt zanet spojivek, v sobotu dostali cistou podestylku a vcera odpo to zacalo. Jestli prasna slama? Dle toho prispevku chovatek zkusil Oftalmoseptonex a pomohl🤷🏻‍♀️

22.2.2022 18:29
borax

XXX.XXX.91.21

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Foto? Matka vloni očkovaná - kdy? Jakou vakcínou?

Co blázníte?
Teď myxomatoza není, protože není hmyz!!

22.2.2022 19:07

Marysanda napsal(a):

A měla mláďata v těch 14 dnech oči normálně otevřené,rozlepené?

22.2.2022 20:15
Marysanda

XXX.XXX.44.70

Ano, mela..... ocka jsem vykapala, vecer bych rekla, ze tri vypadaji lepe, jedno ma ocko zalepene... otiram lehce dezinfenci a i tak jsem mu kapla oftalmoseptonex...

22.2.2022 21:16
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Marysanda napsal(a):
Ano, mela..... ocka jsem vykapala, vecer bych rekla, ze tri vypadaji lepe, jedno ma ocko zalepene... otiram lehce dezinfenci a i tak jsem mu kapla oftalmoseptonex...

Ophtalmoseptonex oko vyčistí,ale jestli to je zánět,jako že je, tak kupte u veterináře Maxitrol,kapky, mast..ATB..
Mně slzel nově koupený samec, krásně a brzy se oko vyléčilo..

23.2.2022 06:28
Varaxi

XXX.XXX.150.244

borax napsal(a):
Co blázníte?
Teď myxomatoza není, protože není hmyz!!

Není?
Já mám první letošní štípanec od komára už zahojený. Normálně nám lítají muchy po dvorku.
Asi záleží jak kde, ale u nás teda hmyz je.

23.2.2022 08:22

Už dávno nie je myxomatoza sezónne ochorenie. Len sú oblasti v ktorých sa vyskytuje minimálne.

23.2.2022 09:33

Marysanda napsal(a):

Pokud měla oči normální,může to být zranění,vypadá to na to.Pokud nejsou nějaké další příznaky,třeba výtok z nosu,prskání.To by mohlo značit třeba pasteurelózu.

2.3.2022 12:27
Marysanda

XXX.XXX.157.143

Kralicata po podani atb kapek ocka podstatne lepsi. Chtela bych znat vas nazor... vet mi rekla, ze by to mohla byt Encefalitozoona, ale priznakove mi to nesedi... Nemaji zmenu chovani, nemaji hlavicku na stranu, prospivaji, zerou, pijou... Setkali jste se s timto onemocnenim u venkovskeho chovu? Docetla jsem se, ze na to trpi hlavne zakrsli kralik, co maji lidi doma...

2.3.2022 12:43
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Jestli králíčci dobře žerou, jsou vitální a očka se jim hojí,tak bych to neřešila..kdyby byli nemocní ,jak říkala paní veterinářka, určitě by se chovali jinak..držím jim palce,jsou pěkní😊🐰🐰

4.3.2022 18:58
Toony

XXX.XXX.231.52

Zdravim,
Mam jeden vrh kraliku. Od mala maji 3 problemy s ocima. Neco jako zanet, tece jim z oka jeden z nich tam ma neco jako sedy zakal. Jednu dobu se to temer zahojilo, bohuzel ted se to vratilo. Stari cca 3 mesice. Jinak vitalni, dobre zerou. Co by to mohlo byt?

4.3.2022 19:24
ančovička1

XXX.XXX.220.111

Proč jste ten zánět neléčili hned po zjištění?..byli by brzy zdraví.. chudáci.. existují veterináři, kteří vám dají léky.

4.3.2022 21:41
Toony

XXX.XXX.231.52

ančovička1 napsal(a):
Proč jste ten zánět neléčili hned po zjištění?..byli by brzy zdraví.. chudáci.. existují veterináři, kteří vám dají léky.

Protoze to zmizelo a ted se to pred cca 10 dny vratilo.

5.3.2022 09:34

Toony napsal(a):
Zdravim,
Mam jeden vrh kraliku. Od mala maji 3 problemy s ocima. Neco jako zanet, tece jim z oka jeden z nich tam ma neco jako sedy zakal. Jednu dobu se to temer zahojilo, bohuzel ted se to vratilo. Stari cca 3 mesice. Jinak vitalni, dobre zerou. Co by to mohlo byt?

Veterinář. Jinak můžou oslepnout. U očí se nevyplácí čekat.

5.3.2022 09:46

Toony napsal(a):
Zdravim,

Jen se zeptám.Vy chováte králíky v těchto bednách u slepic?

5.3.2022 15:29
hokrví

XXX.XXX.96.32

Když vidím fotku, řekl bych velká prašnost.

5.3.2022 16:22
Toony

XXX.XXX.106.216

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jen se zeptám.Vy chováte králíky v těchto bednách u slepic?

Tady fotka chovu

5.3.2022 16:23
Toony

XXX.XXX.106.216

hokrví napsal(a):
Když vidím fotku, řekl bych velká prašnost.

Prasnost to nebude. Problem je jen u jednoho vrhu a ten je z klasickem kralicniku

5.3.2022 19:52
hokrví

XXX.XXX.96.32

Toony napsal(a):
Prasnost to nebude. Problem je jen u jednoho vrhu a ten je z klasickem kralicniku

Mám též králičinec a choval jsem králíky společně se slepicemi, bylo mi doporučeno je oddělit.
Postavil jsem jim kurník, po 5 letech jsem slepice zrušil, momentálně slepice nemám.
Musím uznat, že váš chov vypadá dobře a čistě.

6.3.2022 04:55
Toony

XXX.XXX.231.52

hokrví napsal(a):
Mám též králičinec a choval jsem králíky společně se slepicemi, bylo mi doporučeno je oddělit.
Postavil jsem jim kurník, po 5 letech jsem slepice zrušil, momentálně slepice nemám.
Musím uznat, že váš chov vypadá dobře a čistě.

Toto je zimoviste. Foliovnik do ktereho na zimu navezu 30cm stepky. Kralici jsou na rostech. Takze vykaly propadavaji dolu a slepice to pohrabou. Stepka absorbuje pach a zaroven hřeje. Napajecky jen tak nezamrznou. Super na tom je, ze nic necistite.na podzim stepku navezete (cca 8m3)na jare odvezete. Velka usoora casu.Kompost z toho pak paradni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík