Dobrý deň,
jedna z mojich samic dostala ušny svrab. Zistoval som si o tom niečo co to sposobuje, ako sa to lieci atď. Akurat ze pri vybere vhodneho lieku sa neviem rozhodnuť. Podľa vas je lepši septonex alebo arpalit neo. Samicu chcem pripustit takze to chcem rychlo poriesiť nech je v poriaku.
Pište svoje skúsenosti, ďakujem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Arpalit,nastříkat a ještě nejlepší 2x zopakovat po týdnu.

septonex nefunguje

David Valentko
napsal(a):
Dobrý deň,
jedna z mojich samic dostala ušny svrab. Zistoval som si o tom niečo co to sposobuje, ako sa to lieci atď. Akurat ze pri vybere vhodneho lieku sa neviem rozhodnuť. Podľa vas je lepši septonex alebo arpalit neo. Samicu chcem pripustit takze to chcem rychlo poriesiť nech je v poriaku.
Pište svoje skúsenosti, ďakujem.
Septonex je rozhodně na nic. Kolegové veterináři mají dobré zkušenosti s injekčním Ivomecem.
Pouzit stolni olej, opatrne kapnout do ucha, nechat chvili pusobit a opatrne- to co pujde vatovou stetickou odstranit. Opakovat denne. Pred mesice u mne samec svrab v jednom uchu, po vycisteni jsem kapla jeste kapku usnich kapek co jsem mela doma- Otospectrine. Ctvrty den byl kráik v poradku a je stale. Toto je letita rada od kdysi me vet... Od te doby delam pokud je nutne u kocek, pred mesicem prvne u kralika a vzdy maji za par dni pokoj
Dynamit

XXX.XXX.131.121
Ivomec 0,3-0,5 ml podle velikosti králika pod kožu nebo nakapat do ucha.F.D.

Jedna rada: Pokiaľ neviem čo je čo a čo to obsahuje tak sa do aplikácie "Nemontujem"...
David Valentko
napsal(a):
Aky je rozdiel medzi ivomecom a ivermectinom, pretože ten doma mam. Sú to kvapky mohol by som to vyskusat nakvapkať jej do usí. Ale zatial asi budem liecit iba arpalitom.
Jen rozdíl v obchodním názvu.
Důležitá je účinná látka v léčivu obsažená.
Myslím si, že tohle si lze poměrně jednoduše vygooglit.🤔😢

David Valentko
napsal(a):
Aky je rozdiel medzi ivomecom a ivermectinom, pretože ten doma mam. Sú to kvapky mohol by som to vyskusat nakvapkať jej do usí. Ale zatial asi budem liecit iba arpalitom.
Ivermectin je účinná látka, Ivomec je obchodní název. Můžete zkusit, ale má ochrannou lhůtu.

Prekvapuje ma, že sa stále nájdu ľudia ktorí dokážu nezmyselne experimentovať a naivne zháňať rozum na na internete... Len je smutné že to od😏 série ten chudák pokusný králik .
Použiť Ivermectin (antiparazitikum) - olej. Kvapká sa do sluchoovdu a zväčša nie je ani potreba odstraňovať chrasty, niekedy doslova nežiadúce. Arpalit je tak dobrý na ničenie parazitov v obydliach a znáškových hniezdach.
Každá dobrá veterinárna stanica Vám to predá v monožsteve do malej striekačky. Expirácia je cca 6 mes. a uchovávať v chladničke.
Svrab je prenosné ochorenie, takže dezinfikovať aj koterce odporúčam.