Agresivní samice od kralika

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Fruzsina

27.2.2022 00:07
Fruzsina

XXX.XXX.9.13

Dobrý den, mám takový problém a nevím už jak ho řešit.
Mám králíka, konkrétně samici, který je asi 5 měsíců a je přehnaně moc agresivní. Nemá žádný traumatický zážitek ani nic podobného. Spíše bych řekla, že má všechno na co si vzpomene a i to co nepotřebuje.
Zkoušela jsem už snad všechno, ale nevím jak jí převychovat. Je teritoriální, agresivní a už několikrát všechny okolo sebe pokousala a už jsem z toho zoufalá.
Miluji ji a pryč ji dát prostě nechci, ale na další stranu tohle trpět taky nechci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.2.2022 07:08

Fruzsina napsal(a):
Dobrý den, mám takový problém a nevím už jak ho řešit.
Mám králíka, konkrétně samici, který je asi 5 měsíců a je přehnaně moc agresivní. Nemá žádný traumatický zážitek ani nic podobného. Spíše bych řekla, že má všechno na co si vzpomene a i to co nepotřebuje.
Zkoušela jsem už snad všechno, ale nevím jak jí převychovat. Je teritoriální, agresivní a už několikrát všechny okolo sebe pokousala a už jsem z toho zoufalá.
Miluji ji a pryč ji dát prostě nechci, ale na další stranu tohle trpět taky nechci.

Nepsala jste už tady? Ten nick je mi povědomý. Zakrslík? Na toto téma tu bylo už mnoho vláken, leckdy i bouřlivých. Stačí pohledat. Ale ve zkratce - moc s tím neuděláte, možná pomůže kastrace. Tihle králíci se holt šlechtí na vzhled, aby byli co nejmenší a nejroztomilejší, ne na povahu.

27.2.2022 09:29

Nechovám zakrslíky,ale střední a malé plemeno výstaváky.Povaha se dědí hodně a většinou s ní nic neuděláte.Jestli pomůže kastrace nevím,nemám zkušenost.Já agresivní jedince vyřazuji z chovu.

27.2.2022 09:33

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nechovám zakrslíky,ale střední a malé plemeno výstaváky.Povaha se dědí hodně a většinou s ní nic neuděláte.Jestli pomůže kastrace nevím,nemám zkušenost.Já agresivní jedince vyřazuji z chovu.

Však jsem psala možná. A ano, agresívní jedinci se vyřazují z chovu. Nejen u králíků. Ale to majitelé mazlíčků nechtějí moc slyšet, že takový králík u chovatelů vašeho druhu končí na pekáči.

8.3.2022 08:15
Markéta Kostková

XXX.XXX.253.235

5 měsíců? Puberta.

8.3.2022 08:38

Markéta Kostková napsal(a):
5 měsíců? Puberta.

To rozhodně. Ale problém to neřeší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík