Ivon42

XXX.XXX.26.243
Dobrý den ,
Králíky chovám teprve rok. A u mé první samice mám problémy s odchovem mladých.
První vrh proběhl bez problémů a ze 4 mladých všechny vychovala.
Druhé hnízdo bohužel po několika dnech nechala být a mladé zahynula.
Třetí hnízdění dopadlo podobně. Po osmi dnech se na mladé opět vyprdla a zahynula.
Teď je březí znova a říkal sem si , že pokud bude i tento vrh neúspěšný, tak samici vyřadím z chovu.
Vždy když jsou v chovu problémy, ať jde o jakákoliv zvířata, se snažím hledat chybu nejdřív u sebe.
Tak bych se chtěl zeptat na nějaké rady či triky na co si dát pozor nebo co změnit.
Vody má vždy dostatek, krmím seno, oves, ječmen , granule. Zbylé dvě samice zatím odchovávají bez problémů.
Je mi líto ji vyřadit když napoprvé odchovala, ale zase držet jí nemohu pokud by potřetí za sebou mladé nechala.
Děkuji za případné rady.
Ivon42
napsal(a):
Dobrý den ,
Králíky chovám teprve rok. A u mé první samice mám problémy s odchovem mladých.
První vrh proběhl bez problémů a ze 4 mladých všechny vychovala.
Druhé hnízdo bohužel po několika dnech nechala být a mladé zahynula.
Třetí hnízdění dopadlo podobně. Po osmi dnech se na mladé opět vyprdla a zahynula.
Teď je březí znova a říkal sem si , že pokud bude i tento vrh neúspěšný, tak samici vyřadím z chovu.
Vždy když jsou v chovu problémy, ať jde o jakákoliv zvířata, se snažím hledat chybu nejdřív u sebe.
Tak bych se chtěl zeptat na nějaké rady či triky na co si dát pozor nebo co změnit.
Vody má vždy dostatek, krmím seno, oves, ječmen , granule. Zbylé dvě samice zatím odchovávají bez problémů.
Je mi líto ji vyřadit když napoprvé odchovala, ale zase držet jí nemohu pokud by potřetí za sebou mladé nechala.
Děkuji za případné rady.
Zdravím, neruší ji něco? Třeba myši v králíkárně?