Martina2109

XXX.XXX.104.1
Dobrý den,
jsem studentkou České zemědělské univerzity v Praze a jako téma bakalářské práce zpracovávám myxomatózu králíků. Jelikož je celkem problém na internetu sehnat jakékoli české (hlavně odborné/vědecké) články nebo alespoň zjistit ve kterém časopise a čísle takový článek vyšel, chtěla bych tak poprosit místní chovatele, zda o takových článcích neví, případně zda by byl někdo schopný a ochotný mi jej nějakým způsobem poskytnout. Samozřejmě mě napadly časopisy Veterinářství, Veterinární klinika, ale nedaří se mi zjistit kdy a ve kterém čísle takový článek třeba vyšel.
Předem děkuji všem za ochotu
Martina P.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Martina2109
napsal(a):
Dobrý den,
jsem studentkou České zemědělské univerzity v Praze a jako téma bakalářské práce zpracovávám myxomatózu králíků. Jelikož je celkem problém na internetu sehnat jakékoli české (hlavně odborné/vědecké) články nebo alespoň zjistit ve kterém časopise a čísle takový článek vyšel, chtěla bych tak poprosit místní chovatele, zda o takových článcích neví, případně zda by byl někdo schopný a ochotný mi jej nějakým způsobem poskytnout. Samozřejmě mě napadly časopisy Veterinářství, Veterinární klinika, ale nedaří se mi zjistit kdy a ve kterém čísle takový článek třeba vyšel.
Předem děkuji všem za ochotu
Martina P.
Já nevím, ale když si zadám na gůglu myxomatóza, vyběhne mi hafo více méně odborných článků. Ohledně konzultace bych oslovila SVÚ a praktické veterinární lékaře. Když bych měla nějaké nejasnosti.

k dispozici je online celý archiv veterinářství.
Martina2109

XXX.XXX.61.25
napsal(a):
Já nevím, ale když si zadám na gůglu myxomatóza, vyběhne mi hafo více méně odborných článků. Ohledně konzultace bych oslovila SVÚ a praktické veterinární lékaře. Když bych měla nějaké nejasnosti.
To sice ano, ale jsou to články na webových stránkách. Do BP můžeme bohužel použít pouze články z tištěných periodik nebo periodik publikovaných online, nikoli pouze odkaz třeba na nějakou webovou stránku veterinářů apod.
Martina2109

XXX.XXX.61.25
napsal(a):
k dispozici je online celý archiv veterinářství.
Ten jsem sice našla, ale za každý článek to po mě chce platit (s čímž bych problém neměla), ale nedaří se mi konkrétně dohledat co je v daném článku k problematice kterou zpracovávám. Můžete mi, prosím, raději poslat odkaz? Možná jsem jen z toho celodenního hledání už mimo 😃

Martina2109
napsal(a):
Ten jsem sice našla, ale za každý článek to po mě chce platit (s čímž bych problém neměla), ale nedaří se mi konkrétně dohledat co je v daném článku k problematice kterou zpracovávám. Můžete mi, prosím, raději poslat odkaz? Možná jsem jen z toho celodenního hledání už mimo 😃
A co odborná knihovna? Naše škola Veterinářství odebírá.

Martina2109
napsal(a):
slečno,
pokud neumíte ani googlit, tak možná ta škola je nad vaše síly
https://old2.profipress.cz/seznam-casopisu/
je nutné se přihlásit, ale to snad není problém.
a dohledat, co je v daném článku v té problematice, to budete muset ty články asi přečíst. to je celá podstata psaní bakalářky.

napsal(a):
slečno,
a dohledat, co je v daném článku v té problematice, to budete muset ty články asi přečíst. to je celá podstata psaní bakalářky.
Zkusila jsem, jde to.
Martina2109

XXX.XXX.61.25
napsal(a):
slečno,
Věřte, že jsem internet probrouzdala křížem krážem, zkoušela různé "kombinace" vyhledávání včetně registrace u Profipress, ale k ničemu kloudnému jsem se nedopracovala. Uznávám, možná chyba někde na mé straně, ale slušně jsem požádala o pomoc, slušně jsem se zeptala na odkaz tak si takové komentáře, prosím, nechte. Kdyby ta škola byla nad moje síly tak věřte, že už bych tam dávno nebyla, na to tam na nás mají dost jemné síto.
Martina2109

XXX.XXX.61.25
napsal(a):
A co odborná knihovna? Naše škola Veterinářství odebírá.
Děkuji za tip, tam už jsem možné zdroje taky prohledala křížem krážem, ne všechny články jsou ale dostupné i přes přihlášení přes stránky uvinevrizy, každopádně zítra hodlám hledat dál, prostě jen zkouším i zdroje všude možně jinde :)

Martina2109
napsal(a):
Děkuji za tip, tam už jsem možné zdroje taky prohledala křížem krážem, ne všechny články jsou ale dostupné i přes přihlášení přes stránky uvinevrizy, každopádně zítra hodlám hledat dál, prostě jen zkouším i zdroje všude možně jinde :)
Já myslela Veterinářství v tištěné formě.
Martina2109

XXX.XXX.61.25
napsal(a):
Já myslela Veterinářství v tištěné formě.
Knihovnu fyzicky mám samozřejmě také v plánu, ale jako dálkový student nemám i z hlediska otevírací doby tolik příležitostí se tam tak často dostat a v online databázi knihovny jsem tento časopis nedohledala. Každopádně jsem již oslovila spolužáky z dané lokality jestli by se mi nepodívali a chci projít i knihovny v lokalitě mého bydliště :) Chápu, že možná na některé lidi působí moje prosba opravdu hloupě a je to poprvé, co se prosím o takovou pomoc, ale prostě se jen snažím rozšířit možnosti zdrojů.