Strupy na hřbetu králíků

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2022 17:21
Pajule02

XXX.XXX.65.85

Dobrý den, máme u našich králíků strupy na hřbetu a někteří mají poškrábané uši. Mohu použít na strupy Arpalit pěnu? Nemohu jim tím ublížit? Děkuji za rady. Pavla

20.4.2022 17:45
Pinkava2003

XXX.XXX.38.30

Pajule02 napsal(a):
Dobrý den, máme u našich králíků strupy na hřbetu a někteří mají poškrábané uši. Mohu použít na strupy Arpalit pěnu? Nemohu jim tím ublížit? Děkuji za rady. Pavla

Dejte sem fotku 😉 podle popisu se můžou prát, nebo se může jednat i o plíseň.

20.4.2022 17:56
Pajule02

XXX.XXX.65.85

No vím,že se neperou máme je zvlášť. Zítra pošlu foto 🙂

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2022 18:58

Pajule02 napsal(a):

Nemůžete. Ale jestli je problém infekčního nebo plísňového původu, Arpalit nepomůže. A to my nepoznáme. Možná ani z té fotky.

20.4.2022 20:26
Pajule02

XXX.XXX.65.85

Děkuji a pokud to bude plíseň tak co máme dělat? Celková dezinfekce kotců?

20.4.2022 21:41
Pinkava2003

XXX.XXX.38.30

Pajule02 napsal(a):

Mně se tenkrát osvědčil Ecosin. Ošetřil jsem králíka i kotec 😉

20.4.2022 21:44

Pajule02 napsal(a):

Hlavně potřebujete zjistit, co to je. U veterináře. Od toho se pak odvíjí léčba. U plísně bych se bála i přenosu na člověka. Jo, můžete všechno (i králíka) polít octem, ale nemusí to stačit.

20.4.2022 21:45

Pinkava2003 napsal(a):
Mně se tenkrát osvědčil Ecosin. Ošetřil jsem králíka i kotec 😉

Jo, Ecosin je fajn. Ale tady pořád nemáme diagnózu.

21.4.2022 16:05
Pajule02

XXX.XXX.236.176

Tady přidávám fotky za rady děkuji 😉

21.4.2022 16:09

Pajule02 napsal(a):

To jsou otevřené rány, do kterých se může dostat infekce, šla bych k vetovi. Vypadá to jako škrábance. Králík se drbe, protože ho to nejspíš svědí.

21.4.2022 17:50
Pinkava2003

XXX.XXX.38.30

Pajule02 napsal(a):

Podle mě se jedná o plíseň. Měl jsem podobné příznaky a pomohl mi ten Ecosin.

21.4.2022 18:17

Máte ty králíky po jednom,jak dlouho?

21.4.2022 18:48
Pajule02

XXX.XXX.65.85

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Máte ty králíky po jednom,jak dlouho?

Dlouho, nevím přesně. Máme mladé a ty máme po třech a strupy nemají. Dospělé máme zvlášť.

21.4.2022 20:30

Pajule02 napsal(a):
Dlouho, nevím přesně. Máme mladé a ty máme po třech a strupy nemají. Dospělé máme zvlášť.

To jsou dospělí?Podle mě je to prostě vyhojující se zranění.Nic jiného v tom nevidím.

21.4.2022 21:09
Pajule02

XXX.XXX.65.85

To jsou dospělí?Podle mě je to prostě vyhojující se zranění.Nic jiného v tom nevidím.

Takže myslíte že plíseň vypadá jinak? Je to dospělá samice BO ale je mi divné, že v druhé králikárně má samice to samé a na stejném místě a je to VSS plemeno proto mi to přijde divné a říkám si zda tam nemám něco špatného.

21.4.2022 22:02
Pinkava2003

XXX.XXX.38.30

Pajule02 napsal(a):
Takže myslíte že plíseň vypadá jinak? Je to dospělá samice BO ale je mi divné, že v druhé králikárně má samice to samé a na stejném místě a je to VSS plemeno proto mi to přijde divné a říkám si zda tam nemám něco špatného.

A jak to začínalo? Vylysalo místo a potom se objevily strupy?

21.4.2022 22:07

A nemohla se o něco poranit.My máme třeba kotce velké a hlavně vysoké,ale také se mně stalo,že samec okousal trámek a koukala tam špička hřebíku.Samec se sice neporanil,ale já když jsem ho chytala. A to je kotec vysoký 90m,pokud by měl 50cm,jak lidi mívají,mohl by se poranit i on.Prohlédla bych pořádně kotce,případně dala jinam.Já tam vidím poranění,škrábanec.

22.4.2022 07:57

A nemohla se o něco poranit.My máme třeba kotce velké a hlavně vysoké,ale také se mně stalo,že samec okousal trámek a koukala tam špička hřebíku.Samec se sice neporanil,ale já když jsem ho chytala. A to je kotec vysoký 90m,pokud by měl 50cm,jak lidi mívají,mohl by se poranit i on.Prohlédla bych pořádně kotce,případně dala jinam.Já tam vidím poranění,škrábanec.

Já taky vidím škrábanec, ale takhle uvnitř ucha mi to připadá divné. Jako když si ho cíleně drbe, protože svědí. A že by se poranili dva najednou?

22.4.2022 08:37

Já taky vidím škrábanec, ale takhle uvnitř ucha mi to připadá divné. Jako když si ho cíleně drbe, protože svědí. A že by se poranili dva najednou?

Píšu jen s čím jsem se setkala.S různým poraněním jsem se setkala,s plísní nikdy.
Setkala jsem se i s tím,že si samice škrábala ucho a měla v něm kousek stébla sena,musel jí to vyndat veterinář.

22.4.2022 10:57

Píšu jen s čím jsem se setkala.S různým poraněním jsem se setkala,s plísní nikdy.
Setkala jsem se i s tím,že si samice škrábala ucho a měla v něm kousek stébla sena,musel jí to vyndat veterinář.

Všaj já váš názor nijak nerozporuji. A napsala jsem zase ten svůj. Třeba nás zadavatel(ka) bude informovat, jak to nakonec dopadlo.

22.4.2022 10:58

Pajule02 napsal(a):

Plíseň se nejlépe diagnostikuje seškrabem a kultivací.

22.4.2022 16:55
Pajule02

XXX.XXX.65.85

Dobrý den,moc děkuji za váš názor. Zítra se vrhnu na čištění a zrovna prozkoumám kotce zda tam není něco o co by se mohla samička poranit,je totiž pravda že ty kotce jsou starší už a okousané od zajochů. Strupy se jí hojí tak uvidím zda se jí budou dělat další či ne a jak na tom budou ostatní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík