Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.4.2022 10:37
Vali80

XXX.XXX.53.126

Pěkný den všem chovatelům, obracím se na vás s dotazem:
Pokud potřebuji převést březí samici (cca 300 km) je lepší tak udělat např. v prvních 10 dnech nebo ve druhých 10 dnech její březosti? Posledních 10 dnů už bych ji nechala klid.

Vím, že to pro ní nebude úplně komfort, ale pokud je to nevyhnutelné, tak ve které fází?

Předem děkuji za smysluplné odpovědi.

Ať se všem daří.
Z.

28.4.2022 12:14
borax

XXX.XXX.91.21

Vali80 napsal(a):
Pěkný den všem chovatelům, obracím se na vás s dotazem:
Pokud potřebuji převést březí samici (cca 300 km) je lepší tak udělat např. v prvních 10 dnech nebo ve druhých 10 dnech její březosti? Posledních 10 dnů už bych ji nechala klid.

Vím, že to pro ní nebude úplně komfort, ale pokud je to nevyhnutelné, tak ve které fází?

Předem děkuji za smysluplné odpovědi.

Ať se všem daří.
Z.

Určitě v prvních 10 dnech.
Úplně nejlépe ihned po připuštění.

Nejsem zastáncem prodeje a nákupu březích samic .Je to riziko jak pro samici, tak pro chovatele.

28.4.2022 12:18
Vali80

XXX.XXX.16.119

borax napsal(a):

Nejsem zastáncem prodeje a nákupu březích samic .Je to riziko jak pro samici, tak pro chovatele.

To já taky ne, ale kamarádka chce ode mne samičku a chce ji nakrýt mým samcem, aby si pak mohla nechat mladé na chov a krýt ji svým samcem.

Taky dělám nerada tyhle hokusy pokusy.

Jinak díky 😉

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.4.2022 18:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Březí samice je nejlépe přemístit asi v polovině březosti.Prvních cca 7dní trvá uhnízdění vajíček v děložní sliznici a rané zárodky jsou hodně citlivé na změny,stres ještě asi týden.V této době V této době dochází k největšímu vstřebání zárodků.

29.4.2022 06:05
Vali80

XXX.XXX.70.110

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Březí samice je nejlépe přemístit asi v polovině březosti.Prvních cca 7dní trvá uhnízdění vajíček v děložní sliznici a rané zárodky jsou hodně citlivé na změny,stres ještě asi týden.V této době V této době dochází k největšímu vstřebání zárodků.

Dobře, děkuji. Někde jsem o tom slyšela, že prvních 14 dnů dochází k tomu největšímu vstřebávání, jen jsem si nebyla jistá.
Ještě jednou děkuji.

18.5.2022 12:44
Snehy

XXX.XXX.174.203

Každopádne doporučujem prevoz najskôr po 2 týždňoch. Jednak už by mala byť istota nakrytia a samica je už fyzický a psychický vyrovnaná so svojím stavom. Plne súhlasím s príspevkom napr. Jiva

18.5.2022 12:49
Snehy

XXX.XXX.174.203

borax napsal(a):

Palec máš odomňa za to že takéto veci sa nepraktizujú.
Ale ale, pokiaľ sa chovatelia poznajú a veria si, respektíve je predajca seriózny nevidím prečo nie.

Čo ale neodporúčam, behať so samicou do minimálne 12 dňa po skoku. A to sa bavím o minimálnom čase.

22.5.2022 21:57
Vali80

XXX.XXX.237.112

Snehy napsal(a):
Palec máš odomňa za to že takéto veci sa nepraktizujú.
Ale ale, pokiaľ sa chovatelia poznajú a veria si, respektíve je predajca seriózny nevidím prečo nie.

Čo ale neodporúčam, behať so samicou do minimálne 12 dňa po skoku. A to sa bavím o minimálnom čase.

Určitě nikam běhat se samicí nebudu...jen kamarádka chce nakrýt mojí burgundu s mým samcem, aby měla cizí krev. Pokud to nevyjde, určitě se nic neděje.

22.5.2022 22:30
Snehy

XXX.XXX.174.203

Z praxe. 6 samíc s 2 samcami bol nakrytych 19.04 po jednom skoku. Dnes ráno sa mi okotila posledná. Koľko nosí samica??? Ja som si istý svojím chovným kmeňom a nerobím žiadne kontrolné skoky. Viac menej viem presne ktorá sa kedy okotí podľa toho ako stavia hniezdo.

Burgundský je dobrá voľba. Toho roku si ja zakúpim kalifornáčku ;-) Pačia sa mi a maju dobrú vyťažiteľnosť. Kal 1.0 mam tak to idem skúsiť aj opačne

Chovu zdar

23.5.2022 05:29
Vali80

XXX.XXX.237.139

Snehy napsal(a):
Z praxe. 6 samíc s 2 samcami bol nakrytych 19.04 po jednom skoku. Dnes ráno sa mi okotila posledná. Koľko nosí samica??? Ja som si istý svojím chovným kmeňom a nerobím žiadne kontrolné skoky. Viac menej viem presne ktorá sa kedy okotí podľa toho ako stavia hniezdo.

Burgundský je dobrá voľba. Toho roku si ja zakúpim kalifornáčku ;-) Pačia sa mi a maju dobrú vyťažiteľnosť. Kal 1.0 mam tak to idem skúsiť aj opačne

Chovu zdar

Já taky žádné kontrolní skoky nedělám. Navíc, když připouštím ráno, večer už samičky samce nechtějí. Takže je nestresuji.
Dokonce česká strakáčka se nechává skočit jen 1x a v únoru měla 12 mladých, které všechny odchovala.

Já jsem spokojená s křížením siamská velká a burgundský. Letos jsem přikoupila pár činčil velkých, tak jsem zvědavá na toto mezi plemenné křížení.

Ať se daří i Vám.

23.5.2022 16:17
Snehy

XXX.XXX.112.37

Vali80 napsal(a):
Já taky žádné kontrolní skoky nedělám. Navíc, když připouštím ráno, večer už samičky samce nechtějí. Takže je nestresuji.
Dokonce česká strakáčka se nechává skočit jen 1x a v únoru měla 12 mladých, které všechny odchovala.

Já jsem spokojená s křížením siamská velká a burgundský. Letos jsem přikoupila pár činčil velkých, tak jsem zvědavá na toto mezi plemenné křížení.

Ať se daří i Vám.

to moje zadné nohy hore alebo skáču po samcovi ak sa nemá k svetu a je úplne jedno aká je hodina

Přidejte reakci

Přidat smajlík