jakub22

XXX.XXX.56.243
dobrý den, od 25 chci začít sušit seno a zajímá mě jak je to s balíkováním, asi 3km ode mne bydlí soukromák který má farmu, chtěl bych si od něj ten jeden balík zabalíkovat, máte někdo s tímto zkušenosti popř. jaká je cena ?
Uživatel s deaktivovaným účtem

jakub22
napsal(a):
dobrý den, od 25 chci začít sušit seno a zajímá mě jak je to s balíkováním, asi 3km ode mne bydlí soukromák který má farmu, chtěl bych si od něj ten jeden balík zabalíkovat, máte někdo s tímto zkušenosti popř. jaká je cena ?
Proč se nezeptáte toho soukromníka?
jakub22

XXX.XXX.56.243
napsal(a):
Proč se nezeptáte toho soukromníka?
nevím, ještě to nemám úplně v plánu
jakub22
napsal(a):
Tak v tom případě v tuto chvíli není co řešit.
Jestli máte obavu, aby na vás náhodou něco nevydělal raději se do toho vůbec nepouštějte.
Stará, dobrá ruční práce je nejlevnější metoda.
Mimoto pro balikování musí být seno špičkově suché!!
Snehy
napsal(a):
Súhlasím plne s Borax-om. Pekne pokosiť, vysušiť a uložiť pod strechu. Ja si to zabezpečujem na vlastnej záhrade a na jar keď začne pršať cca každý 2-3 rok prihodím lucerku. Ak je tráva slabá hodiť aj npk napr.
Ale ak sa nechce tak si zaplať za balikovanie
Oni nejde ani tak o peníze.
Ale je to prostě o nervy mít 5-6 dnů seno venku, stále s ním hýbat.
Víme jak to je?!
Bouřka z vedra se udělá hned.
A viděl jsem seno zemědělského družstva.
I přes to , že mají lidi, mechanizaci tak se jim podařilo usušit seno rezavé tak na oheň.
Kráva sežere všechno.
Králík z takového 3-5* zmoklého sena nejspíš uhyne.

jakub22
napsal(a):
Tak proč se ptáte tady?
borax
napsal(a):
Víme jak to je?!
I přes to , že mají lidi, mechanizaci tak se jim podařilo usušit seno rezavé tak na oheň.
Kráva sežere všechno.
sú aj poctivý poľnohospodári ale domáce je domáce. od poľnohospodára tak max slamu. Ale ovsená slama je v mojích končinách zázrak tak beriem čo vonia, má farbu a viem odkiaľ je
Pre mňa téma vyčerpaná
jakub22

XXX.XXX.56.243
borax
napsal(a):
Víme jak to je?!
Kráva sežere všechno.
taky se mi nelíbí to hnusné pomalu žluté seno, asi zůstanu u skladování na půdě na volno
georgi

XXX.XXX.118.61
Zkoušel jsem někdy před lety balíkované seno d koní . Králík si ho čtyři dny ani nevšimnul a tak suším raději vlastní voňavé .
Dělám si balíky sám, mám ruční pákový mačkač na balíky 35 x 50 x 90 , váha balíku je kolem 14 kg, jeden balík mi trvá cca 15 minut, dělám jich ročně 150 - 180. Dá to hodně práce, ale dobře se mi se senem manipuluje a dobře se to skladuje. Slámu jsem bral od zemědělce co kupuji obilí, měl malé balíky, ale přešel na velké kulaté, tak kupuji jeden a ten rozbalím a nacpu do pytlů po granulích.

Pokud seno kvalitně usušíte je úplně jedno jestli je volné či zbalíkované.Máme jak seno volně,tak malé balíky tak i několik velkých kulatých a pokud je seno dobře usušené,není v tom rozdíl.
napsal(a):
Pokud seno kvalitně usušíte je úplně jedno jestli je volné či zbalíkované.Máme jak seno volně,tak malé balíky tak i několik velkých kulatých a pokud je seno dobře usušené,není v tom rozdíl.
Podľa mňa ručne vysušené seno/mládza uskladnené pod strechou je o niečom inom. Ale nevravím, že poctivý farmár to ma iné v baliku. (koľko poctivých je???) Pokiaľ fyzicky vládzem tak to robím tak ako ma to učil otec mňa a jeho otec otca a ....
jakub22

XXX.XXX.56.243
hokrví
napsal(a):
Dělám si balíky sám, mám ruční pákový mačkač na balíky 35 x 50 x 90 , váha balíku je kolem 14 kg, jeden balík mi trvá cca 15 minut, dělám jich ročně 150 - 180. Dá to hodně práce, ale dobře se mi se senem manipuluje a dobře se to skladuje. Slámu jsem bral od zemědělce co kupuji obilí, měl malé balíky, ale přešel na velké kulaté, tak kupuji jeden a ten rozbalím a nacpu do pytlů po granulích.
zajímavý nápad, přidáte fotku prosím?
jakub22

XXX.XXX.56.243
hokrví
napsal(a):
Nemám jak.
aha a jak je to udělané? bedna ze dřeva nebo?
jakub22
napsal(a):
aha a jak je to udělané? bedna ze dřeva nebo?
Koupil jsem lis od pána z Neratovic, asi před 5 roky, měl inzerát, našel sem si to na netu a zamlouvalo se mi to. Jedná se o konstrukci z jeklu a plechu je dost robusní. Než jsem zakoupil tento lis tak jsem si udělal něco podobného ze dřeva, ale menší rozměr 30 x 40 x 60 , ale dostávalo to zabrat, vytahovaly se vruty, chtělo to ještě doladit, naskytla se mi tato příležitost, tak jsem koupil.
napsal(a):
Přesně jak píše Jiva. Jednu část sena máme na volno a druhou v balíku cca 12 kilo. Žádný rozdíl není. Kosil mi to syn a obraceli jsme loni ručně asi 3 dny. Do dneška je seno úplně v pohodě. Bez rozdílu.
S tím baleným je jen lepší manipulace.

Písal som v inom vlákne že mi tento rok nevišlo seno.Kupoval som teda v malích balíkoch.Čo sa týka kvality tam rozdiel nie je,ale dost mi vadilo,že je to seno drobné, ako keby tá balička čo presahuje zarezala a tie odrezané zbytky balila.
Na lisovanie sena, slami .... ma napadol lis na papier. Robí to kvádre cca 1,00x0,50x0,50 ale to len tak odhadom som dal. Bežne to používajú tlačiarenské firmy čo produkujú ofsetovú tlač.
Je to prenosné, technický veľmi jednoduché a nebude to ani drahé si myslím.