jakub22

XXX.XXX.57.15
dobrý den, můžu dávat po malých dávkách králíkovi senáž?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Snehy
napsal(a):
Je to istý druh konverzácie krmiva pri ktorej sa znížením ph odstraňujú baktérie a plesne. Ja som to nikdy neskúšal ale ani by ma to nenapadlo. Je to určené pre tráviaci trakt prežúvacov.
Za mňa nie.
Ale sú tu aj MVDr. tak čo oni na to :-)
Senáž se dává i koním, což nejsou přežvýkavci. Jo a neodstraňují se všechny baktérie.
napsal(a):
Senáž se dává i koním, což nejsou přežvýkavci. Jo a neodstraňují se všechny baktérie.
Kometa, kde ste v mojom príspevku vyčítali, že sa odstraňujú všetke baktérie??? Zas je to ťahanie za slovíčka. To Vám tak vadím, že sa chytáte všetkého možného? Ja som jednoducho adekvátnu odpoveď nechal na znalejších odomňa. Vo vete "Je to určené pre tráviaci trakt prežúvacov." keby som vsunul slovíčko ... skôr pre .... už by to bolo OK?
Ach jo ...

Snehy
napsal(a):
Kometa, kde ste v mojom príspevku vyčítali, že sa odstraňujú všetke baktérie??? Zas je to ťahanie za slovíčka. To Vám tak vadím, že sa chytáte všetkého možného? Ja som jednoducho adekvátnu odpoveď nechal na znalejších odomňa. Vo vete "Je to určené pre tráviaci trakt prežúvacov." keby som vsunul slovíčko ... skôr pre .... už by to bolo OK?
Ach jo ...
Ne, nevadíte mi. Ale podáváte nepřesné informace. To není slovíčkaření. Napsal jste, že se odstraňují baktérie a plísně. Takže se tomu dá rozumět tak, že všechny. Kdybyste napsal nežádoucí baktérie, tak jsem zticha. A ano, kdybyste vsunul slovo zejména pro trávicí trakt přežvýkavců, bylo by to lepší.

hokrví
napsal(a):
Dával jsem králíkům senáž 2 roky a nechal jsem toho, můj názor, moc práce, žádný efekt.
To jste měl současně i krávy? Mám na mysli, že otevřený balík se musí rychle spotřebovat. Nebo jste měl nějakou vychytávku? Nám vozil pro koně každý den trochu senáže známý z kravína, z čerstvě otevřeného balíku. Jinak bychom do toho nešli.

hokrví
napsal(a):
Dělal jsem si senáž sám, našlapal sem si 30 litrové soudky řezankou a ty jsem zkrmoval 1 soudek 7-8 dnů.
Kdyby mi to někdo dával, nepsal bych moc práce, máte na mysli balíky, které se balí do fólie.
Ano, myslela jsem ty velké balíky.. Děkuji za odpověď.
jakub22

XXX.XXX.47.148
Já sem si udělal 3 15kg balíčky které sem vylisoval v nějaké dřevěné krabici, a zabalil jsem to do fólie, asi 8 vrstev. mám to udělané 2 týdny a opravdu už to jde hezky cítit.