Králíčata přecházejí na seno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.7.2022 13:43
JajaL

XXX.XXX.247.230

Zdravím, mám dotaz...samice mi porodila naprosto ukázkově 7 mláďat a nádherně o ně pečovala. Teď jim je 16 dní. Začínají vylézat. Hlavně když dávám mamině najíst. Mají tendence dostat se jí k cecíku a napít se, ale ta jim vždycky uteče. Začínám pozorovat, že už i zkouší seno. Podle toho co jsem načetla je to nějak brzo aby je odmítala.
Od pohledu nestrádají a pěkně rostou. Mám změnit krmivo, budou už chtít její nebo jen dělám paniku a prostě je kojí jen kdy ona chce.
Krmím jí granulemi pro kojící a mladé králíky, k tomu vločky, trochu slunečnice, granulované mléko pro králíky, mrkev, petržel a jádro.
Děkuju

27.7.2022 17:51
juhaj

XXX.XXX.164.121

Pokud vám přijdou králicata v pořádku, neřešte. Z let, co králíky vidám ( manžel je choval od dětství, před ním jeho otec atd), jsem viděla králici kojit snad jen jednou. Opravdu to nechte na samici.
Jen nechci moralizovat, ale nedáváme jim toho trochu moc? Naše králice, před porodem, s mladými, i odstavení mládí dostávají pouze kvalitní vojtěškové seno a v poledne jádro. A večer a ráno kousek kmene řepy. Nyní sečeme trávu, takže seno a řepa nic, jen tráva a ječmen. Ono všeho moc škodí a králík je hodně choulostivé zvíře.
A jen typ. Pokud máte více méně jen pro sebe a ne na prodej, králičí od mladých ooddělte až po osmém týdnu, převede je na pevnou stravu sama a vyhnete se problémům.
Ještě, králík začíná vidět 11 den, v 16 dnech už je máme rozlezlé po celé králíkárně.

27.7.2022 20:32
rapotacka11

XXX.XXX.225.225

Nabídněte vločky.

28.7.2022 07:52
JajaL

XXX.XXX.178.51

JajaL napsal(a):
Zdravím, mám dotaz...samice mi porodila naprosto ukázkově 7 mláďat a nádherně o ně pečovala. Teď jim je 16 dní. Začínají vylézat. Hlavně když dávám mamině najíst. Mají tendence dostat se jí k cecíku a napít se, ale ta jim vždycky uteče. Začínám pozorovat, že už i zkouší seno. Podle toho co jsem načetla je to nějak brzo aby je odmítala.
Od pohledu nestrádají a pěkně rostou. Mám změnit krmivo, budou už chtít její nebo jen dělám paniku a prostě je kojí jen kdy ona chce.
Krmím jí granulemi pro kojící a mladé králíky, k tomu vločky, trochu slunečnice, granulované mléko pro králíky, mrkev, petržel a jádro.
Děkuju

Tak já jim to samozřejmě nervu všechno najednou. 😊
Pravidelně k senu dostává jen granule a vločky. To ostatní sem tam na přilepšenou.
Zrovna včera jsem ji při kojení načapala. Takže na mě hraje divadlo a já zbytečně moc řeším. Jako naprostý začátečník se ale radši zeptám zkušenějších.
Moc děkuji..

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2022 08:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

JajaL napsal(a):
Tak já jim to samozřejmě nervu všechno najednou. 😊
Pravidelně k senu dostává jen granule a vločky. To ostatní sem tam na přilepšenou.
Zrovna včera jsem ji při kojení načapala. Takže na mě hraje divadlo a já zbytečně moc řeším. Jako naprostý začátečník se ale radši zeptám zkušenějších.
Moc děkuji..

Děláte dobře. Ony i v přírodě kojí králíce nebo zaječky třeba jenom jednou denně. Kvůli bezpečnosti mláďat. Mají velmi tučné mléko.

Přidejte reakci

Přidat smajlík