Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.9.2022 12:56
Lucie N.

XXX.XXX.142.55

Dobrý den, mám malinký chov,jen pět samic a jednoho samce, minulý měsíc tři připuštěny ( Bu, MS,Kal) a ani jedna neporodila,přitom to byl pokaždé ukázkový skok. Všechny už mají za sebou úspěšné vrhy. A soused chovatel, starší a zkušenější mi vnukl myšlenku,že je mám asi tlusté 😏. Hold jim dopřáváme 😔. Granule, seno, kukuřice...
Od včera jsou na dietě,jen na seně. Máte někdo zkušenost s tím,za jak dlouho by mohli shodit? Opravdu mě zajímá,jak dlouho budeme čekat a jestli by nebylo lepší, pořídit zatím jiné,,,nezkažené ''.
Moc děkuji 😊 a Chovu zdar 🍀🍀

22.9.2022 08:39
Vali80

XXX.XXX.53.126

Lucie N. napsal(a):
Dobrý den, mám malinký chov,jen pět samic a jednoho samce, minulý měsíc tři připuštěny ( Bu, MS,Kal) a ani jedna neporodila,přitom to byl pokaždé ukázkový skok. Všechny už mají za sebou úspěšné vrhy. A soused chovatel, starší a zkušenější mi vnukl myšlenku,že je mám asi tlusté 😏. Hold jim dopřáváme 😔. Granule, seno, kukuřice...
Od včera jsou na dietě,jen na seně. Máte někdo zkušenost s tím,za jak dlouho by mohli shodit? Opravdu mě zajímá,jak dlouho budeme čekat a jestli by nebylo lepší, pořídit zatím jiné,,,nezkažené ''.
Moc děkuji 😊 a Chovu zdar 🍀🍀

Dobrý den, nejsem úplně odborník na slovo vzatý, taky mám jen 5 samic, a 2 samce. Loni jsem měla stejný problém, kdy samice nechtěly zabřeznout. Problém nebyl v zatloustnutí, ale v línání. Když jsem otevřela králíkárnu, vyvalil se oblak chlupů. To samé se dělo i u samce. Pokud vám teď línají, můžou být samice i samec dočasně neplodní. Letos jsem připouštěla o měsíc dřív - v srpnu a línají až teď, kdy už mají mladé v hnízdě. Chce to vychytat.
Vaše samice se mi zatloustlé nezdají, navíc se blíží zima a podle všech našich chlupatých zvířat bych řekla, že bude pěkně tuhá. Tu kukuřici bych asi před připouštěním vynechala. Dala bych oves. Zase přílišná dieta taky není dobrá.

Ať se daří i Vám.

22.9.2022 08:44
Lucie N.

XXX.XXX.213.28

Máte pravdu, litá to z nich na všechny strany,no to mě opravdu nenapadlo,moc děkuji ❤️. Ale taky mě to pěkně štve 🙈🤷, připouštíme jen na zimu, kvůli nemocem , co teď s tím? Asi nezbývá než počkat, že? Krásný den 🌻🍀

22.9.2022 08:50
Vali80

XXX.XXX.53.126

Lucie N. napsal(a):
Máte pravdu, litá to z nich na všechny strany,no to mě opravdu nenapadlo,moc děkuji ❤️. Ale taky mě to pěkně štve 🙈🤷, připouštíme jen na zimu, kvůli nemocem , co teď s tím? Asi nezbývá než počkat, že? Krásný den 🌻🍀

Ano, počkejte. Můžete tomu trochu pomoci vyčesáváním a přidáním slunečnicových semínek. Já dávám tak 3x týdně hrst těm, co línají.
Teď mám samce burguna a ten vypadá, jako by ho přejel někdo sekačkou

Přidejte reakci

Přidat smajlík