Krmit kukuřici králíkům?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

HH32H

25.9.2022 14:53
HH32H

XXX.XXX.33.62

Dobrý den, mohu prosím dávat králíkům občas kukuřici? Krmí někdo? Na netu je plno rozporuplných informací.

25.9.2022 15:24
Vali80

XXX.XXX.236.119

HH32H napsal(a):
Dobrý den, mohu prosím dávat králíkům občas kukuřici? Krmí někdo? Na netu je plno rozporuplných informací.

Dobrý den, záleží na co jsou vaši králíci zvyklí.
Já dávám kukuřici už teď a v zimě výkrmovym králíkům od 3. měsíce. Takřka denně. Dávám celou. Teď i z pole, vůbec ji neloupu, sežerou vše, nechají jen vnitřek. Už ale nedávám obilí.
Na zimu suším celé klasy, zavěšené za to šustí.

Jinak krmím i zeleným.
Chovní budou z kukuřice asi více přibírat.

25.9.2022 17:54
borax

XXX.XXX.91.21

HH32H napsal(a):

Když to dáte mláďatům, kolem odstavu tak je po nich.
Zrovna tak je nevhodný ječmen 😉

25.9.2022 17:56
Vali80

XXX.XXX.112.83

borax napsal(a):

Přesně jak píše Borax. Mláďatům vůbec a pokud nejsou zvyklí, navykat postupně od 3. měsíců.

26.9.2022 09:59
laik

XXX.XXX.174.51

Omlouvám se, ale musím se zeptat co je tedy pro králíky vhodné? Postupně tu někdo odsoudí všechno co se obvykle králíkům dávalo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.9.2022 10:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

laik napsal(a):
Omlouvám se, ale musím se zeptat co je tedy pro králíky vhodné? Postupně tu někdo odsoudí všechno co se obvykle králíkům dávalo.

Co si pamatuji, tak babička dávala králíkům trávu, v zimě seno + oves. A kojícím ramlicím bílé kafe. V jednoduchosti je krása. Ale pravda, tenkrát nebyla plemena tolik prošlechtěná. Měla obyč české strakáče.

26.9.2022 10:17
Vali80

XXX.XXX.53.126

laik napsal(a):

Každý chovatel preferuje to své "vyzkoušené" krmení. Co vyhovuje jednomu, nemusí druhému. Znám chovatele, co krmí jen granule, seno 2x týdně, protože to vytahují a chovateli to vadí.
Já mám králíky navyklé opravdu na vše. Malí vylezou ve třech týdnech z hnízda a už žerou to, co matka...trávu, mrkev, listy topinambur, brambory vařené s vločkami, i syrové, větve stromů, krmnou směs, kterou si sama míchám a jsou v pohodě. Samozřejmě vše postupně.
Kdyby tak krmil někdo jiný, tak by mu zdechl každý druhý králík.

Je to opravdu individuální. Platí snad jen jediné. Méně je někdy více. Takže moc nekombinovat a nepřekrmovat.

Já mám ještě směsi rozdělené na 3 druhy. Pro samce a chovné samice, pro samice kojící a s mladými a na výkrmové. Každá směs má jiný poměr toho, co do nich dávám.

Ať se chov daří! Z.

georgi

28.9.2022 21:19
georgi

XXX.XXX.118.61

Kukuřici přikrmuji každý třetí nebo čtvrtý den místo ovsa . Malí si zvykají od doby, kdy začínají žrát to co samice a nikdy jsem úhyn neměl . Ani v době kolem odstavu mladých , jak uvedl borax . Kukuřici usuším ve stodole a vyloupu . Mám jí dispozici skoro po celý rok .

5.10.2022 22:06
juhaj

XXX.XXX.164.121

borax napsal(a):

Proč ne ječmen? Krmíme jecmenem každý den, všechny, včetně samic s mladýma, vcetně odstavených. Ale zase odstavujem po 8 týdnu. Krmilo se tak vždycky, tedy co pamatuji, tak stařeček, manžel, vždycky a ani náznak problémů.

6.10.2022 15:15
ančovička1

XXX.XXX.243.240

juhaj napsal(a):
Proč ne ječmen? Krmíme jecmenem každý den, všechny, včetně samic s mladýma, vcetně odstavených. Ale zase odstavujem po 8 týdnu. Krmilo se tak vždycky, tedy co pamatuji, tak stařeček, manžel, vždycky a ani náznak problémů.

Já krmim směsí granule bez léčiv, ječmen, ovesné vločky,občas trochu kukuřice.. také bez problémů, žádná kokcidióza..

20.10.2022 12:57
boot

XXX.XXX.227.190

Je to jednoduché. Králík musí být vždy hladový a mít vyžráno, pak je a bude zdravý. Já dávám 4 díly ovsa, 4 ječmene, 1 granulí a 1 kukuřice. K tomu tráva nebo seno.

21.10.2022 08:02
omz

XXX.XXX.168.204

Krmím kukuřicí spoustu let a bez problémů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík