Dnes je to přesně 22 dnů, co se mi okotila samička činčily velké ve venkovním výběhu, ve kterém je od dubna.
Vyhrabala si dvě nory a v jedné porodila.
Tři týdny jsem čekala, jestli vůbec něco bude. Noru měla zahrnutou hlínou a řádně ušlapanou.
Dnes, za tepla, noru odhrnula a prozatím vyběhli 4 ušáčci.
Nechápu, jak můžou přežít v ušlapané noře, tři týdny. Úplně stejně staří králíci z kralíkárny, už žerou vločky, granule, trávu a mrkev.
Tito jsou odkázáni jen na mléko od samice a očividně jim to stačí. Žádné seno, voda, nic.
Příroda je kouzelnice!!!
Pár fotek přikládám. Už je trochu šero, tak omluvte kvalitu! Ta hlavní nora není ta velká díra. Má menší, boční, blíž k pletivu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

je to jednoduché. králice navštěvuje svoje králíčata 1x denně a jinak s nimi není, má je zahrnuté a ušlapané v noře, aby je nenašli predátoři.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vali80
napsal(a):
Ano, to já vím. Jen nechápu, že nepotřebují vodu ani seno, když ti v kralíkárně už normálně žerou? 🤔.
Však píšete, očividně jim to stačí.
Také nám samice odchovala králíčata ve voliéře. Resp. V odchovně pro kvočnu. Do drevene casti / budky/ chodila na zachod a venku mela noru. Kralicata byla zpocatku drobnejsi, ale nakonec uplne krasne dohnala ta z kralikarny.
Jen samice byla smutna, kdyz chtela kvocna sedet a ona musela do kotce.
viu
napsal(a):
Také nám samice odchovala králíčata ve voliéře. Resp. V odchovně pro kvočnu. Do drevene casti / budky/ chodila na zachod a venku mela noru. Kralicata byla zpocatku drobnejsi, ale nakonec uplne krasne dohnala ta z kralikarny.
Jen samice byla smutna, kdyz chtela kvocna sedet a ona musela do kotce.
Taky ji stěhování do kralíkárny bude na zimu čekat. Ta se bude asi divit! Už původní chovatelka, od které jsem ji brala jako 8 týdenní, ji měla i se samicí a sourozenci venku.
ančovička1
napsal(a):
Moc pěkní..i samička 👍🐰🐰
Děkuji 🙂, samička je macek. Ani nevypadala, že se okotila 😆.
Prcci barevně nic moc, ale otec je burgun, tak se tahle barva dala čekat. Spíš jsem zvědavá, jak porostou.
Ze spojení kde je otec činčilák jsou neskutečně velcí. Ve 28 dnech od 750-860 gramů. Samice ČS a SiV.
Jj, velké činčily jsem také chovala.. jsou nádherné..křížila jsem s kalifornskými, mladí také moc dobře rostli.. teď už dost let,15?🤔, chovám burgundské..před pár dny jsem vážila..😂