Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hanz79

14.11.2022 08:51
Hanz79

XXX.XXX.10.154

Dobrý den , mám dotaz ohledně krmení jako prevenci proti kokcidioze.
Jeden chovatel mi poradil, že krmí jádrem o složení ječmen -oves-granule bez léčiv (1-1-1) a od té doby problém s kokcidiozou nemá. Já tak krmím také a zatím dva roky bez problémů. Má toto složení opravdu vliv na tuto nemoc? Dále dávám vrbové větvičky, občas ocet do vody a sem tam zkrmuji pytel granulí s léčivy , který jsem jednou omylem zakoupil.
Mohl by někdo poradit co ještě "přírodního" dávat , aby se kokcidióze předešlo?
Nerad bych do nich rval různé přípravky na přeléčení. Pouze , když by se dostavili příznaky. Jinak bych rád prevenci nějakou přírodní cestou, ale snažím se najít tu cestu správnou a co nejlepší. Díky za odpověď

14.11.2022 13:44
borax

XXX.XXX.24.120

Hanz79 napsal(a):
Dobrý den , mám dotaz ohledně krmení jako prevenci proti kokcidioze.
Jeden chovatel mi poradil, že krmí jádrem o složení ječmen -oves-granule bez léčiv (1-1-1) a od té doby problém s kokcidiozou nemá. Já tak krmím také a zatím dva roky bez problémů. Má toto složení opravdu vliv na tuto nemoc? Dále dávám vrbové větvičky, občas ocet do vody a sem tam zkrmuji pytel granulí s léčivy , který jsem jednou omylem zakoupil.
Mohl by někdo poradit co ještě "přírodního" dávat , aby se kokcidióze předešlo?
Nerad bych do nich rval různé přípravky na přeléčení. Pouze , když by se dostavili příznaky. Jinak bych rád prevenci nějakou přírodní cestou, ale snažím se najít tu cestu správnou a co nejlepší. Díky za odpověď

Nemáte problémy. Dotazy jsou tedy zbytečné.
Proč chcete něco měnit, když vám to funguje?🤔
Ječmen je pro mláďata nevhodný.
Čím pestřejší a nárazová ( nepravidelná ) potrava, tím větší problémy.
Začne to enterokolitidou, možná současně s kokcidiozou...a už to pofrčí.

14.11.2022 22:12
juhaj

XXX.XXX.164.121

Krmime jecmenem všechny králíky, včetně mláďat. Oves dáváme naopak jen zřídka, vlastně jen na podporu říje. Jaro až podzim k tomu pouze tráva. A kokcidiozu jsme měli naposledy před mnoha lety.
Co chovatel, to jiná zkušenost. Neexperimujte, není to potřeba a zbytečně svým králíků rozhodíte trávení.

15.11.2022 06:25
Vali80

XXX.XXX.71.94

Přesně jak píše Borax, když nemáte problémy, proč něco měnit a zkoušet, co králík vydrží?
Já třeba krmím jen oves, který si míchám do své směsi. Ječmen vůbec nedávám. Nechtějí mi ho. Od jara do podzimu trávu, v zimě mrkev a kukuřičné lusky pro výkrmové. Dávám i větve ovocných stromů, lísky a teď z borovice. To úplně milují, hlavně malí. Kokcidiózu také nemám.
Každý má svou osvědčenou metodu a té by se měl držet. Hlavně jsou za ty léta na to králíci zvyklí.

Jinak znám chovatele (má asi 60 kotců), který krmí jen ječmenem. Všechny. I malé, co vylezou z hnízda. A bez problémům.

16.11.2022 16:04
pznm

XXX.XXX.202.134

Minul sa mi ovos, dával som 2mesačným mladým jačmeň a 4 z 5ks skolila enterokolitida.

Přidejte reakci

Přidat smajlík