OD jari som nič poriadne neodchoval tento rok....4x mi samice buď rozdupali hniezdo s mladými alebo to rozvliekli alebo sa okotili mimo hniezdo a nestihol som to dať do hniezda, než vychladli......potkany tam nemám (králiky v šope), myš semtam nejaká (ale moj otec pred 30rokmi mal králiky vonku, popod králikáren bežne behali myši a potkany a nepamätám sa na problémy), prakticky celoročne mi králiky plznu a total nechuť na párenie zo strany samic (nie su prekrmené) a posledné 2 mesiace už aj zo strany samca (skracujúce sa dni ? )
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi by stálo za to se zamyslet nad ustájením,velikostí kotců,světelný režim,krmení,složení množství.Pokud vám to dělají všechny samice,je někde chyba.
Něco máte opravdu špatně. Je rozdíl, když samice nezabřeznou v době línání (na podzim) ale nakrýt se nechají, než když nemají vůbec zájem. Mám z 5 samic nakrte 4.
Známému nechtěl vůbec skákat samec, po pár dnech se mu rozběhla kokcidióza a pošlo přes 30 mladých. Samec i samice to vycítily.
Samice se mi kolikrát kotí i v silných minusových teplotách a nikdy nic nerozdupaly nebo nerozhrabaly. Spíš naopak. Zahrnou je vším, co najdou.
Vali80
napsal(a):
Něco máte opravdu špatně. Je rozdíl, když samice nezabřeznou v době línání (na podzim) ale nakrýt se nechají, než když nemají vůbec zájem. Mám z 5 samic nakrte 4.
Známému nechtěl vůbec skákat samec, po pár dnech se mu rozběhla kokcidióza a pošlo přes 30 mladých. Samec i samice to vycítily.
Samice se mi kolikrát kotí i v silných minusových teplotách a nikdy nic nerozdupaly nebo nerozhrabaly. Spíš naopak. Zahrnou je vším, co najdou.
Králíky má v šopě. Nemají dostatek světla.
V šopě může mít výkrm.
Ale chovní musí být venku , na světle a čerstvém vzduchu.