Odchov, pripúšťanie, kotenie

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.11.2022 16:01
pznm

XXX.XXX.202.134

OD jari som nič poriadne neodchoval tento rok....4x mi samice buď rozdupali hniezdo s mladými alebo to rozvliekli alebo sa okotili mimo hniezdo a nestihol som to dať do hniezda, než vychladli......potkany tam nemám (králiky v šope), myš semtam nejaká (ale moj otec pred 30rokmi mal králiky vonku, popod králikáren bežne behali myši a potkany a nepamätám sa na problémy), prakticky celoročne mi králiky plznu a total nechuť na párenie zo strany samic (nie su prekrmené) a posledné 2 mesiace už aj zo strany samca (skracujúce sa dni ? )

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.11.2022 11:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Asi by stálo za to se zamyslet nad ustájením,velikostí kotců,světelný režim,krmení,složení množství.Pokud vám to dělají všechny samice,je někde chyba.

17.11.2022 13:46
Vali80

XXX.XXX.237.3

Něco máte opravdu špatně. Je rozdíl, když samice nezabřeznou v době línání (na podzim) ale nakrýt se nechají, než když nemají vůbec zájem. Mám z 5 samic nakrte 4.

Známému nechtěl vůbec skákat samec, po pár dnech se mu rozběhla kokcidióza a pošlo přes 30 mladých. Samec i samice to vycítily.

Samice se mi kolikrát kotí i v silných minusových teplotách a nikdy nic nerozdupaly nebo nerozhrabaly. Spíš naopak. Zahrnou je vším, co najdou.

17.11.2022 18:07
borax

XXX.XXX.91.21

Vali80 napsal(a):
Něco máte opravdu špatně. Je rozdíl, když samice nezabřeznou v době línání (na podzim) ale nakrýt se nechají, než když nemají vůbec zájem. Mám z 5 samic nakrte 4.

Známému nechtěl vůbec skákat samec, po pár dnech se mu rozběhla kokcidióza a pošlo přes 30 mladých. Samec i samice to vycítily.

Samice se mi kolikrát kotí i v silných minusových teplotách a nikdy nic nerozdupaly nebo nerozhrabaly. Spíš naopak. Zahrnou je vším, co najdou.

Králíky má v šopě. Nemají dostatek světla.
V šopě může mít výkrm.
Ale chovní musí být venku , na světle a čerstvém vzduchu.

17.11.2022 19:42
Vali80

XXX.XXX.237.3

Tak to je taky důvod. Já mám jednu velkou šestikotcovou králíkárnu od východu, ale svítí tam jen v zimě. Jinak je to kryté stromy. Když na samice zasvítí v lednu slunce, můžou se zbláznit 😆.

Přidejte reakci

Přidat smajlík