Rychle rostoucí králík - je něco nového v chovech co by se dalo vyzkoušet k produkci kvalitního masa ?
Zdravím . Protože tu čtu hlavně starší příspěvky ohledně chovu králíků na maso zakládám toto vlákno . Zajímalo by mě co je nového v chovech a jaké máte popřípadě s daným plemenem nebo křížením zkušenosti ? Chci si do chovu pořídit další králíky a nemohu se stále rozhodnout . Všem moc děkuji za případné rady .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nejrychleji rostoucí králík je brojler,ale musí k tomu mít také podmínky.
rosnička
napsal(a):
Zdravím . Protože tu čtu hlavně starší příspěvky ohledně chovu králíků na maso zakládám toto vlákno . Zajímalo by mě co je nového v chovech a jaké máte popřípadě s daným plemenem nebo křížením zkušenosti ? Chci si do chovu pořídit další králíky a nemohu se stále rozhodnout . Všem moc děkuji za případné rady .
Dobrý den.
Proberu to s vámi v soukromé zprávě.
Asi taky záleží, jaký králík se Vám líbí barevně.
Já křížím masná plemena (činčila velká, siamský v. modrý, burgunský, český strakáč) a hnízda jsou krásně barevná. Samozřejmě že mi jde i o produkci masa, ale neživí mě to. Mám ráda to překvapení, jací ušáci ze kterého spojení vzniknou a jak pak rostou.
Zabíjím zhruba v 16-20 týdnech (podle času) a čistou váhu mám na 1,8-2 kilech.
Krmím zeleným (tráva, mrkev, produkty ze zahrady), vlastní namíchanou směsí, senem.
Nic zvláštního, ale vrhy mám letos extra povedené.
Ať se daří i Vám.