Uživatel s deaktivovaným účtem

Koukám,že se k odpovědi nikdo nemá,tak vám odpovím za sebe.
Předně napíšu ,že chovám výstaváky,pravidelně a často vystavuji a tak i podle toho očkuji.
Pasteurelóza -neočkuji,podle mě zbytečné,očkování jen potlačí příznaky a pokud se králíci pravidelně nepřeočkovávají -propukne.Daleko lepší je postižené jedince zabít a vybírat jedince bez příznaků.
Očkuji monovalentní vakcíny,s kombinovanými mám špatnou zkušenost.
MXT očkuji průpichem ucha vakcínou Myxoren podle nákazové situace v okolí.Pokud je to třeba už od 4 týdnů s následným přeočkováním alespoň 2x.Poslední očkování by mělo být po 12 týdnu stáří.Výstaváky očkuji i 5X.
Mor 1 - Pestorin opět podle nákazové situace od 6ti týdnů s přeočkováním po 12tém týdnu.Opět výstaváci jsou očkováni vícekrát.
Mor 2 neočkuji.
Při správném naočkování jsem se nikdy nesetkala s problémem.
Nejvíce jsou používání 2 výrobci vakcín- bioveta a nobivac.
Nobivac má roční vakcínu Myxo rhd plus - kombinace myxa, mor 1 a mor 2 .
Nobivacem nelze očkovat, pokud byl králík předtím očkovaný jiným výrobcem - není zaručena tvorba protilátek na mor.
Bioveta má kombinovanou půlroční vakcínu pestorin mormyx - myxa drží půlroční roku, mor 1 drží rok.
Potom mají monovalentni vakcíny a to myxoren (drží myxu půl roku) pestorin (mor typ 1 drží rok) a pestorin rhdv2 ( mor typ 2 drží půl roku)
Myxoren u biovety se dříve ockoval jako roční vakcína, ale už je změněn na půlroční, tak to si ohlídat.
Na ostatní nemoci neockuji.
Králíky mám očkované biovetou a schéma jednou za půl roku kombinace pestorin mormyx + pestorin rhdv2 a další půlrok jen myxoren + pestorin rhdv2.