Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Orduš

4.1.2023 06:42
Orduš

XXX.XXX.17.135

Dobrý den , nikdy sem s tím problém neměl , ale teď sem měl u jedné samice početnější vrh (11) a u dvou králíčků sem po odstavu zpozoroval příznaky (zřejmě kokcidióza)
Jsou oproti ostatním menší,bez energie,jen smutně sedí a měli ostrou páteř.
Usnadnil sem jim tedy trápení.
Jak to řešíte vy ? Když už příznaky jsou jasně zřetelné? I tak se je snažíte přeléčit?
Dávám preventivní doplněk do vody od Benefeed a to je celé. Zatím sem s tím problémy za dva roky neměl až teď (zatím?) u dvou králíčků

4.1.2023 11:52
ančovička1

XXX.XXX.243.240

Pokud je to kokcidióza,budou ji mít všichni..Hned všechno přeléčit proti kokcidióze...je také možné,že ti nejslabší to prostě nedali..nedostatek mléka, podvýživa,atd..

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.1.2023 14:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Preventivní doplněk do vody je co - acidomid? Nebo něco jiného?
To je lepší použít Emanox,ten lze dávat jak prentivně,tak léčebně.Sama ho používám řadu let.Dávám králíkům okolo odstavu 7-10 dní a pak kdykoliv se mně nějaký králík nezdá.Dávám přímo do tlamiček abych měla jistotu,že ho dostali všichni.
Acidomid používám v létě,ale aby se králíkům nekazila voda.
Obzvláště slabší mláďata jsou náchylnější. Přeléčila bych Emanoxem všechny i se samicí.

georgi

4.1.2023 19:11
georgi

XXX.XXX.118.61

Ať chcete nebo nechcete jednou za čas se Vám v chovu může vyskytnout slabší jedinec . U 11 mladých to jeden může být . Pečlivě ostatní sledujte . Já jsem to pak řešil sulfakoksem . Je třeba to udělat včas .

4.1.2023 19:39
Vali80

XXX.XXX.237.120

Dobrý večer, může to být způsobeno opravdu tím, že se malým nedostane plné dávky mléka od samice. Pokud jsou menší, ti větší je od struků vytlačí.

Osobně jsem se s tím setkala u jedné samice, která měla 8 svých a pak musela převzít ještě 4 od druhé, která chvíli posedávala v rohu. Také dvě mláďata během odstavu padla.
Jedno nejmenší (to bylo opravdu drobné s průjmem) a paradoxně druhé největší, které bylo věčně v misce, přežralo se a nafouklo 😟👎

Já ATB nepoužívám vůbec. Když tak Emanox do tlamky. U početných vrhů se mi osvědčil ostropestřec (semena), který zamíchám do směsi. Podporuje trávení. Ale pozor, nedávat kojící samici, zhořkne ji mléko!
Také jsou výborné borovicové větve.
Všichni je okoušou až na kůru a pokud je mám k dispozici, jsem úplně bez úhynu. A to krmím v létě zeleným a v zimě hodně mrkví.

Člověk se učí celý život!

Ať se vám daří! 👍🙂🐇

6.1.2023 09:12
ančovička1

XXX.XXX.243.240

georgi napsal(a):
Ať chcete nebo nechcete jednou za čas se Vám v chovu může vyskytnout slabší jedinec . U 11 mladých to jeden může být . Pečlivě ostatní sledujte . Já jsem to pak řešil sulfakoksem . Je třeba to udělat včas .

Já připouštím více samic najednou a pokud se "podaří" vrh s více mláďaty, rozdělím přebytečná mláďata ostatním samicím, které mají svoje přibližně stejně stará..s přijmutím králíčků není problém a po čase ani nepoznám, kteří to byli😀

6.1.2023 09:26
Vali80

XXX.XXX.53.126

ančovička1 napsal(a):
Já připouštím více samic najednou a pokud se "podaří" vrh s více mláďaty, rozdělím přebytečná mláďata ostatním samicím, které mají svoje přibližně stejně stará..s přijmutím králíčků není problém a po čase ani nepoznám, kteří to byli😀

Ano ano, tak se to dá dělat, ale když se mi na jaře okotily čtyři samice s počty 8,10,10 a 12, tak to bylo o nervy . Zrovna v té době nikdo ze známých neměl stejně staré mimča. Nakonec to holky odkojily. Kupodivu i česká strakáčka (nejmenší ze všech), která měla těch 12. A rostli krásně a zdravě!

georgi

6.1.2023 18:17
georgi

XXX.XXX.118.61

Moje samice mívají kolem devíti mladých . Odchovají je bez problémů . Dobrá samice je odchová a menší ty větší většinou bez problému doženou . Vůbec český strakáč s odchovem většího počtu mladých nemá problém.

6.1.2023 21:39
Vali80

XXX.XXX.71.96

Já si vždycky myslela, že čím větší samice, tím lepší mladé, ale jak Georgi píše, strakáč mě přesvědčil o opaku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík