Dorty

XXX.XXX.245.47
Ahoj,
jen rychlý dotaz, teď jsem se dočetl že se nesmějí křížit králíci kdy jeden má uši nahoru a druhý dolů. Proč?
Děkuju za odpověďi.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Křížit s mohou,na maso je vzhled jedno.

Dorty
napsal(a):
Ahoj,
jen rychlý dotaz, teď jsem se dočetl že se nesmějí křížit králíci kdy jeden má uši nahoru a druhý dolů. Proč?
Děkuju za odpověďi.
Viz acher. Pokud jsou na maso, je to jedno. No a chovatel drží čisté linie.Takže nekříží králíky s ušima nahoru a dolů. Kvůli zachování exteriéru.
Ale na funkci rostlináře to vliv nemá. Odvolávám se na Vesničko má středisková. Nevím, jestli znáte.

Berani mají lebku jako každý jiný králík,podle velikosti větší či menší,širší,uzší.Rozdíl je v závěsu uší a o tom,že kříženci mají uši různé,takový ucho sem ucho tam.Vždyť původ všech králíků je stejný a vše ostatní velikost,barva,typ srsti,uši atd. bylo vyšlechtěno .
georgi

XXX.XXX.118.61
Pokud je křížíte na maso nevadí . V první fázi dostanete některé jedince s jedním uchem nahoru a druhým dolů . Potom záleží na dalším křížení jaké potomstvo chcete dostat . Někdy je to ke prospěchu . Například NOS vznikl křížením francouzského berana,belgického obra a místních strakáčů .

Takových plemen je více. Třeba FB vznikl křížením AB a BO nebo MB křížením FB a stříbřitých králíků,na vzniku ZB se podílely AB,FB a zakrslí králíci atd.

borax
napsal(a):
A taky ÚV KSČ a OPBH.
Pomáhalo jim při tom SSM.
Taky tomu nerozumím
Vy neznáte zkratky čistokrevných plemen?

borax
napsal(a):
Asi nejsem jediný kdo nezná všechna čistokrevná plemena.
Mimoto chovám brojlerové " bastardy "
V tom případě se stačí podívat do inzerce na levé straně je uvedeno plemeno a jsou tam i zkratky.
georgi

XXX.XXX.118.61
Chvilku mi to trvalo a vím co acher chtěl říci . Inu kdo chce , tak si obsah najde . Na malichernosti se můžu vybodnout .