Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Peyra223

5.2.2023 20:08
Peyra223

XXX.XXX.66.37

Dobrý den mám menší problém s mojím králíkem od začátku co jsme si ho pořídili pořád na mně moči když ho dám na zem tak vyštartuje na mně.dekuji

5.2.2023 21:43
borax

XXX.XXX.91.21

Peyra223 napsal(a):
Dobrý den mám menší problém s mojím králíkem od začátku co jsme si ho pořídili pořád na mně moči když ho dám na zem tak vyštartuje na mně.dekuji

A co s tím máme dělat?

Tak ho dejte do trouby , nebo hadovi.
A už to dělat nebude.

5.2.2023 22:42
angor

XXX.XXX.174.238

Vykastrovat, prostě s ním mlátí hormony.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2023 08:59

angor napsal(a):
Vykastrovat, prostě s ním mlátí hormony.

Ale ani pak to nemusí úplně pomoct. Prostě spousta zakrslíků nejsou mazlíci.

Takových dotazů je tady dvanáct do tuctu.

6.2.2023 09:01

borax napsal(a):
A co s tím máme dělat?

Tak ho dejte do trouby , nebo hadovi.
A už to dělat nebude.

Pozor, to je nekorektní odpověď. Zadavatel(ka) by mohl(a) utrpět psychickou újmu.

6.2.2023 10:55
angor

XXX.XXX.174.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Máme dominantního samce, značkování zmizelo a útoky z 90% také, i když ty se spíš omezily nejvíce, když dostal kralici kamaradku a ona z nej udělala podpantoflaka. Teď už sem tam útok proběhne, ale víceméně jen v případě, když ho chce člověk odněkud vyhodit a to si dovolí jen na dceru. Na mě a na manžela si nedovolí.
Každopádně kastrace je jediná šance, když nepomůže, tak pak zkusit kapky na zklidnění, i my jsme chvíli dávali serene-um, hlavně na jaře.

6.2.2023 11:26
Doron

XXX.XXX.19.166

Ony se ty dotazy často opakují, ale je to asi tím, že sem moc chovatelů pet králíků nechodí a opravdové odpovědi nepřichází..
Což je škoda pro králíky z i pro lidi.

6.2.2023 12:39

Doron napsal(a):
Ony se ty dotazy často opakují, ale je to asi tím, že sem moc chovatelů pet králíků nechodí a opravdové odpovědi nepřichází..

Právě, že sem chodí hlavně ti pet chovatelé. Kteří svými, stále se opakujícími, dotazy spoustu bývalých přispěvatelů otrávili.

A to jsou opravdové odpovědi.

Zakrslíci prostě nejsou povětšině mazlové. Proč, to už se tady vysvětlovalo. Šlechtí se na velikost, ne na povahu.

A kastrace může pomoci, ale bez záruky. Je-li agresivita dána povahou. Viz výše.

Pet králík je pořád králík. A radí tu jejich dlouholetí chovatelé (ti, kteří vydrželi). Akorát ti je mají na užitek a agresívního králíka snadno vyřeší.

6.2.2023 13:26
ančovička1

XXX.XXX.243.243

Doron napsal(a):

Asi už s chodí jen děti...otázky typu"pomóc,králíček čůrá do postele,co mám dělat?"...a podobně..na to se donekonečna odpovídat opravdu nedá..
Projděte si obsah minulých příspěvků..

6.2.2023 14:45
Doron

XXX.XXX.19.166

Právě, že sem chodí hlavně ti pet chovatelé. Kteří svými, stále se opakujícími, dotazy spoustu bývalých přispěvatelů otrávili.

A to jsou opravdové odpovědi.

Zakrslíci prostě nejsou povětšině mazlové. Proč, to už se tady vysvětlovalo. Šlechtí se na velikost, ne na povahu.

A kastrace může pomoci, ale bez záruky. Je-li agresivita dána povahou. Viz výše.

Pet králík je pořád králík. A radí tu jejich dlouholetí chovatelé (ti, kteří vydrželi). Akorát ti je mají na užitek a agresívního králíka snadno vyřeší.

Aha, tak to je asi lepší i na mazlíka pořídit obyčejného králíka a vybírat podle povahy.
Vidíte, to jsem ani nevěděla, že ti zakrslíci mívají s agresivitou problémy, myslela jsem, že hlavní problém jsou ty deformity tlamičky, potažmo zubů.
My měli jen jednou domácího králíka, byl super.
Spal na gauči, byl přítulnej, udržoval vzorně čistotu, pochopitelně slyšel na jméno a dupal jen na cizí.
Ale vážil čtyři kila, no:)))

6.2.2023 15:05
angor

XXX.XXX.74.249

Doron napsal(a):
Aha, tak to je asi lepší i na mazlíka pořídit obyčejného králíka a vybírat podle povahy.
Vidíte, to jsem ani nevěděla, že ti zakrslíci mívají s agresivitou problémy, myslela jsem, že hlavní problém jsou ty deformity tlamičky, potažmo zubů.
Spal na gauči, byl přítulnej, udržoval vzorně čistotu, pochopitelně slyšel na jméno a dupal jen na cizí.

Ano, větší kralici jsou klidnější a povahove vyrovnanější než zakrslici. Rozhodně jsou na "mazlíčka" vhodnější. A to jak po zdravotní stránce, tak po té povahove.

6.2.2023 16:48
juhaj

XXX.XXX.164.121

angor napsal(a):
Ano, větší kralici jsou klidnější a povahove vyrovnanější než zakrslici. Rozhodně jsou na "mazlíčka" vhodnější. A to jak po zdravotní stránce, tak po té povahove.

Také jsem udělala tu zkušenost. Kdysi jsem dostala králíče darem, byla z obchodu. Dorostla celkem slušně, kamarádka určila, že je to malý kuní.
Ale byla úžasná. Pak jsem dostala klasickou zakrslou králici. Ta byla kousavá, vzteklá, nakonec skončila v králíkárně( po dvou letech). Kdybych někdy chtěla domů králíka, tak zas velkého.

6.2.2023 16:50

angor napsal(a):

To není,že větší králík je klidnějěí.To je o tom,že chovatelé větších králíků(v konečné podobě na maso),si prostě do chovu vzteklé potvory většinou nenechávají.Ono to platí i u většiny chovatelů čistokkrevných zakrslíků s rodokmenem,kteří chovají pouze určitý barevný ráz.v tomhle je asi největší problém u kříženců jen na co nejrozmanitější barvy.

6.2.2023 17:08

Doron napsal(a):

Ano, problémy se zuby samozřejmě mají taky. Podobně jako pidi psi. Daň za miniatuarizaci.

Ohledně povahy je to sázka do loterie. Protože do chovu jdou hlavně podle exteriéru. Jelikož si to trh jsou žádá, že jo.

Chovatel užitkových králíků (nebo kohoutů) agresívní jedince prostě vyřadí. I kdyby byli sebehezčí. Protože nemá zapotřebí býti okusován - viz acher. U kohoutů k tomu přispívá i přítomnost malých dětí, kterým by kohout mohl vážně ublížit.

7.2.2023 09:25
bongani

XXX.XXX.45.223

juhaj napsal(a):
Také jsem udělala tu zkušenost. Kdysi jsem dostala králíče darem, byla z obchodu. Dorostla celkem slušně, kamarádka určila, že je to malý kuní.
Ale byla úžasná. Pak jsem dostala klasickou zakrslou králici. Ta byla kousavá, vzteklá, nakonec skončila v králíkárně( po dvou letech). Kdybych někdy chtěla domů králíka, tak zas velkého.

Mám stejnou zkušenost. Máme kalifornského kluka, nekastrovaný, původně z králíkárny. Velikost 4,5 kg a je to to nejúžasnější a nejhodnější zvíře, co jsem kdy měla. Trochu jako kříženec psa s kočkou, i když z kočky toho má o něco víc. :-)

7.2.2023 12:30
Doron

XXX.XXX.19.166

Ano, problémy se zuby samozřejmě mají taky. Podobně jako pidi psi. Daň za miniatuarizaci.

Ohledně povahy je to sázka do loterie. Protože do chovu jdou hlavně podle exteriéru. Jelikož si to trh jsou žádá, že jo.

Chovatel užitkových králíků (nebo kohoutů) agresívní jedince prostě vyřadí. I kdyby byli sebehezčí. Protože nemá zapotřebí býti okusován - viz acher. U kohoutů k tomu přispívá i přítomnost malých dětí, kterým by kohout mohl vážně ublížit.

Jojo, to dává logiku.
Babička kousavého králíka také vždycky picla.
I na zlého kohouta mám vzpomínku.
Byly mi tak čtyři nebo pět a šla jsem na zahradu hodit slepicím, měli jsme nového kohouta, dodnes vidím jak se vznesl do vzduchu a už jsem byla na zemi a kohout na mně.
V přízemí byla prádelna , pan Koloc tam vždycky pral lajntuchy pod sedlo.
Jak to viděl, vyskočil oknem, na dvoře byl špalek a sekera a za chvíli už kohout utíkal zahradou bez hlavy.
Pro dítě trochu hororový obrázek, ale pan Koloc byl stejně už navždy mým hrdinou:)!

7.2.2023 16:21
juhaj

XXX.XXX.164.121

bongani napsal(a):
Mám stejnou zkušenost. Máme kalifornského kluka, nekastrovaný, původně z králíkárny. Velikost 4,5 kg a je to to nejúžasnější a nejhodnější zvíře, co jsem kdy měla. Trochu jako kříženec psa s kočkou, i když z kočky toho má o něco víc. :-)

A víte, že mi to v souvislosti s mou první králicí taky napadlo? Taková ušatá kočka! 😄

7.2.2023 17:15
borax

XXX.XXX.91.21

Pozor, to je nekorektní odpověď. Zadavatel(ka) by mohl(a) utrpět psychickou újmu.

Zadavatelka vlákna už se tu neukáže.
Proto je mi její psychické zdraví u zádele.🙈🙃

Přidejte reakci

Přidat smajlík