Jaký záchod pro králíka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dexter73

7.2.2023 07:52
Dexter73

XXX.XXX.4.224

Zdravím,
chci se zeptat, jaký záchod pro králíka se Vám nejvíc osvědčil. Zajímá mě, jak často musíte záchod vynášet, jaké stelivo či cokoli jiného se Vám osvědčilo a případně i tvar toalety. Jestli je lepší pro králíka klasická rohová, nebo třeba obdélníková. Nejradši bych pořídil toaletu s roštem. Také mě zajímá, jestli by šlo použít toaletu pro štěňata (jak se skládá z tacu, mřížky a imitace trávy).
Děkuji, za Vaše postřehy a reakce.

7.2.2023 10:10
angor

XXX.XXX.174.238

Zachod doporučuji určitě pořádně velký, obdélníkový, nad ním umístěné seno - králík zere a zároveň vylučuje. Záchod musí být pohodlný, aby se tam vešel a mohl se otáčet.
Podestylka - hodně lidí používá pelety, ale ty některým kralikum vadi, jsou tvrdé a také se musí každý den čistit- rozpadají se, jak nasaji moč. Já osobně používám cats Best original - dřevitá, měkká podestýlka, hrudkuje, takže stačí vybrat každý den hrudky a prosit bobky. Ovšem žádnou podestylku králík nesmí jist, je potřeba ohlídat, případně změnit, kdyby k tomu měl tendence.
Rostovy záchod vhodný moc není, sice zabraňuje hrabání v záchodě, ale 1) moč ulpiva na mrizkach a o to se pak králík otira a roznasi po okolí 2) králík vylučuje dvojí trus - kromě klasických kulatých bobku cekotrofy, které králík pojídá a jsou pro něj zivotne důležité - jsou zdrojem nejen vitamínů B a K, ale také minerálů a především bílkovin, pokud by je vyměšoval v záchodě a nemohl je pojidat, ohrožovalo by to jeho zdraví.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2023 10:18
Uživatel s deaktivovaným účtem

Cékotrofy požírá králík přímo od řitního otvoru,ne z jakékoliv podložky.

7.2.2023 10:46
angor

XXX.XXX.174.238

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Cékotrofy požírá králík přímo od řitního otvoru,ne z jakékoliv podložky.

Ano, z ritniho otvoru a nejčastěji na zachodku, kolikrát jim u toho spadne a vezmou si ho že zachodku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík