Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Zdenal45

15.2.2023 13:37
Zdenal45

XXX.XXX.10.41

Dobrý den, dnes mi porodila samice , která má za sebou už čtyři úspěšné vrhy dvě mladé a když sem ráno přišel ke kotci obě byla roztahaná a už téměř bez známek života. Přišlo mi, že byla poměrně velká na první den života. Mohlo by mít nějakou souvislost to , že byly jen dvě? Samice byla až do teď velmi spolehlivá. Díky

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.2.2023 14:22

To se prostě někdy stane a pátrat po příčině je jako věštit z křišťálové koule.
Když je mláďat málo,jsou samozřejmě větší,ale s tím,že je samice roztahala, to nemusí vůbec souviset.Připusťte ji za 2-3 dny znovu.

Igorhav

15.2.2023 15:33
Igorhav

XXX.XXX.201.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
To se prostě někdy stane a pátrat po příčině je jako věštit z křišťálové koule.
Když je mláďat málo,jsou samozřejmě větší,ale s tím,že je samice roztahala, to nemusí vůbec souviset.Připusťte ji za 2-3 dny znovu.

Tak oprava , přišel sem domů z práce a kotec pořádně prohledl a samice má další čtyři v hnízdě. Ale nemá v něm vůbec chlupy tak proto sem si ho ráno nevšiml. Hnízdo je jen ze sena.
Teď tak přemýšlím, jestli nebyla chyba ty dvě mladé odstranit, ale jak říkám , ležela tam pohozená různě po kotci a byla studená a sotva se hýbala. Nechtěl sem je tam nechávat, aby se do nich pak ta samice nepustila zubama. Kdybych věděl o tom hnízdu tak bych je tam zkusil vrátit, ale už se stalo.

15.2.2023 18:14

Igorhav napsal(a):
Tak oprava , přišel sem domů z práce a kotec pořádně prohledl a samice má další čtyři v hnízdě. Ale nemá v něm vůbec chlupy tak proto sem si ho ráno nevšiml. Hnízdo je jen ze sena.
Teď tak přemýšlím, jestli nebyla chyba ty dvě mladé odstranit, ale jak říkám , ležela tam pohozená různě po kotci a byla studená a sotva se hýbala. Nechtěl sem je tam nechávat, aby se do nich pak ta samice nepustila zubama. Kdybych věděl o tom hnízdu tak bych je tam zkusil vrátit, ale už se stalo.

Chlupy jí můžete natrhat z břicha a boků a hnízdo udělat,ale samice může i chlupy dotrhat.Pokud nejsou mladý úplně studený,tak je často stačí zahřát a podaří se je zachránit.Dávám je třeba na zahřátý nahřívací polštářek a přikryji.

georgi

15.2.2023 19:57
georgi

XXX.XXX.118.61

Některé samice moc chlupů moc nemají a nebo je můžou dotrhat . Hlavně jí nechte v klidu . Když se tak stane , jako u Vás , je nejlepší dát samici bokem a přehrabat rukama kotec jestli nějaké nenajdete . Potom je dát dohromady . Zbytek záleží na samici .

16.2.2023 13:59
hokrví

XXX.XXX.96.32

Včera ráno se mi narodilo 7 mladých králíčků, zdáli se v pořádku, večer při krmení jsem našel v kotci dvě okusané torza a v hnízdě zůstali jenom 4 mladý.
Ráno při krmení to vypadalo, že jsou ok, uvidím večer při krmení.

16.2.2023 15:50

Mně se zase před 14 dny stalo,že jsem kontrolovala 2 vrhy.U jedné samice byla 4 a druhé 3 mláďata a po 2 dnech tam bylo 6 a 5 mladých.

16.5.2023 18:46
Snehy

XXX.XXX.247.44

Samica to hniezdo väčšinou dotiahne neskor do stavu ako si my predstavujeme

Přidejte reakci

Přidat smajlík