Králík - různé nálady?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2023 17:30
Tets

XXX.XXX.48.8

Dobrý den,

opět hloupý dotaz. Před nedávnem tu bylo jestli králík vidí duchy, mám podobný problém:
Vše je jako obvykle, ale kralík najednou tak divně mňoukno-pískne a "Bum!" praští nohou do země. Několikrát po sobě.Většinou se po chvíli jde ještě schovat pod postel a dělá to nějakou dobu tam.

Proč? Jak jsem psal, vše je jako obvykle, nic zvláštního, žádný divný pohyb nebo zvuky. Mohou to být "nálady" (emoce)? Četl jsem že to králíci dělají když mají strach a varují ostatní. Ale teď nebylo před čím?

Ano, vím že to moc řeším, ale safra, když mám mazlíka, chci mu aspoň trochu rozumět... Chválabohu že nemám děti, z toho bych se zbláznil...

Tets

1.3.2023 18:12
bongani

XXX.XXX.45.223

Myslím, že králičí smysly jsou mnohem citlivější než naše. A určitě vnímá a slyší třeba zvuky, kterých si my ani nevšimneme. Ten můj každou chvíli špicuje uši a poslouchá něco, co já vůbec neslyším. Takže ano, klidně se může něčeho leknout a varovat, u nás se to stává hlavně v noci, když je všude ticho, spíme a najednou králík dupe až se to nese celým bytem.

1.3.2023 18:32
Tets

XXX.XXX.48.8

Díky, ale řekl bych že už je na místní zvuky zvyklý.
Hluk a hudba od sousedů, siréna od retardů dobrovolných hasičů (bydlím hned vedle), hluk aut (bydlím u hlavní silnice a okna jsou ze '70 let), štěkot psů, řvaní ožralých ... Už jsem tady viděl holku která před sebou tlačila kočárek a za sebou táhla koně, tady je možné a stalo se co mám králíka už (snad) opravdu všechno
A stalo se to cca 2-3, výhradně večer, mezi 20-22 hodinou.
Právěže nechápu co mohl slyšet. Proto mi to vrtá hlavou. Možná byl naštvaný že už nejdu do postele (spí často u mě na posteli)?

1.3.2023 19:50
angor

XXX.XXX.174.238

Tets napsal(a):
Dobrý den,

opět hloupý dotaz. Před nedávnem tu bylo jestli králík vidí duchy, mám podobný problém:
Vše je jako obvykle, ale kralík najednou tak divně mňoukno-pískne a "Bum!" praští nohou do země. Několikrát po sobě.Většinou se po chvíli jde ještě schovat pod postel a dělá to nějakou dobu tam.

Proč? Jak jsem psal, vše je jako obvykle, nic zvláštního, žádný divný pohyb nebo zvuky. Mohou to být "nálady" (emoce)? Četl jsem že to králíci dělají když mají strach a varují ostatní. Ale teď nebylo před čím?

Ano, vím že to moc řeším, ale safra, když mám mazlíka, chci mu aspoň trochu rozumět... Chválabohu že nemám děti, z toho bych se zbláznil...

Tets

Dupani ještě s nějakým mrmlanim může mít více důvodu. Může se zaleknout něčeho, o čem ví jen on a vy ne. Může to být strach ale také vystraha, pokus o zahnani nebezpečí, ale také se může jen naštvat. Náš kluk na mě třeba dupe, když ho vyhodím odněkud, kam nesmí - obzvláště ložnice nebo pokojíček. Když to udělá dcera, tak tu rovnou kousne, ale na mě si dupne. Takže důvody mohou být opravdu všelijaké a někdy ani nejdou zjistit.

2.3.2023 12:42
jkx

XXX.XXX.135.144

clovek slysi a cejti jen zlomek toho, co kralik (slysi i frekvence, ktery lidi nevnimaj a nos ma taky mnohem citlivejsi). navic priklada udalostem jinej vyznam. nektrery kralici nemaj radi tv, radio, zvuky z ulice, jinejm je to putna. taky nekdy maji sny, ktery je muzou vylekat.

3.3.2023 05:36
Tets

XXX.XXX.16.192

OK, díky, spokojím se s tím že objektivní důvod nejspíš nikdy nenajdu.

Ale docela by mě zajímalo co se to tu večer děje. Včera zas, přesunul jsem se do postele brzy, čtu si a králík pod postelí zase asi 4x "Bum!", tentokrát bez vokalizace.

Je fakt že včera měl náročný den, ráno byl po pěti měsících poprvé zavřený v kleci, pak přijely dvě "zlé paní" (super doktorka se sestřičkou), chytily ho, sahali mu na tlapičky (stříhání drápků), píchli ho,... Naštěstí odjely a králík ani netrucoval, asi byl rád že už jsou pryč.

Přidejte reakci

Přidat smajlík