Seznámeni kralici samci

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Any111111

6.3.2023 18:28
Any111111

XXX.XXX.142.169

Ahoj všem, mám dotaz. Máme skoro 3 leteho zakrslé beranka a 2 týdny zpět jsme mu pořídili samce kamarada který má už 1 rok a pul. Ani jeden nebyl kastrovany, takže týden zpět šli ona ve stejný den. 3 lety beránek beha po celé mistnosti máme 1+1, a nový dostal ohradku aby měl soukromí. Každopádně půlka ohradky je odkryta aby si na sebe zacli zvykat, takže vidí někdy na sebe z určitých úhlu. Ten nás 3 lety někdy chodi kolem a cucha a je zvědavý, ale nový po nem vždy vystartuje a kouše ho… nemáte nějaký tip, jak odstranit agresi, jak je sblížit apod…? (Jinak ten nový má skoro 5kg) je to střední plemeno) takže jak jsem někde četla, ze někdy stačí ať se pobijou a dobrý. Z toho mám obavy protože by ho mohl zmordovat😄. Dekuji za rady

6.3.2023 22:48
kralickova

XXX.XXX.250.170

Any111111 napsal(a):
Ahoj všem, mám dotaz. Máme skoro 3 leteho zakrslé beranka a 2 týdny zpět jsme mu pořídili samce kamarada který má už 1 rok a pul. Ani jeden nebyl kastrovany, takže týden zpět šli ona ve stejný den. 3 lety beránek beha po celé mistnosti máme 1+1, a nový dostal ohradku aby měl soukromí. Každopádně půlka ohradky je odkryta aby si na sebe zacli zvykat, takže vidí někdy na sebe z určitých úhlu. Ten nás 3 lety někdy chodi kolem a cucha a je zvědavý, ale nový po nem vždy vystartuje a kouše ho… nemáte nějaký tip, jak odstranit agresi, jak je sblížit apod…? (Jinak ten nový má skoro 5kg) je to střední plemeno) takže jak jsem někde četla, ze někdy stačí ať se pobijou a dobrý. Z toho mám obavy protože by ho mohl zmordovat😄. Dekuji za rady

Myslet si, že dva dospělí samci, kteří nebyli zvyklí žít ve skupině s jiným samcem (což samo o sobě není moc reálná varianta bez úrazů...), že si na sebe zvyknou, to je dost idealistická vize. Troufla bych si říci i nemožné. Když přidáte popsaný váhový nepoměr, pak dle mého šance = 0. Pochopitelně jediná cesta je postupné zvykání si na sebe, které bude na týdny resp. měsíce, kdy je nutné (!) zabránit reálnému fyzickému kontaktu - i přes ohrádku lze způsobit natržení čenichu, pysku,... Jestliže ještě nový a mladší má tak drtivou fyzickou převahu, pak soužití spolu vidím jako nesmysl.

26.3.2023 16:36
Snehy

XXX.XXX.203.198

Slunce, seno a pár ... -už se perou...

Přidejte reakci

Přidat smajlík