Zdravím vás milí chovatelé,
jdu za vámi s prosbou, pročetl jsem zde mnoho vláken a rad, které jste zde napsali a tímto vám za ně děkuji.
Chystám se zkusit pro mě premiéru, chov králíků a stavím králíkárnu, kostra je hotová dle mých představ a na řadě je vnější opláštění a podlaha. Jedná se mi o to že mám mnoho polykarbonátových desek jsou to 10 mm. A říkal jsem si, že bych je právě použil na podlahu a jeden bok. Králíkárna bude uvnitř v hospodárce, okno na větrání je také a v létě je tam příjemný chládek, protože je to pod stromy mimo přímé slunce. Máte někdo s tímto zkušenost nebo je to totální blbost a mám se raději držet prken ?
Předem děkuji za odpovědi a vaše poznatky .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Máme z toho skleník,ale nebude to pro králíky na podlaze moc kluzký?Nebo co na to chcete dát?

Mám ve starších králíkárnách lino a když na to nedám rošty,tak tam musí být té podestýlky dost velká vrstva,jinak to králíci,jak po tom lítají ,vyhrnou dozadu a pak se jim to klouže.U výstaváků byl i problém,že se jim tím klouzáním dělaly prošlapy.
napsal(a):
Mám ve starších králíkárnách lino a když na to nedám rošty,tak tam musí být té podestýlky dost velká vrstva,jinak to králíci,jak po tom lítají ,vyhrnou dozadu a pak se jim to klouže.U výstaváků byl i problém,že se jim tím klouzáním dělaly prošlapy.
Kdysi jsme koupili téměř novou kralikárnu ..moc dobře udělaná, velká, dřevěná..na dřevěných podlahách byly plastové desky..vypadalo to hezky,ale králíci bruslili😀 chudáci..rozjížděly se jim nožičky, sláma v rozích..tak jsem všechny ty žluté desky vytrhala a králíci se mohli normálně pohybovat... toť moje zkušenost..ten polykarbonát je výborný na sklenících, pergolách,ale pod králíky se nehodí..
napsal(a):
Mám lino u králíků 40 let a žádný problém.Jen třeba časem vyménit.K.

Tak u králíků na maso je to jedno,ale u výstaních králíků pokud vyrůstají na kluzké podlaze a rozjíždí se jim nohy je to vidět na postoji.

Smilelord
napsal(a):
Pak mám ještě doma rošty, ale nevím jestli díra 3 cm není moc?
To je ale kovový a úzká plocha,to pro králíky vůbec není.To se jim ndělají otlaky.Mám dřevěné rošty,laťky asi 4 cm, mezery podle toho pro jak velké plemeno.Malá mají asi 1,5,střední asi 2 cm.
napsal(a):
Tak u králíků na maso je to jedno,ale u výstaních králíků pokud vyrůstají na kluzké podlaze a rozjíždí se jim nohy je to vidět na postoji.
Tak zkusím jim tam dát ten polykarbonát vytáhnout se to dá vždycky. Plánuji je chovat na maso tak jako ovce a ryby které chovám. Ve výstavách jsem se nikdy neviděl.

bery25
napsal(a):
ja mam celu kralikaren s cetrisu,nič lepšie som asi nemohol urobit,nič nehnije,nesmrdi,raz ročne to prejdem poriadne horakom a mate to ako keby ste to postavili včera
Jakou tloušťku těch desek máte?
Už jsem trochu pokročil chybí pár bočnic a dvířka rozměry kotců jsou v 60 š 60 h 80 to jsou ty menší, kde budou samice a samec, ty větší na vrh jsou pak 100x60x80 to by jim mohlo stačit, nechci jet na quantum ale jen pár kousků pro rodinu a taky nechci aby to ušáci měli jak budku pro ptáky.

bery25
napsal(a):
centimeter,kupoval som dosky120cm na 60cm,tak take mam aj kotce
Díky,my o nich uvažovali na podlahu.Dá se to i nějak upravovat,řezat?Mně by se to líbilo jako zasouvací přepážka na rozdělení kotců.Máme různě velké kotce,většina velkých jde rozdělit na dva,ale preferuji vyšší kotce.
napsal(a):
Díky,my o nich uvažovali na podlahu.Dá se to i nějak upravovat,řezat?Mně by se to líbilo jako zasouvací přepážka na rozdělení kotců.Máme různě velké kotce,většina velkých jde rozdělit na dva,ale preferuji vyšší kotce.
upravovat sa to normalne da,rezal som to diamantovym kotučom ale da sa aj obyčajnym na zelezo,len to praši ako prasa
Vrků

XXX.XXX.22.113
Měl jsem z něho králikarnu,vadí mu moč,tak max.tři roky.