Uživatel s deaktivovaným účtem

máte neplodnýho samce

Že by bylo najednou tolik neplodných samců.Sama jsem se tedy za celá desetiletí chovu s neplodným samcem nesetkala,ale že samice chovatel nepřipouští v říji nebo nepozná jestli byla samice připuštěna,s tím se setkávám často.Ono ne každé svalení samce znamená,že samici připustil.

napsal(a):
Že by bylo najednou tolik neplodných samců.Sama jsem se tedy za celá desetiletí chovu s neplodným samcem nesetkala,ale že samice chovatel nepřipouští v říji nebo nepozná jestli byla samice připuštěna,s tím se setkávám často.Ono ne každé svalení samce znamená,že samici připustil.
neznamená
ale falešná březost u zvířete s provokovanou ovulací znamená, že došlo k té ovulaci.

napsal(a):
neznamená
ale falešná březost u zvířete s provokovanou ovulací znamená, že došlo k té ovulaci.
A víme,že se jedná o falešnou březost?Řeknou,že si samice staví hnízdo,tak má falešnou březost,ale já se velice často setkávám s tím,že si samice staví hnízdo a je v říji.U samce totiž nikdy nebyla.Nejčastěji se to stává u samic po návratu z výstav.To se také nejlépe připouští.
Samci sa prekotili a po dvoch tyzdnoch si samica stavala hniezdo a hned sa aj vytrhala srt. Toto som veru nemal. Chapal by som,že samica si len postavi hniezdo to beriem ale ako nahle si vytrha srt tak viem že sa jedna o falosnú graviditu.Ale neviem prečo lebo tie samice ktore mam mi toto nikdy nespravili až na tento rok.

matej11121
napsal(a):
Samci sa prekotili a po dvoch tyzdnoch si samica stavala hniezdo a hned sa aj vytrhala srt. Toto som veru nemal. Chapal by som,že samica si len postavi hniezdo to beriem ale ako nahle si vytrha srt tak viem že sa jedna o falosnú graviditu.Ale neviem prečo lebo tie samice ktore mam mi toto nikdy nespravili až na tento rok.
Přesně jak píše i juhaj.I nepřipuštěná samice si postaví hnízdo i s chlupy.Zrovna tak připuštěná samice,co si postaví hnízdo i s chlupy v polovině březosti nebo i dříve,nemusí mít falešnou březost.
Případ z poslední doby.Psala jsem ve vlákně 33 den a králíce nerodí.
Mladá samice,měla jsem ji přihlášenou na velikonoční výstavu.Oškubala se postavila hnízdo,na výstavu už by jít nemohla,tak jsem ji 19.3 připustila,30.3. natrhala další chlupy a uělala větší hnízdo a 19.4 natrhala ještě víc chlupů a porodila 6 mladých.Má holé břicho,prsa i část boků a v kotišti chlupů hromadu.
A to není zdaleka jediná,která to takto udělala.
matej11121
napsal(a):
Mě se děje to samé. Už po třetí obě dvě samice. Byli na několik skoků u samce. Všechny skoky ukázkové. Vždy mezi 17-20 dnem si postaví hnízdo a po té do něho natrhá i chlupy. Čekám vždy do 35 dne a nic. Pořád dokola už jsem to zkoušel teďka po čtvrté a co myslíte? 19 den a obě si postavili hnízdo s chlupama. Nevím co už mám dělat

Zkoušeli jste i jiného samce?
georgi

XXX.XXX.118.61
Pamatuju si rok , že se mi nedařilo připustit . Tak jsem nechal samici se samcem v boxu v chlívku tři týdny .Po třech týdnech jsem samce oddělil . Samice se za jedenáct dní okotila. Teď když se mi nedaří připustit , nechám samce se samicí běhat spolu po králičinci čtyři nebo pět dní .Když samice se samcem žerou vedle sebe . vím že je hotovo .Úspěšnost mám stoprocentní . Jenom se kocení musí počítat jak od prvního tak posledního dne ,kdy byli dohromady .
georgi
napsal(a):
Pamatuju si rok , že se mi nedařilo připustit . Tak jsem nechal samici se samcem v boxu v chlívku tři týdny .Po třech týdnech jsem samce oddělil . Samice se za jedenáct dní okotila. Teď když se mi nedaří připustit , nechám samce se samicí běhat spolu po králičinci čtyři nebo pět dní .Když samice se samcem žerou vedle sebe . vím že je hotovo .Úspěšnost mám stoprocentní . Jenom se kocení musí počítat jak od prvního tak posledního dne ,kdy byli dohromady .
nechat tam samicu tak dlho nepobiju sa ?Pretože sa mi stalo že samica vrči na samca.
georgi
napsal(a):
Zkusím to, ale mám dojem, že samec je asi moc mladý. Když jsem se díval na jeho drápy tak je má malé ostré a tenké a samice které je 9 měsíců je má dlouhé široké no podstatně větší. Takže má domněnka, že jsem samce kupoval když mu bylo 5 měsíců byla asi špatně.. zřejmě měl ještě méně

Sněžný_Evžen
napsal(a):
Zkusím to, ale mám dojem, že samec je asi moc mladý. Když jsem se díval na jeho drápy tak je má malé ostré a tenké a samice které je 9 měsíců je má dlouhé široké no podstatně větší. Takže má domněnka, že jsem samce kupoval když mu bylo 5 měsíců byla asi špatně.. zřejmě měl ještě méně
Kolik váží?

To je na dospělého Nos opravdu málo.Měl by mít minimálně 6 kg.

Sněžný_Evžen
napsal(a):
Takže to je tím? Že má malou váhu a není tak velký nebo, že je mladý
Tak jak je starý,to musíte vědět vy.Nevím jestli je mladý,ale váhou by odpovídal tak 5-6 měsíců nebo jestli je hubený,podvyživený nebo to je kříženec s něčím menším.
Když jste ho kupoval,tak musíte vědět jak byl velký,starý a jestli velikostí a vyspělostí odpovídal stáří.
napsal(a):
Tak jak je starý,to musíte vědět vy.Nevím jestli je mladý,ale váhou by odpovídal tak 5-6 měsíců nebo jestli je hubený,podvyživený nebo to je kříženec s něčím menším.
Když jste ho kupoval,tak musíte vědět jak byl velký,starý a jestli velikostí a vyspělostí odpovídal stáří.
No když jsem ho kupoval bylo to škvrně.. hubený a malý ...pán říkal že mu je 5 měsíců což se mi pak nezdálo zřejmě mu bylo 3/4 měsíce. U mě teď za ty 2 měsíce co ho mám přibral pěkně, prospívá není podviziveny a je vidět že roste a mohutní . Je to čistokrevný nos.

Tak to vypadá,že je ještě mladý.Můžete zkusit počkat,ale to jsou vše jen dohady.
Já bych samce který se mně nezdá velikostí k udávanému stáří nekoupila.
Raději bych si připlatila a koupila na výstavě ,tam je stáří jasné.
georgi

XXX.XXX.118.61
Ohledně toho pobytí ,nikdy se mi to nestalo . Myslím si ,že je to tím že druhý jedinec má kam ustoupit .V kotci nemá kam .Ta váha je proti dospělé samici malá . Zkusit počkat i když už by jste chtěl vidět odrůstat malé . Je to takové mrzuté , ale pan evžen neměl moc na výběr . Já jsem od stejného chovatele jako evžen kupoval jek samce tak samici .Samice měla v dospělosti 6,2 kg , samec je roční a má 5,9 kg ,což je ještě dobré . I výstavní jedinci , které jsem kupoval měli v dospělosti něco málo nad 6kg .

georgi
napsal(a):
Ohledně toho pobytí ,nikdy se mi to nestalo . Myslím si ,že je to tím že druhý jedinec má kam ustoupit .V kotci nemá kam .Ta váha je proti dospělé samici malá . Zkusit počkat i když už by jste chtěl vidět odrůstat malé . Je to takové mrzuté , ale pan evžen neměl moc na výběr . Já jsem od stejného chovatele jako evžen kupoval jek samce tak samici .Samice měla v dospělosti 6,2 kg , samec je roční a má 5,9 kg ,což je ještě dobré . I výstavní jedinci , které jsem kupoval měli v dospělosti něco málo nad 6kg .
Pobytí nebo pobití?
Je to tak..
Myslím si, že chovatel od kterého jsem samce kupoval byl velice dobrý . Ukázal nám jak matku tak i otce. Měl jsem i na výběr z několika samců.. Zkrátka samec má teďka váhu cca 5kg věk teda nevím neodhadnu.. drápky má menší ostré oproti samici která má 9mesicu. To že je zatím neplodný nevím.. počkám třeba potřebuje víc času. Budu zkoušet nic jiného nezbývá. Samec je jinak v celku pěkný.
georgi

XXX.XXX.118.61
Vidíte to kometo , člověk někdy udělá pravopisnou chybu .

georgi
napsal(a):
6 a více je standardní váha,takže něco málo přes 6 kg je standard. Roční samec s váhou 5,9 už by byl penalizován za nízkou hmotnost,ale to je vaše věc co si koupíte.
georgi

XXX.XXX.118.61
Kupoval jsem ho jako čtyřměsíčního , tam se to nedá přesně říct kolik bude mít v dospělosti .U dvou samiček to bylo v pohodě . N druhou stranu , viděl jsem v rodokmenu jedince s váhou 5,9 kg .

georgi
napsal(a):
Kupoval jsem ho jako čtyřměsíčního , tam se to nedá přesně říct kolik bude mít v dospělosti .U dvou samiček to bylo v pohodě . N druhou stranu , viděl jsem v rodokmenu jedince s váhou 5,9 kg .
To jste mohl,jelikož do chovu se mohou zařadit i jedinci s oceněním mládě velmi dobré,výborné,tudíž jedinec mladší než 8 měsíců,takže třeba 7 měsíční mládě může mít těch 5,9.Také mám nyní v chovu samici kterou jsem už nestihla dát posoudit jako dospělou,tak má posouzení mládě výborné dokonce ze 6ti měsíců.takže pokud ji nedám posoudit po mladých jako dospělou,tak tam bude mít váhu v 6 měsících.
georgi
napsal(a):
A mohu vědět kolik tomu vašemu samcovi nos teď je a kolik váží?
Mě bylo řečeno, že v březnu tomu memu bude 8 měsíců takže teď by mu mělo táhnout na 10 měsíců. Váhu ma moment přesně 5.1kg ..
Abych mohl tedy posoudit zda ten věk sedí nebo ne páč nepřipadá mi jako 10ti měsíční
georgi

XXX.XXX.118.61
Teď má samec rok a pár dní a váhu 5,915 kg . Kvůli vážení jsem si před několika lety koupil váhu Váhu 5,9 kg měl asi v devátém měsíci . Když jsem ho jako čtyřměsíčního přivezl dostával k senu nebo trávě večer granule ráno mix ovsa s trochou kukuřice . Záleží čím krmíte , protože pán mi říkal že krmí k senu nebo trávě jenom oves . Navíc že za rok mají kolem pětistovky mladých , mohlo se jim stáří trochu poplést . Od pána jsem bral už předtím dvě samice a obě měli v dospělosti 6 kg a více . Samec i když je lehce pod 6 kg má velmi pěknou kresbu . Samice se mi zdají při růstu víc žravější . Samec s váhou 5,1 kg může mít při připuštění s dospělou samicí o váze víc jak 6 kg problém . Dojde sice ke svalení ale přitom se nespojí . Starý králíkář od kterého jsem bral zkušenosti říkal že je samec krátký . Zkuste počkat a sledujte jestli samec přibírá na váze . Děkuji také acherovy za informace ohledně váhy .
georgi
napsal(a):
Teď má samec rok a pár dní a váhu 5,915 kg . Kvůli vážení jsem si před několika lety koupil váhu Váhu 5,9 kg měl asi v devátém měsíci . Když jsem ho jako čtyřměsíčního přivezl dostával k senu nebo trávě večer granule ráno mix ovsa s trochou kukuřice . Záleží čím krmíte , protože pán mi říkal že krmí k senu nebo trávě jenom oves . Navíc že za rok mají kolem pětistovky mladých , mohlo se jim stáří trochu poplést . Od pána jsem bral už předtím dvě samice a obě měli v dospělosti 6 kg a více . Samec i když je lehce pod 6 kg má velmi pěknou kresbu . Samice se mi zdají při růstu víc žravější . Samec s váhou 5,1 kg může mít při připuštění s dospělou samicí o váze víc jak 6 kg problém . Dojde sice ke svalení ale přitom se nespojí . Starý králíkář od kterého jsem bral zkušenosti říkal že je samec krátký . Zkuste počkat a sledujte jestli samec přibírá na váze . Děkuji také acherovy za informace ohledně váhy .
Dobře díky za info. Krmím seno teď tedy tráva, mlíčí pampelišky, vojtěška. K tomu hrstku ječmene a ze začátku ty granule.
Je pravda, že samice mám nos a jsou o něco větší.. tak budu čekat.
Díky

Sněžný_Evžen
napsal(a):
Dobře díky za info. Krmím seno teď tedy tráva, mlíčí pampelišky, vojtěška. K tomu hrstku ječmene a ze začátku ty granule.
Je pravda, že samice mám nos a jsou o něco větší.. tak budu čekat.
Díky
Není to na velké plemeno málo? Mám střední a malé plemeno a střednímu dávám 2 hrsti směs oves,granule,ječmen,vojtěškové úsušky a slunečnice,seno a to ještě dostávají několikrát v týdnu řepné řízky s kukuřičným šrotem.Hrst směsi zrnin dávám malému plemeni.
napsal(a):
Není to na velké plemeno málo? Mám střední a malé plemeno a střednímu dávám 2 hrsti směs oves,granule,ječmen,vojtěškové úsušky a slunečnice,seno a to ještě dostávají několikrát v týdnu řepné řízky s kukuřičným šrotem.Hrst směsi zrnin dávám malému plemeni.
Já tak krmím normálně hrst dospělé ruky ječmene kus tvrdého, tráva, pampeliška vojtěška,voda
Samice jsou pěkný nestradaji.. právě že teď má jedna dietu páč je opravdu už při těle..
10ti měsíční samice Nos má 6,1kg
7 měsíční samice Nos má 5,2kg
A ten můj samec kterého jsem koupil věk nevím, ale zřejmě mu bude 5 měsíců má 5,1kg