Dobrý den samička Burbunka mi 2 x za sebou porodila bez mladých .
Hnízdo si postavila a po porodu bylo prázdné asi je hned sežrala .
První porod bez hnízda a mláďat . Po dalším připuštění si těsně před porodem postavíla hnízdo a v noci porodila . A ráno bylo vidět zbytky krve .
Tak jsem zkontroloval hnízdo a bylo prázdné .
Uživatel s deaktivovaným účtem

A jak vlastně víte, že porodila?
A ještě jsem nepochopila, zda to má být pouhé informování spoluobčanů (děkujeme) a nebo zda se toužíte na něco zeptat?
Ale nám se něco podobného stalo letos je konci zimy. Králice porodila, hnízdo měla pěkné, tuším to byl druhý vrh. Ráno dvě pěkná králíčata venku, umrzlá, zbytek, asi tři se hýbal v hnízdě. A další den nic. Hnízdo neporušené, ani kapka krve, mladí fuč.
A teď má sedm malých, už čtyřtýdenních prcků a všechno v pohodě.

Asi vám je něco žere,ale samice to nebude.To byste našel nějaký zbytek,určitě hlavu.
Potkan.

senk4
napsal(a):
Děkuji vám za radu . Potkany jsem tu nezaznamenal alespoň ne přes den to mám puštěné psy . Vedle mám samičku také z mladýma a nic se nestratilo.
Potkani jsou vidět málokdy a když už jsou,tak to je jich opravdu mrak.
Tak vedle třeba není dírka.Chovám králíky 50 let,stalo se mně,že samice nějaké mládě okousala,někdy i víc,ale nikdy se nestalo,že by po nich nic nezůstalo.Hlava zůstala vždy.Píšu jen svoji zkušenost.Ostatní je na vás, nic vám nevnucuji.
napsal(a):
Potkani jsou vidět málokdy a když už jsou,tak to je jich opravdu mrak.
Tak vedle třeba není dírka.Chovám králíky 50 let,stalo se mně,že samice nějaké mládě okousala,někdy i víc,ale nikdy se nestalo,že by po nich nic nezůstalo.Hlava zůstala vždy.Píšu jen svoji zkušenost.Ostatní je na vás, nic vám nevnucuji.
A samice mladé nebrání?

Jak která.Takové ty vrčalky a skákalky po ruce ty většinou ano,ale ty si zase člověk moc do chovu nenechává.
Dobrý den, tohle mi před dvěma lety udělal potkan. Také žádný náznak, že by na zahradě byl. Jeden den měla samice mladé, druhý den chlupy všude, samice orvaná a mladé nikde. Po kontrole jsme objevili asi 3 cm díru v deskách v podlaze, na které je lino.
Dva potkani se chytli do klece a dostali vzduchovkou, dva byli otráveni.
Od té doby klid!
Vali80
napsal(a):
Dobrý den, tohle mi před dvěma lety udělal potkan. Také žádný náznak, že by na zahradě byl. Jeden den měla samice mladé, druhý den chlupy všude, samice orvaná a mladé nikde. Po kontrole jsme objevili asi 3 cm díru v deskách v podlaze, na které je lino.
Dva potkani se chytli do klece a dostali vzduchovkou, dva byli otráveni.
Od té doby klid!
Mám dvě samise BU pod sebou v kotcích a obě dvě stejné příznaky . Hned vedle mám 2 samice a ty mladé odchovaly v pohodě . Tam jsem myslel že je sežraly.Samicím nic není ani škábanec.
Vali80
napsal(a):
Potkan se protáhne velmi úzkou skulinou.
Upřímně, nikdy se mi nestalo, aby samice mladé sežrala. Měli třeba okousané zadní nohy vlivem těžkého porodu (když byli hodně velcí), ale úplně sežrat?
Pokud máte místo, zkuste samice přemístit, nebo s jiným králíkem prohodit.
To se mi také stalo,asi před 3mi lety,když u nás řádili potkani..v kralikarně byla malá díra..
Je to přesně tak, samice nikdy nesežere celé mládě...opravit kralikárny nebo samičky přestěhovat jinam,nejlíp do nového kotce..
ančovička1
napsal(a):
To se mi také stalo,asi před 3mi lety,když u nás řádili potkani..v kralikarně byla malá díra..
Je to přesně tak, samice nikdy nesežere celé mládě...opravit kralikárny nebo samičky přestěhovat jinam,nejlíp do nového kotce..
Děkuji vám všem za informace.
Kontroloval jsem králíkarnu a je tam u vrchu malá mezera .Samičky přemístím do jiného kotce a uvidím .
ančovička1
napsal(a):
Prý to může být tím jak samice žere placentu tak sežere i mladé.

senk4
napsal(a):
Prý to může být tím jak samice žere placentu tak sežere i mladé.
To není pravda.
napsal(a):
Jak která.Takové ty vrčalky a skákalky po ruce ty většinou ano,ale ty si zase člověk moc do chovu nenechává.
Čo bolo tým myslené... "útočné"? Občas sa v chove ukáže taká samica ale každá moja skúsenosť je s odporúčaním. Jedná sa o mladé samice ešte pred pripúšťaním. Po okotení si vyžadujú doslova hladkať, sú kľudné a odchovajú všetko čo je v hniezde.
Ak je hniezdo prázdne - jednoznačne potkan ... Odporúčam rozmiestniť detarizačnéí staničky.
Vali80
napsal(a):
Potkan se protáhne velmi úzkou skulinou.
Upřímně, nikdy se mi nestalo, aby samice mladé sežrala. Měli třeba okousané zadní nohy vlivem těžkého porodu (když byli hodně velcí), ale úplně sežrat?
Pokud máte místo, zkuste samice přemístit, nebo s jiným králíkem prohodit.
Tak jsem samičky přemístil do jiné králíkarny a dal nástrahy na potkany a nic sežraného . Dal jsem projistotu dva druhy a ani jeden neubývá. Tak uvidíme při kocení.
senk4
napsal(a):
Tak jsem samičky přemístil do jiné králíkarny a dal nástrahy na potkany a nic sežraného . Dal jsem projistotu dva druhy a ani jeden neubývá. Tak uvidíme při kocení.
Potkan je veeeľmi vysoko sofistikovaný tvor. Nezožerie niečo len tak. Prv posielajú skúšať mladé alebo staré či choré a až im nič nebude, potom to konzumuje plodiaca skupina. Navyše otrava by sa mala aplikovať v rukaviciach, potkan cíti ľudský pach. Myšiam je to úplné jedno. Ako som uviedol vyššie, naj je to dávať do deratizačnej staničky. Prikladám obrázok a akú otravu používam vo vnútri. Tieto staničky vkladám popri múroch alebo do rohoch kade sa hlodavce pohybujú najviac.
Ale mohol to byť aj prieskumný potkan od susedov ... :-) Každopádne sa zbavíte myší aj príležitopstného potkana a budete mať dobrý pocit, že ste pre to niečo urobili.