chovatel2023

XXX.XXX.237.51
Dobrý den, může někdo poradit jak dlouhodoběji zabezpečit kožky před hlodavci a šelmami, a přitom je ponechat v prostředí, ve kterém dobře vyschnou? Děkuji za radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Suché kůže máme navěšené na drátě nataženým mezi trámy ve stodole.
chovatel2023

XXX.XXX.237.51
Mám je také ve stodole. Ale do stodol se malé šelmy a hlodavci dostanou, tomu se přece nedá zamezit. A ve zděných uzavřených stavbách není na sušení dobré klima...
chovatel2023

XXX.XXX.237.51
ančovička1
napsal(a):
Na kůže se nedostanou..nikdy jsme kůže nemeli ohlodane.udelejte to,jak pise acher..
Mně se to stalo - někomu chutnaly... no spíš nějaká samice potřebovala vystlat hnízdo... A s tím ošetřováním proti hmyzu - co používáte a kdy a kolikrát aplikujete?

Po stažení nastříkám kůže biolitem,když uschnou navléknu na drát natažený mezi trámy.Po drátě se k nim ještě nikdy nic nedostalo.Do stodoly chodí kočky,sidlila tu i kuna,spí tam ježci,prostě tam také ledacos proleze.Jesli vám z toho opadávaly chlupy,tak to jsou spíš larvy much.
chovatel2023

XXX.XXX.237.51
napsal(a):
Po stažení nastříkám kůže biolitem,když uschnou navléknu na drát natažený mezi trámy.Po drátě se k nim ještě nikdy nic nedostalo.Do stodoly chodí kočky,sidlila tu i kuna,spí tam ježci,prostě tam také ledacos proleze.Jesli vám z toho opadávaly chlupy,tak to jsou spíš larvy much.
Žádné larvy much tam nebyly. Ani tehdy ještě mouchy nelétaly. Kožka byla nakousaná, část užráno a z té části koukala připravená hrst chlupů, které si nějaká samice připravila na tvorbu hnízda. Šelmy i hlodavci umí dobře šplhat - trám, tyčka, drát je fakt nezastaví...
Biolit stříkáte jen jednou a to stačí?

chovatel2023
napsal(a):
Žádné larvy much tam nebyly. Ani tehdy ještě mouchy nelétaly. Kožka byla nakousaná, část užráno a z té části koukala připravená hrst chlupů, které si nějaká samice připravila na tvorbu hnízda. Šelmy i hlodavci umí dobře šplhat - trám, tyčka, drát je fakt nezastaví...
Biolit stříkáte jen jednou a to stačí?
Ještě se mně nestalo,že by po drátě chodili,pokud to tedy není nějaké lano.Můžete na kraje dát třeba destičku z plechu,tak aby se otáčela.To jsme dávali k sítím kde byla kukuřice,ale nám na kůže nikdy nic nevlezlo..Boilitem stříkám jen jednou,úplně to stačí.