makro
napsal(a):
Pekná raritka, no super teda. Ono nebolo by špatné, to použiť v experimentálnom chove nového barevného rázu. Čo vy na to? Viete alebo aspoň sa domnievate, ako vznikol a z čoho?
Vím z čeho vznikl, mám doma oba rodiče. Chci si ho podržet do dospělosti a ano, ta myšlenka nechat ho a pokračovat v tom dále na úrovni pokus, ne omyl, mě také napadla. Také si již delší dobu říkám, že by nebylo od věci, popřemýšlet o tom, zda li by se nedal časem uznat i čs perlový. Vím, že jich padá hodně z Čsm, vlastní zkušenost. Pravdou je, že více mi jich padalo na začátku kdy proběhl velký návoz chovných zvířat (začátek chovu).
Postupně jsem selektoval a nechával králíky pouze v co nejlepší modré barvě a je pravdou, že dnes už je perlový v mém chovu také raritou. Vypadne ojediněle, ale myslím si, že v dnešní době už nás chovatelů čs "modrých" je dost a určitě by se také dalo složit do začátku 2 - 5 chovů pro nový barevný ráz (perlový). Kamarád měl špičkovou samičku marburskou, to byla úžasná štramanda především první dva roky. Víte, problém je ale v tom, že je třeba v první řadě narovant kvalitativně čs černé, kteří jsou výchozí pro všechny naše barevné rázy.
Bez nich se to prostě dělat nedá! Myslím, že to máte obdobně u Nos. Dovolím si sem dát čs marburskou, z dílny mého výborného kamaráda a zachycenou jeho fotoaparátem, Zdeněk mi snad promine? Je to vždy a pouze pro propagaci našeho českého strakáče. Proto, tohle vlákno držíme při životě. Mrzí mě, že nás nepodpoří další strakáčkáři ať z klubu či neklubaři. Díky těm, kteří tak činí, byť sporadicky, ale snaha se cení.
Díky Bohouš P.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pane Bohouši fakt, upřímně před Vámi smekám.
napsal(a):
Pane Bohouši fakt, upřímně před Vámi smekám.
Zdravím vás pí. Faltýnková. Letos toho moc není, králíci moc nekreslili, ale o to větší radost je z každého povedeného strakáče. První dva - tři roky to sypalo a bylo z čeho vybírat, druhý rok je mírný útlum, ale teď se tam něco začíná ukazovat. U mě letos strakáči půjdou do sezony už od konce srpna, přelom září, některé samičky měli na můj vkus velmi volný režim. Bude se to týkat těch samic, které nebyli tak využity a to z různých důvodů. Ten poměr mého volného času a práce okolo králíků není náležitě odměněn kvalitou zvířat pro další plemenitbu. Maso neřeším! Kluci ho mají rádi, já také, ale raději se pochlubím kvalitním výstavním králíkem. Ano vím, strakáč a každé kreslené plemeno ať AS, Ho, Nos, Ms nejsou jednobarevnými Vss atd..
Navíc si myslím, že na různých výstavách se neberou kreslená plemena rovnocenně s jednobarevnými. Vlastní zkušenost. Jestliže oceněný Čs 94,5 nebo 95b je za stejně oceněným Vss či Čv, Bo, tak to je na pováženou a beru to jako degradaci našeho národního skvostu, plemene Čs. A výsměch nám, chovatelům čs. My jsme totiž rádi, když tam je jeden ze 3 - 4 hnízd. Ano, může se stát, že jsou v hnízdě 3 - 4 z 5 - 6 mladých. To je ale raritka a šťastný ten, kdo tento vrh vlastní! Přeji hezký večer Bohouš P.
poty76
napsal(a):
Zdravím vás pí. Faltýnková. Letos toho moc není, králíci moc nekreslili, ale o to větší radost je z každého povedeného strakáče. První dva - tři roky to sypalo a bylo z čeho vybírat, druhý rok je mírný útlum, ale teď se tam něco začíná ukazovat. U mě letos strakáči půjdou do sezony už od konce srpna, přelom září, některé samičky měli na můj vkus velmi volný režim. Bude se to týkat těch samic, které nebyli tak využity a to z různých důvodů. Ten poměr mého volného času a práce okolo králíků není náležitě odměněn kvalitou zvířat pro další plemenitbu. Maso neřeším! Kluci ho mají rádi, já také, ale raději se pochlubím kvalitním výstavním králíkem. Ano vím, strakáč a každé kreslené plemeno ať AS, Ho, Nos, Ms nejsou jednobarevnými Vss atd..
Navíc si myslím, že na různých výstavách se neberou kreslená plemena rovnocenně s jednobarevnými. Vlastní zkušenost. Jestliže oceněný Čs 94,5 nebo 95b je za stejně oceněným Vss či Čv, Bo, tak to je na pováženou a beru to jako degradaci našeho národního skvostu, plemene Čs. A výsměch nám, chovatelům čs. My jsme totiž rádi, když tam je jeden ze 3 - 4 hnízd. Ano, může se stát, že jsou v hnízdě 3 - 4 z 5 - 6 mladých. To je ale raritka a šťastný ten, kdo tento vrh vlastní! Přeji hezký večer Bohouš P.
Pane Bohouš,
držím Vám palce, istotne by som do toho šiel na vašom mieste. Treba nájsť ešte niekoho, kto by to robil s Vami. Ďalší, nový farebný ráz u Čs by bol super. Len keby bolo viacej takých, ako ste Vy. Treba viac nadšencov, ktorý to myslia vážne, skúseností od starých chovateľov...
U hore uvedenom mate veľkú pravdu a kto neskúsil chovať kreslené plemeno, tak nevie čo to obnáša. Roky práce s genetikou každého jedinca, vnímanie prenášaných znakov, špekulovania, omyl-náhoda...aj to vždy nemusí priniesť ovocie...ono ideálneho strakáča sa asi nedá nájsť...
Avolidaren

XXX.XXX.237.85
poty76
napsal(a):
Fotka č.6 kde vidím Mirku, tak tomu rozumím . Toho bych bral všemi deseti. Velmi solidní králík, předek, noha, hlava, ucho a z fotky kvalitní v barvě? . Povedená fotografie. Díky Zdeňku.
Bohůši, se svými názory nejsi zdaleka sám.
A vo, vo, votom ta tečkovaná šou je.
Díky.
Přátelé tohoto vlákna, zachovejme našemu strakáči přízeň,
na následných výstavách už si společně smlsneme a zaženeme žízeň
3deněk
napsal(a):
Bohůši, se svými názory nejsi zdaleka sám.
A vo, vo, votom ta tečkovaná šou je.
Díky.
Přátelé tohoto vlákna, zachovejme našemu strakáči přízeň,
na následných výstavách už si společně smlsneme a zaženeme žízeň
Čelně mi vše potvrzuješ! Motýl s trnem super, výrazné oční kroužky a škráňové skvrny ok. Do toho krásný zákres korunky a čistá hlava. No a k barvě jsi mi vlastně také odpověděl. Doufám, že máš více fotek a ukážeš mi je? Ano, tečkovaná šou... díky a přeji více bláznů českému strakáči
poty76
napsal(a):
A ještě 0,1 Čsč po měsíci
Pěkná.Tu žeru!
V chovu strakáčů nemusí nutně pršet, mě stačí když kape .
Ahoj všem příznivcům Čs, máme prakticky po sezoně, tak by jste mohli přátelé ukázat své svěřence - odchovy a podpořit propagaci tohoto nádherného plemene a toho dle vlákna o českém strakáči. Tento králík si to zaslouží, vlákno by nemělo zapadat do podpalubí. I přez to, že je strakáč viděn sporadicky ve výstavních areálech, je jěště spousty chovatelů králíků, kteří tlačí kárku a snaží se o zachování tohoto krasavce mezi králičími plemeny. Díky
Dám jsem jedno starší foto 1,0 Čsm od př. Pavla Brulíka
ondřej1986
napsal(a):
Výstava Sepekov 10-12.9 a 18.9.2016.
Ondro, díky za hezké fotky. Koukám, že př. Sirotek se toho ujal s přehledem. no bývalí strakáčkář, dnes chovatel Holanďanů. Ale co tobě budu říkat? Ty víš o co gou.
Zdravím, tady letošní samička a samec-možná naděje do chovu-no uvidíme... David.
Chovatel Lada

XXX.XXX.97.68
Pozvánka na Expozici Českého strakáče - při okresní výstavě
v Zábřehu - Ráječku...výstava se koná 1-2 října 2016
Otevřeno: sobota od 13-18 hodin - Ne 8-16 hodin
Občerstvení zajištěno, tombola 4 selátka cca 20 kg
Těšíme se na Vaši návštěvu, u nás v Ráječku...
25.9.2016 výstava Krakovany-expozice Českých strakáčů-k vidění-61 ks ČESKÝCH STRAKÁČŮ-černí, modří, žlutí, černožlutí, železití, havanovitý, divoký, činčilový-myslím si že pěkná paleta barev
David.
novas
napsal(a):
25.9.2016 výstava Krakovany-expozice Českých strakáčů-k vidění-61 ks ČESKÝCH STRAKÁČŮ-černí, modří, žlutí, černožlutí, železití, havanovitý, divoký, činčilový-myslím si že pěkná paleta barev
David.
Davide, děkuji vám za tak hezkou prezentaci fotek Čs z Krakovan. Hezká expozice. Také díky za zprávu o počtu vystavených kusů Čs a barevných rázech. Jen více takových přispěvatelů na tomto vlákně. Zdraví vás Bohouš P.
Místní výstava ZO ČSCH Zábřeh,1.-2.10.2016-Expozice českých strakáčů.
K vidění Čs.v barvě-černé, modré a havanovité, celkem 22 ks.
Čeští strakáči se líbili i na výstavě v Podbořanech 22.10.2016.
Více o výstavě najdete na www.ceskychov.websnadno.cz kde jsou i odkazy na pěkné stránky mých chovatelských přátel, kteří se též výstavy účastnili.
Zdeněk Laštovka.
Speciální výstava klubu králíků Českých strakáčů se koná ve dnech 11.-12.11.2016 ve výstavní hale ZO ČSCH Slavkov u Brna.Otevřeno: pá 8-18h, so 8-13h.
Vystaveno 140 ks "strakáčů" v 7 barevných rázech:černé, modré, havanovité, madagaskarové, žluté, černožluté, modrožluté.
Srdečně zveme všechny příznivce "našeho českého pokladu".
novas
napsal(a):
Speciální výstava klubu králíků Českých strakáčů se koná ve dnech 11.-12.11.2016 ve výstavní hale ZO ČSCH Slavkov u Brna.Otevřeno: pá 8-18h, so 8-13h.
Vystaveno 140 ks "strakáčů" v 7 barevných rázech:černé, modré, havanovité, madagaskarové, žluté, černožluté, modrožluté.
Srdečně zveme všechny příznivce "našeho českého pokladu".
Omlouvám, se, patřilo tam tady toto logo...David.
novas
napsal(a):
Omlouvám, se, patřilo tam tady toto logo...David.
Hodně zdaru!
Dám jsem 1,0 Čsm, vystaveného v Lysé nad Labem př. Z. Svobodou
Fotek bude více, přesto, že jsem je již dal na naše klubové stránky, které ne každý navštěvuje.
Ahoj Jardo, děkuji za slíbené fotky a já jsem dám jednoho ČSmž od př. Luxemburka. Velmi povedené samičky s nádherně napasovanou modrožlutou barvou. Ovšem, potřebovali by lepší váhu, být v o něco lepším tělovém rámci. Ale dávám
Do našeho malého malebného městečka dorazil kamarád Petr Palounek a výborně jsme se pobavili na společné téma Český strakáč současnosti a svým způsobem mířili debaty dále k budoucnosti. Debata proběhla jak jinak než mezi králíky u Zdeňka Laštovky a u mě.
poty76
napsal(a):
Do našeho malého malebného městečka dorazil kamarád Petr Palounek a výborně jsme se pobavili na společné téma Český strakáč současnosti a svým způsobem mířili debaty dále k budoucnosti. Debata proběhla jak jinak než mezi králíky u Zdeňka Laštovky a u mě.
Ano, mimořádně příjemné podzimní setkání chovatelů českých strakáčů.
Při listopadové návštěvě př. P. Palounka, pokračovatele rodu Palounkových vznikli i tyto fotky, fotky čshav na dvoře kamaráda Z. Laštovky

poty76
napsal(a):
Od malička hrdost
Tak to je postoj, nádhera.
novas
napsal(a):
Zdravím, oživuji rubriku...Českého strakáče
něco pro barvičkáře...
Davide, díky za takové oživení vlákna. To je jako polití živou vodou. myslím, že jsme si tady po dlouhé době šmákly. O tom žádná. Pěkně jste to trefil, myslím tyto dvě barvy. Paráda
Dám sem jednu svojí odchovanou čsč. Ty boky by se mi líbili jinak, ale má jiné přednosti. No a v barvě je jako černé uhlí. Prostě parádní.
No a dva mladoši, jeden kominík a jeden snad strakáč? Uvidíme jak se vyvrbí jeho levý bok, resp. boční kresba.
Jak jsem slíbil tak také konám. Sice jsem to úplně opoměl, ale znovu jsem zalistoval a zjistil, že slíbené fotky českých strakáčů z Cv Lysá jsem ještě neprezentoval. Jelikož si myslím, že ne každý si je prohlédl na stránkách klubu, pokusím se s nimi oživit vlákno o českém strakáči. Kvalita je taková jaká je! Ať to kreslí. Bohouš P.
Focení jsem samozřejmě začal černými, klasika.
V této barvě budeme také pokračovat, resp. v její ukázce. Již dříve jsem tady presentoval modrého samce který mě tam nadchnul, stejně tak modrožluté, kteří měli díky svému kontrastu žluté s modrou můj velký obdiv. Tak že opět černí.

Krásní králíci.
Přeji hodně úspěchů v chovu.
No a jelikož každý určitě ví, že základna černých je nejsilnější, což ale neznamená, že nejkvalitnější! Je to logické a funguje to prakticky u všech kreslených plemen, tak sem zadám další počin chovatelů, kteří chovají české strakáče černé. Nebo chceteli černobílé...
napsal(a):
Krásní králíci.
Přeji hodně úspěchů v chovu.
Paní Faltýnková také vám přeji ať se vám daří a máte plné králíkárny zdravých odchovů. Zdravím na moravu. Bohouš P.
Také zde zadám jednu 0,1 a to oboustranně. Byla jedna zmála, která mě tam opravdu nadchla byť tak asi nevypadá, jen mám okno a nevím komu že to patřila. A to se mi tedy nestává.
No a konečně se dostáváme k barevným strakáčům. Velmi hezkou podívanou je kontrast bílé s hnědou barvou. Mluvíme tedy o čs havanovitých, což každý hned poznal. Tahle barva na mě působí takovým živým dojmem, nebo nevím jak to specifikovat. V Lysé své čshav. předvedli pouze 3 chovatelé a to v síle 9ks, což není moc, ale exposici vždy tato barva oživý, okysličí. Chovatelů této barvy je více, tak chci věřit, že téhle krásné kombinaci hnědé na bílém podkladu se začne blýskat na lepší časy do budoucna. Snad nezůstane jen u zbožného přání. Barevní jsou prostě barevní...
Fotek bylo dost, ale vybírám pouze ty nejpovedenější. Takže rychle se přeneseme do obrozeného světa čs žlutých. Poslední cirka 4 roky se začali ukazovat krásní žlutí strakáči a to především díky př. Dariusovi. Králíci nesli hezký tělový rámec, který kolikrát na výstavě v Lysé předčil v této pozici i černé strakáče. To byla realita. V barvě byli už v roce 2013 velmi povedení, jestli se nepletu byli představeni poprvé při Cv Kolín. Já je viděl až v Lysé, zaujala mě čistota barvy u většiny zvířat. Jelikož byli u chovatele v programu vývoje, bylo nutné zapracovat na uzavření, utažení očních kroužků a problém představovala hrubší boční kresba. V dnešní době zaznamenali králíci z tohoto chovu zase postup v před. Zákonitě přicházejí další zájemci o tuto barvu, což je pro strakáče a žlutého obzvlášť velmi dobrá zpráva. Tak že tyto fokty jsou z chovu chovatele př. Hovorky, který se do nich také pustil a podpořil snahu žlutých řad.
Když bych měl mluvit za čs modré, které chovám. Velmi se mi líbil tento samec od př. Svobody a i jeho starší předvedený sameček nebyl špatný. Ovšem tento, kterého jsem presentoval o něco výše již na tomto vlákně a v lepším postoji se mi zamlouval o dost více a to byl sameček roku 2016. Modrých bylo vystaveno pouze 5ks od 3 chovatelů, což je samozřejmě i moje chyba, poněvač jsem tuto barvu nepodpořil! Možná chyba, možná ne. V tomto máme se synem rezervy a budeme muset asi trošku zabrat. Propagace po síti je asi málo.
novas
napsal(a):
Zdravím, oživuji rubriku...Českého strakáče
něco pro barvičkáře...
To se Vám skutečně povedlo.
Český strakáč určitě nepatří až na druhou stránku! Jedna rodinka. Máma, dcera a syn čsm
Momentky z chovu předního chovatele Čs Jiřího Hovorky z Kolína.
Další fota českých strakáčů na www.ceskychov.websnadno.cz
Zdeňku, udělal jsi výborné momentky a hlavně dost kvalitních čs.
Dám sem jednoho mladíka, od mala jsem si ho vysnil jako holku, ale on je to kluk
Postupně se snad k něčemu i letos propracuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Jsou to fešáci pánové. Jen tak dál a držím palce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Pročítám toto téma, neb se mi ČS líbí. Ovšem narazil jsem na věc, která mě zajímá mnohem víc. Pánové z čeho vám padají králíci s perlovou barvou? Byly to nechtění jedinci v modrých vrzích?
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pročítám toto téma, neb se mi ČS líbí. Ovšem narazil jsem na věc, která mě zajímá mnohem víc. Pánové z čeho vám padají králíci s perlovou barvou? Byly to nechtění jedinci v modrých vrzích?
Přesně tak. Je to z modrých. Když jsem s nimi začínal před 7 lety, svozil jsem to z celé republiky, tak se sem tam objevili perláci. Vlastně v prvních 2 letech tak 3 - 5 ročně, postupnou selekcí se to podaří rychle vymítit, pokud si držíte opravdu modrou barvu! To je v modrých základní priorita. Pokud jste schovývavý = problém a nic neodchováte. Jinak modré barvy je odstínů. Modrá, perlák, marburský. Když dáte modráka a marburáka naživo vedle sebe, málokdo to pozná. Jinak měl jsem úvahy o zařazení perlové barvy jako samostatného rázu. Ale to bylo pomíjivé, na druhou stranu proč ne? Ten perlák je světlejší se sříbřitostí na motýlku, uších, světlejší skvrny i úhoř. Ale to znáte, neptáte se určitě náhodou. Ale diíky za otázku! V příspěvku ze 7.8.2016 v čase 21.37h je nádherná marburská a o tom mluvím. Já mám raději výraznou barvu, a s tmavším výrazem, ale ne načernalou! To už se poté nebavíme o modré!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Děkuji za odpověď, ptám se, jelikož koketuji s myšlenkou dovézt si ze zahraničí divoce modré FB. Je jich i v Evropě velice málo a asi bych tento ráz musel přiživit novošlechtěním. Údajně se divoce modří, nebo perlový vyselektuji jako F2 z křížení divokých a modrých, tedy až spojením jejich potomků, kteří budou divocí, nebo černí. Ale co píšete dává smysl, modří ČS byli určitě vyšlechtěni puštěním něčeho modrého do černých strak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.103
Je to hezké, nezvyklé a zajímavé. Tahle barva se mi líbí na všech králících. Na strakáčcích na malé ploše tolik nevynikne, ale je to krásný i tak.
3deněk
napsal(a):
Laskavá náruč.
Myslím, že už by bylo na čase této slečně nechat jednu samičku A2, pokud se tam taková najde a ještě více ji přitáhnout k chovu
Já v její potenciál stále věřím a absolutně o něm nepochybuji, ovšem bylo by dobré, začít ho ještě intenzivněji rozvíjet. Co ktomu dodat?
Fota vyjadřují vše a já ji do 2 - 3 let očekávám u nás jako mch.
Na Elišku jsem pyšný, a od mala tam tu jiskru vidím . Vidím to jak dnes s tou marburačkou v trávě
Máme za sebou májovou výstavu v Pobořanech a i zde byli k vidění opět kvalitní králíci plemene Český strakáč a to v barvě černé, havanovité a černo žluté. Oba vystavující chovatelé obdrželi po právu ČC na své 1.0 v barevných rázech čshav. a čsčž. Pro mě velmi potěšitelný fakt. Z reakcí návštěvníků je cítít stále se zvedající zájem o toto plemeno. Budu rád, když tomu bude i nadále a tento trend bude pokračovat.
Po dlouhé době jsem zadám fotografii jedné povedené samičky čsm, která už je dnes plně dospělá a připravuje se na roli matky. Cítím povinnost zde vlákno oživit, mrzí mě, že při tolika chovatelích čs se nedaří vkládat stále aktuální fota z chovů, okysličit diskusi o čs a třeba rozjet i nějaké obsáhlejší téma. B.
Samička je ukázána z obou stran.
Po dlouhé době sem dám aspoň jednu čsč 0,1 pro oživení vlákna které nám zapadlo hezky dolů. Tam, kam bezesporu nepatří!
Ty jo, a kde se vzal, tu se vzal jejich brácha. Samotného mě překvapil a věřím, že bude dobrým plemeníkem v roce 2018. Ve výběhu s jatečnými? Už ne, tam nemá co dělat.
No a snad jedna nová posila která je do mých krevně nepříbuzná. Ovšem musí ještě něco nabalit aby si tady vydobil kotec
Fotky z hezké expozice českých strakáčů ve Zdounkách. Pořadatelům výstavy velké díky.
Některé další snímky na mých stránkách.
Zdeněk Laštovka.
3deněk
napsal(a):
Choulení.
To je paráda nad parádu.
Dám sem trojičku.
ZajdaRex

XXX.XXX.167.142
poty76
napsal(a):
Brava ČSmad. je úžasnou záležitostí.Posuďte sami.
Nádhera :3 snad nejhezčí Čestí strakáčci :).
čzk

XXX.XXX.64.240
Dobrý den mohu se zeptat jestli se dochoval barevný ráz želvovinový.Děkuji.
čzk
napsal(a):
Dobrý den mohu se zeptat jestli se dochoval barevný ráz želvovinový.Děkuji.
Co se týče barevného rázu želvovinový, tak v klubu českého strakáče máme dva chovatele kteří se tím zabívají. Tyto otázky by jste měl směřovat na ně, kontakty naleznete v adresáři členů na klubových stránkách. Tam také můžete vidět již hotového 1.0 želv. od př. Dana Černého. Zde vám ho zadávám, Dan se určitě nebude zlobit. A ano už jsou opět k vidění díky pracovitosti kluků.
čzk

XXX.XXX.40.2
Moc děkuji.
Jsem velmi rád, že pan Peták zaznamenal takový progres v chovu českých strakáčů modrých a to směrem nahoru. Výborný a především dlouholetý šlechtitel čs, jako člověk povahově výborný a především jak šlechtitel tak milovník naší národní chlouby spojené s hrdostí. Takže nezbývá nežli zatleskat a pozvednout číši na patřičnou strakáčkářskou výši.
Jen tak dál
Ahoj Jardo, blbé fotky, které barvu neukázali. Tak tady ho máš jinak. Věř mi nebo ne, jeden z mála opravdu modrých. Jinak nám tady ta modř utíká jaksi do tak tmavé, že se to opravdu podobá skoro až černé. Díky za poznatek Bob
Jinak velmi hezké zvíře, jedno z mála v barevných, co se modrých týkalo
zstrakac
napsal(a):
Bobe vidím černěěěěěěěěěě.
Vážený pane chovateli. Vy vidíte naopak výborně, se mnou už to jde pomalu z kopce, nicméně se domnívám, že by ta správná strakatá modř mohla vypadat přibližně takto:.
Pravda, pravda, nějak nám ta modrá utíká. Zdeňku moc hezká fotka z Hlinska
Zdravím,
všechny příznivce Čs...
Posílám malou ochutnávku z "Moravské kuchyně" - černého barev.rázu.
1,0 - obě strany.
Snad vám chutnalo...letošní menu...
a nakonec?
malá ochutnávka na sledování tohoto vlákna o Českém strakáči...
A ještě jeden čs činčilový od př. Svobody, tenhle byl o něco lepší a to především v tělovém rámci. Ale i po stránce barevnosti. samozřejmě, že je vidět z fotek, že první foto byla 0.1 a tento typovější králík je pohlaví 1.0.
Každopádně za oba díky
Vynikající čshav. od př. Zdeňka Laštovky byli předvední při Cv Lysá nad Labem. Králící s hezkou hnědou barvou, výborní v typu i tvaru.
chovjeradost
napsal(a):
Tipuji, že ten Váš strakáček bude pěkný mazlíček?
Dobrý den , jsou to dvě samičky po bezchybném, ale drobnějším samci Bohoušovi a větší samičce, kterou jsem vybírala s přihlížením k malému typu samce. Doufám, že uspějí a mazlíci to jsou - co nejde do kuchyně je vymazlené
.
Jinak jsem začala letos, dlouhodobě chovám ČA a MM, chtěli jsme změnu a prostorově a finančně méně náročné plemeno. MM mají svá specifika, výrazná je žravost a velké nároky na prostor. ČA je dokonalé plemeno, plodní, životaschopní, rychlerostoucí, vynikající na užitkové křížení ale barevně - jak to říct aniž bych je neurazila - nudní.
Máte krásná zvířata, trochu to sleduji a obdivuji.
chovjeradost
napsal(a):
Dobrý den , jsou to dvě samičky po bezchybném, ale drobnějším samci Bohoušovi a větší samičce, kterou jsem vybírala s přihlížením k malému typu samce. Doufám, že uspějí a mazlíci to jsou - co nejde do kuchyně je vymazlené
.
Jinak jsem začala letos, dlouhodobě chovám ČA a MM, chtěli jsme změnu a prostorově a finančně méně náročné plemeno. MM mají svá specifika, výrazná je žravost a velké nároky na prostor. ČA je dokonalé plemeno, plodní, životaschopní, rychlerostoucí, vynikající na užitkové křížení ale barevně - jak to říct aniž bych je neurazila - nudní.
Máte krásná zvířata, trochu to sleduji a obdivuji.
Děkuji.
Fandím Vám, a přeji si aby český strakáč u Vás natrvalo zdomácněl. A do budoucna možná i v jiném než černobílém kabátě.
Co Vy na to?
Příjemné chvíle a splněné chovatelské cíle
Vám přeje
Zdeněk Laštovka z Mašťova.

3deněk
napsal(a):
Ušní hygiena.
Pěkné, fandím vám.Konečně normální příspěvky.Chovám sice jiné plemena ale klobouk dolů.Jsou krásní, je to nádhera číst příspěvky kde se nenapadají tak jak na jiných vláknech.Přeji hooodně chovatelských úspěchů.M.
Tak se musím omluvit, že jsem se tady VELMI dlouho neukázal. Na můj vkus, opravdu dlouho! Takže Zdeňku pro tebe, v kládám sem 0.1 F1 do hnědých. Tu už znáš, měl jsi jí na předváděčce cirka před měsícem, ale od té doby "malinko" povyrostla. No, co na to říci. Bráchu jsem nefotil, ten se mi tak nezamlouvá ale musím říci, že zatím. Nezatracuji ho. V kresbě je jen na samečka "zatím" slabší.
Z obou stran.
No a o tomhle frajerovi jsem ti povídal, zatím je to taková kulička ale z pohedu jeho očí, to bude rabiák... a na to si počkám...
No a něco málo z modrých, zatím se mi tady rýsuje párek, tak uvidíme. Jejich třetí sourozenec je též slušný, ale boky jsou 4 / 2, takže pešek. jako v loni. Snad narostou, ale otec je na 3,80kg a máma na 4,30kg. Teoreticky by měli...
napsal(a):
Pěkné, fandím vám.Konečně normální příspěvky.Chovám sice jiné plemena ale klobouk dolů.Jsou krásní, je to nádhera číst příspěvky kde se nenapadají tak jak na jiných vláknech.Přeji hooodně chovatelských úspěchů.M.
Děkuji "milanovi2704".
Myslím, že chovatelství je mimo jiné také o tom, UMĚT SE VZÁJEMNĚ K SOBĚ HEZKY CHOVAT.
Těší mě, že toto vlákno o českém strakáči může přispět troškou hřejivého dopingu.
Hodně radosti s králíčky Vám přeje
Zdeněk Laštovka.
No to jsem v šoku, díky sloučení diskuse jsme až na konci třetí strany? To je docela průser, tak sem dám jednu frajerku, která se jeví velmi nadějně. Snad jí to vydrží a půjde tak jako doposud. Zdravím po dlouhé době všechny příznivce českých strakáčů. Bohouš P.
Ahoj králíkaři
Tak se taky pochlubím mím chovem ČSč, zatím mám 1 samici se 3 králíčaty a 1 samce.
M.stehno
napsal(a):
Neumím fotit tak mě omluvte : CV Lysá 2019
Ahoj Míšo, buď naposto v klidu a hlavně chovej pořádné čsčž které máš. Čím víc budeš fotit, tím větší zaznamenáš zlepšení. Uvidíš, vím o čem mluvím. Tento proces jsem si prošel od roku 2009 vždy na větších akcích. No a když se zpětně podívám na fotky které mám samozřejmě ve složkách, tak je to často úsměvné. Ono je to ve finále také hodně o fotoaparátu. Já začal s malým automatem Samsung, ten mi po 3 letech odešel, tak jsem si koupil Olympus na který nedám dopustit, mám ho dodnes, ale sen byla zrcadlovka a v listopadu 2016 jsem si udělal radost a koupil jsem si Canon, vysněnou zrcadlovku. K úplné spokojenosti mi chybí další objektiv, větší. Ovšem největší pravdou je trpělivost a cit pro detail. Pokud tohle člověk nemá, není výsledek zaručený. Uvidíš, že pokud se tomu budeš věnovat, vše bude dobré ale samo to do klína nespadne. Ahoj Bohouš
Zde dám fotky z naší výstavy v Podbořanech, nafotil je kamarád Zdeněk L., pouze byli v mém foťáku, proto je zadávám já. Černý i hav. jsou z jeho chovu.
Vážené přítelkyně, vážení přátelé,
dovolte mi využít stávajícího vlákna o ČS a pozvat vás jménem klubu na speciální výstavu králíků českých strakáčů, která proběhne v sobotu 8. a v neděli 9. 12. při výstavě Moravia 2018 v Brně.
Vystaveno bude 145 strakáčů, mnozí králíci jsou přihlášení jako prodejní. V celkem 9 barevných rázech uvidíte strakáče černé, modré, havanovité, žluté, divoce zbarvené, železité, madagaskarové, želvovinové a černožluté.
Součástí speciálky bude klubový stánek, na kterém vás seznámíme s činností našeho klubu. Chybět nebudou propagační materiály, zájemcům poradíme s chovem a zodpovíme případné další otázky týkající se ČS. Za symbolický poplatek bude možné zakoupit almanach vydaný u příležitosti 80 letého výročí klubu a dále klubový zpravodaj.
Těším se na viděnou v Brně.
Lukáš Záhlava
605423981
M.stehno
napsal(a):
Na tuhle výstavu bych jel rád, ale jsou zrovna staváci v Kolíně.
Malinká oprava: Čeští strakáči jsou 8.-9.12. 2018 v Brně jak píše Lukáš, a Čeští stavácí o týden později 14. resp. 15 - 16.12. 2018 v Kolíně
Můžete tedy stihnout speciálky obou národních skvostů.
Příjemné chovatelství přeje všem
Zdeněk Laštovka
Na program školení posuzovatelů králíků byli v r. 2019 zařazeni i čeští strakáči.
Školil dlouholetý úspěšný chovatel a bývalý předseda klubu ČS p. Jiří Vacek.
Vážení chovatelé českého strakáče, v chovu čs jsem začátečník. Dovolím si vstoupit do Vaší diskuse a požádat Vás o ohodnocení prvního odchovaného mláděte. Je to samička z konce srpna. Velice děkuji za reakce. Jakub M.
Dle mého mínění se jedná o solidní králičku nadějného tělesného rámce, hrdého postoje, trochu neurovnané boční kresby, výborně ošetřované, která může v dospělosti chovateli přinést hodně radosti.
Na kacířské hodnocení je vždycky dost času.
Pěkný strakáč, to není kdejaký flekáč.
Jen více takových nadšenců.
Chovu zdar.
www.ceskychov.websnadno.cz
Dobrý večer, velice Vám děkuji za odpověď. V chovu ČS jsem opravdu začátečník. Je to ale úžasné plemeno. Popravdě jsem na česká plemena zatížený. Vedle čs mám č. albína a siamského velkého modrého. Jsou to skvělá plemena. Jen mě mrzí, že v případě těch dalších jmenovaných se s nimi úplně běžně nesetkáme.
Ještě jednou díky a hezký večer.
Jakub M.
Pro oživení dvě fotečky z výstavy v Lužné u Rakovníka. Mimochodem je tam velmi hezký výstavní areál a kdo má chuť, doporučuji ho tam v době výstav navštívit.
Pro Krl
Ovšemže, toto vlákno nebylo založeno jako protekční, ale jako všelidové a tak ho prosím chápejte. Vítán zde je kdokoliv, koho náš strakáček oslovil.
Moje mladá samička.... jako březí rozryla každý den kotec, vytahané seno, rozkousané.... bordel jako v tanku
Po okocení, klidná jako beránek a v hnízdečku 3 mrňousi... kominík, černý a hnědý strakáček.
Vali80
napsal(a):
Moje mladá samička.... jako březí rozryla každý den kotec, vytahané seno, rozkousané.... bordel jako v tanku
Po okocení, klidná jako beránek a v hnízdečku 3 mrňousi... kominík, černý a hnědý strakáček.
Dneska už vykoukli. Mají přesně 14 dnů.
Také přeji všem chovatelům krásné prožití Nového roku, mnoho zdraví, štěstí a chovatelských úspěchů!!!