Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.8.2002 11:47
Neregistrovaný uživatel

Zajímaly by mě vaše zkušenosti s různými značkami krmiv pro psy. Mým favoritem je ACANA, tak pokud byste měl někdo zkušenost s tímto krmivem, napište mi. Díky...

Neregistrovaný uživatel

14.3.2003 11:02
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zajímaly by mě vaše zkušenosti s různými značkami krmiv pro psy. Mým favoritem je ACANA, tak pokud byste měl někdo zkušenost s tímto krmivem, napište mi. Díky...

acana a coto je za krmeni to jeste neznam

Neregistrovaný uživatel

18.3.2003 13:56
Neregistrovaný uživatel

Acana je nejen dle mého názoru velmi kvalitní krmivo ve střední cenové relaci.
Krmím Acana Large Puppy Breed - pro štěňata velkých plemen. Tyto granule mému pejskovi vyhovují, chutnají a dobře po nich vypadá! Vřele doporučuji. Ahoj Lenka.

Neregistrovaný uživatel

30.3.2003 19:02
Neregistrovaný uživatel

Acana je skvěla,krmím ní ovčáka i papillona,ale pro štěně ovčáka se mi neosvědčilo,moc po něm tloustlo.Takže Acanou krmím velké psy až od 10 měsíců(v té době už používám Acanu pro dospělé),štěňata větších plemen krmím od dvou měsíců spíše německými krmivy,jsou méně tučná,takže nehrozí tolik ztloustnutí a poškození kliubů.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2004 19:55
Neregistrovaný uživatel

Nasemu psovi krmivo Acana nechutnalo,nejlepsi je Eukanuba,je sice draha,ale velmi kvalitni.

Neregistrovaný uživatel

11.3.2004 22:01
Neregistrovaný uživatel

Já také krmím Acanou Puppy Large Breed zlatého retrívra a je spokojen. Předtím, než jsem se začala orientovat v krmivech, jsem dávala levnější Canutru, která mu možná chutnala ještě víc. Mě by zase zajímalo, jestli ještě doplňujete tuto stravu o vitamíny a minerály??

Neregistrovaný uživatel

15.6.2004 21:21
Neregistrovaný uživatel

Nasemu psovi krmivo Acana nechutnalo,nejlepsi je Eukanuba,je sice draha,ale velmi kvalitni.

Jsem na tom podobnem, akorat uz nekrmim Eukanubou, ale Hill's. Prijde mi kvalitnejsi.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2005 22:49
Neregistrovaný uživatel

Rozhodně bych netvrdila, že Eukanuba je nejlepší. Naopak bych řekla, že v mnoha ohledech je Eucanuba pomalu horší i než ta Acana. Doporučuji osvědčená krmiva jako např. Hills, Proplanku, Satisfaction propřípadě i Royal Canin.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2005 13:39
Neregistrovaný uživatel

Rozhodně bych netvrdila, že Eukanuba je nejlepší. Naopak bych řekla, že v mnoha ohledech je Eucanuba pomalu horší i než ta Acana. Doporučuji osvědčená krmiva jako např. Hills, Proplanku, Satisfaction propřípadě i Royal Canin.

Myslím, že Eucanuba trochu hřeší na svoje dobré jméno a dost nás podvádí, stalo se mi, že po zkrmení jednoho pytle pro štěňata jsem u stejného prodejce ( veta) koupil další a štěňata ani ťuk, i když jim předtím chutnalo. Ukazuje to buď na změnu receptury, nebo že stejnou recepturu nějak ošidili.
jm.

Neregistrovaný uživatel

10.6.2006 14:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.52

Souhlasím v tom ohledu,že nejdražší není nejkvalitnější

... ale je velice důležité skouknout etiketu - složení krmiva:

- odborníci tvrdí,že by granule pro psy něměly obsahovat méně než:

1/ 8 % tuku
2/ 18 % bílkovin

Zároveň by se v nich nemělo objevovat moc sóji ale spíše živočišné bílkoviny! Psi nejsou býložravci, sóju tráví špatně....

A také by se mělo přihlížet na energetickou hodnotu.

Výše uvedené hodnoty jsou minimální možné pro krátkodobé skrmování.

Ideál je někde jinde ... ale pokud je pro vás rozhodující cena - je to dobrý kompromis. Já kupuji tyto granule pro svou kříženou kolii:

Fortican - považovaný za nejmenší zlo z levných krmiv - 10kg / 224Kč

Neregistrovaný uživatel

18.8.2007 21:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.50

Jsou to nejdražší sojové boby.

Neregistrovaný uživatel

18.8.2007 21:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.50

Eukanuba není zase tak drahá 15kg za 1000Kč.

Neregistrovaný uživatel

25.2.2008 20:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.50

Vzhledem k tomu, že Acana obsahuje sóju, tak je to drahé krmivo.

Neregistrovaný uživatel

21.3.2008 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.58

Vzhledem k tomu, že Acana obsahuje sóju, tak je to drahé krmivo.

Acana právě sóju vůbec neobsahuje.

Neregistrovaný uživatel

26.1.2011 14:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.132

Můj borderák byl na Acaně odchován. Už u chovatele byl tímto krmivem krmen a musím říct, že už po příchodu štěníka domů mě zaráželo množství odpadu (hrůza) a taky konzistence... Srst byla matná a vůbec jsem nebyla spokojená... Vystřídali jsme potom spoustu krmiv - přes Eukanubu, Royal Canine a skončili jsme u Happy Dogu. A na Happy Dog nedám dopustit - srst je po něm nádherná, odpadu je málo a vůbec pes vypadá výborně. Jen mi teda vadí, že nedělají více příchutí...:-)

Neregistrovaný uživatel

26.1.2011 15:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.140

Vesměs všechny granule se vyrábějí ze stejných surovin.
Rozdíl je hlavně ve značce,tím chci říct,že ne cena,ale značkaq dělá cenu.
Masokostní moučka,která tvoří základ je všudé stejná.
Takže kupujete to,co se vám líbí v pytli,jak to je zabalené s obrázky a barvičkama.
Zkuste se někoho zeptat,kdo dělá rozbory.
Budete nemile překvapeni.

Neregistrovaný uživatel

19.3.2011 18:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.193

a co říkáte na proplan? ja myslela buhvi jak neni dobry a on je to pry dobrej šit tak nevimsmajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

3.4.2011 11:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

a co říkáte na proplan? ja myslela buhvi jak neni dobry a on je to pry dobrej šit tak nevimsmajlíksmajlík

Proplan je trochu lepší marketové krmivo prodávané za cenu Superprémiového. 20% masa o nedobré kvalitě, zbytek obilí. Jsou to vyhozené peníze na oltář kvalitně dělané reklamy. Acana je dobrá. Jejich bezobilné verze (pacific losos, Ranchland..atd) dokonce výborné.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2011 12:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

Vesměs všechny granule se vyrábějí ze stejných surovin.
Rozdíl je hlavně ve značce,tím chci říct,že ne cena,ale značkaq dělá cenu.
Masokostní moučka,která tvoří základ je všudé stejná.
Takže kupujete to,co se vám líbí v pytli,jak to je zabalené s obrázky a barvičkama.
Zkuste se někoho zeptat,kdo dělá rozbory.
Budete nemile překvapeni.

To je pravda a není. Na ty kvalitní granule ovšem v reklamách moc nenarazíte. V marketech vůbec ne, Ve zverimexech sem tam. Mrkněte se na nezávislá hodnocení Whole dog journal a jejich TOP DRY FOODS, nebo na Dog Food analysis. Kombinacemi obou se dá vybrat dobře, jen bohužel pouze mezi krmivy, která jsou prodávána v Americe. To diskvalifikuje některé evropské značky, které tam nedovážejí. Známé značky u nás (Proplan, Eukanuba) jsou de facto šrot. Hills, Brit Care, K9 a další jsou jen o něco lepší. Opravdová kvalita nastupuje až někde mezi holistickými krmivy (Arden grande, Artemis, Orijen, Acana - hlavně její vyšší řady, Eathborn holistic, Taste of the Wild atd...atd...). Tam se moc seknout nedá, spíš už záleží jak kterému psu to sedne.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2011 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.49

na prvním nebo na druhém místě v surovinovém složení musí být přesně určená masová moučka, nikoliv čerstvé maso (uvedení čerstvého masa v surovinovém složení je zavádějící, neboť maso obsahuje 80% vody a např. 25% deklarovaného čerstvého masa odpovídá 5ti gramům masové moučky na 100 gramů granulí, což nerespektuje výživu psa jako masožravce)

Neregistrovaný uživatel

4.4.2011 23:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.82

na prvním nebo na druhém místě v surovinovém složení musí být přesně určená masová moučka, nikoliv čerstvé maso (uvedení čerstvého masa v surovinovém složení je zavádějící, neboť maso obsahuje 80% vody a např. 25% deklarovaného čerstvého masa odpovídá 5ti gramům masové moučky na 100 gramů granulí, což nerespektuje výživu psa jako masožravce)

To je pravda. Nicméně kombinace čerstvého masa a masové moučky (kvalitní masové moučky) na závadu není. Takových krmiv (a špičkově hodnocených) je dost.Přítomnost čerstvého masa může dodat na chuti. Masová moučka (či prostě sušené maso) se pak postará o dostatečné procento masa v krmivu.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2011 14:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.218

Cudleys je lepší a kvalitnější za dostupné peníze. http://shop.pet-servis.com/ Zaváděcí cena - akce 3 x 15kg + 15kg gratis Chudleys krmivo pro psy. 1kg 51,50Kč
smajlík

Neregistrovaný uživatel

7.4.2012 21:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.72

Čhci vyzkoušet granule a jiné produkty Happy Dog. Máte někdo zkušenosti s tímto krmivem?

Neregistrovaný uživatel

25.4.2012 10:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.128

Zdravím, chci se přidat do diskuze, nedávno jsem koupila Magnussom food-holistické švédské granule i pamlsky, velmi drahé, ale naši psi je vůbec nechtěli, zbytek jsem dala kámošce, protože ta má psa který sežere vše. Kupuji pravidelně Orijen a Platinum, ale psi je snědí pouze zamíchané v Proplanu lososovém, politém losos. olejem, Proplan u nás vyhrává na celé čáře, hned po masu. A z pamlsků Proplan bisquit a Pedigree Markies, které kupuji na internetu ve velkém balení, poslední naopak zůstávají kostičky Arden Grande, které jsou neuvěřitelně drahé, ale bafanům moc nejedou, takže těžko si vybrat. Mám 4 psy, 2BOC, 1AUO, 1AB.smajlík

Neregistrovaný uživatel

4.5.2012 16:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.5

Happy Dog 30/20 zátěžový krmím našim dvěma psům. Přešla jsem na něj po té, co Acana změnila složení (cca 5let zpátky), protože naše RTW začala mít po ní průjem. Happy Dog je celou dobu bez potíží. Zátěžovku jí dávám právě kvůli trávení, protože jakákoli změna ve stravě i jen pamlsek navíc u naší feny vyvolá okamžitě řidší stolici. Krmím s tím ještě i starého bulíka (14let) a řekla bych, že právě díky tomuhle krmení je stále pořád fit i v tomhle věku :-) Takže já na Happy Dog nedám dopustit smajlík

Neregistrovaný uživatel

8.5.2012 14:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.225

Ahojky. Nevim, co máš za plemeno, ale já sem svého prvního psa (berňák) krmila, když byl dospělej Happy dogem a pak K9. Jorka krmim Royal caninem (Acanu sme měli taky a byla dobrá, ale pak sme zkusili Pacific a ta nám nesedla). A teď co budu mít štěně berňáka, tak asi taky zkusim RC

Neregistrovaný uživatel

1.6.2012 17:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.161

BarkingHeads je špička.:-)

Neregistrovaný uživatel

16.6.2012 21:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.124

Friskis,Chapi ,maso,polévky,kosti,prasečí nožky NO .11let od štěněte :)

Neregistrovaný uživatel

16.6.2012 23:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.210

BarkingHeads je špička.:-)

jsou hořky jedl/a jse je někdy s těstovkama,myslím si že kdybi váš pes- fenka hovořila, řekne kupuj mi různé granule sam/sama nejíš taky pořád párek v rohlíku, párek v rohlíku ,párek v rohlíku, párek v rohlíku vše je reklama a smrdí to skoro stejně Haf Haf veřete sobě a svému psovi, trochu přírody do života ...................................................................

Ludpra

7.5.2019 19:16
Ludpra

XXX.XXX.64.14

Acanu určitě doporučuji. Na Acanu jsem přešel před dvěma roky a pejsci spokojeni zdraví.

Před Acanou mi veterinářka nutila Royal canin, už bych vživotě s RC nekrmil!!!!

Ludpra

7.5.2019 19:42
Ludpra

XXX.XXX.64.14

Royal Canin určitě ne!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík