Proč se nechává seno shnít na louce?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2016 13:55
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.103.194

Zdravím,

už pár let pozoruji podivné chování zemědělců v okolí. Posečou louku, usuší, zbalíkují do velkých kulatých balíků a nechají je na louce shnít. Třeba u nás na cca 3ha louce se takhle válí balíky za poslední 4 roky. A to se balík sena prodává za 600Kč.
Nepodařilo se mi zjistit, kdo tu louku seká. Chtěl jsem si balík odvézt jako dárek sousedovic kozám.

Ona je na takové chování nějaká pseudodotace?

Díky.

ojgewalt

28.3.2016 14:03
ojgewalt

XXX.XXX.139.226

Určitě ano..jinak by to nedělali. U nás je to taky častý jev. V loni dokonce balíky co tam leželi z předchozího roku, zabalili do senážové folie a leží to tam do teď.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.3.2016 17:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

stschvojkovicebrod napsal(a):
Zdravím,

už pár let pozoruji podivné chování zemědělců v okolí. Posečou louku, usuší, zbalíkují do velkých kulatých balíků a nechají je na louce shnít. Třeba u nás na cca 3ha louce se takhle válí balíky za poslední 4 roky. A to se balík sena prodává za 600Kč.
Nepodařilo se mi zjistit, kdo tu louku seká. Chtěl jsem si balík odvézt jako dárek sousedovic kozám.

Díky.

Jistě. je dotace na sekanou louku a konec. nikoho už nezajímá, že louka je sice posekaná, ale seno shnije u cesty. všimněte si taky, že tyhle balíky určené k hnití bývají sklizené ve zcela špatné chvíli a seno to většinou vlastně vůbec není, spíš taková buřina. Seno se musí posekat na začátku květu trav, ne, když už je odkvetlo a na louce jsou žluté stonky nastojato.

28.3.2016 17:55
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.103.194

Kolik dostanou za takovou prasárnu, že se jim vyplatí to tam projet traktorem a technikou? Vždyť to se přece nemůže zaplatit.

27.5.2016 22:32
milcek

XXX.XXX.252.163

Podle lokality kolem 6500 za hektar.

19.2.2017 09:50
hohol

XXX.XXX.241.197

Ať žije naše zemědělství

23.2.2017 05:10
simacek123

XXX.XXX.142.1

Zdravím,

Díky.

To jen proto aby lide jako vy měli o cem premyslet. Ja nad tim nepremyslim a kozam dovezu.

23.2.2017 19:31
L.A.S.

XXX.XXX.211.63

Zdravím,

Díky.

Pokud chcete zjistit, kdo louku obhospodařuje (a bere na ní dotace), můžete se podívat do veřejného registru půdy na stránkách eagri.cz

http://eagri.cz/public/web/mze/farmar/#f=hpblok.

5.3.2017 14:55
valu

XXX.XXX.226.103

hohol napsal(a):
Ať žije naše zemědělství

Ne zemědělství ale ať žije ministr Jurečka.Ti lidovci to je kapitola sama o sobě a pořád jim to skupina lidí žere.Spolu s ANO schválili EET a dnes v televizi s něho vypadlo že ty první dvě vlny co byli spuštěny že to už stačilo a zbylé vlny by se už spouštět nemuseli.Proč asi? No přeci ve čtvrté vlně by došlo i na ně a to už není zapotřebí tady narovnávat konkurenční prostředí.

5.3.2017 19:09
Olánek

XXX.XXX.146.114

Dostanete 40 miliard dotací, probendíte 20 a máte zisk 20 miliard.Masový přesun zemědělců z polí do kanclů, jen naše zemědělství dokresluje.

7.3.2017 07:52
profesor1

XXX.XXX.192.98

To jste trefil.
Co musí obyč zemědělec zvládnout sám, na to mu přijede iX kontrol a v každé minimálně dva ing..A to přijedou většinou dvakrát - po druhé s protokolem o provedené kontrole. Loni jezdila ještě kontrola na kontrolu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík