Ahoj, chci se zeptat odkud berete TOTW krmivo - chci totiz kupovat pravidelne od jednoho e-shopu, ktery naoplatku nabizi ruzne vernostni programy, slevy atp..
Tech shopu je totiz miliarda, nechapu jak muzou pri takove konkurenci fungovat :)
Zatim bych chtel brat 'puppy' verzi, je mozne bez problemu menit prichute? Nebude s tim mit stene problem?
Diky!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Příchutě měnit je ok, ale jiné značky.
Používají špatnou konzervaci. A ani ostatní není ok.
Http://www.dogfoodadvisor.com/dog-food-reviews/taste-of-the-wild-dog-food-dry/
vetsinu negativnich reakci jsem cetl tady + nevim co je spatne na tom ze se zacali vyrabet i v Polsku
uz jenom to samotne hroceni granuli mi prijde extremni, dokud jsem nemel psa tak jsem neslysel ze by to nekdo takhle resil + kolik lidi krmi smejdama z Tesca nebo Propeskem a podobne.. ocividne to tem psum na vitalite neubira.
Vyhazovat enormni castky za psi krmivo mi prijde uhozene, ne ze bych na psovi chtel setrit ale vse ma svou mez, proto mi prijde TOTW jako vhodne krmivo + kdyz mu to leze.
Na tu konzervaci se prislo jak? A co neni ok? imho se strasne moc veci pribarvuje..

Přišlo se na to jednoduše - lidi se zeptali výrobce a ten napsal, že používá ethoxyquinem konzervované ryby a používá se, protože není zakázán. Stejně jako BHA, BHT, např.
Co to je máte třeba zde
http://www.zdravapotravina.cz/seznam-ecek/E324
Pokud jste ten rozbor z odkazu fakt četl, vidíte strašně vlákniny (maso nemá) a samé položky s obřím obsahem proteinu. A co z toho pes má ? Má rád živočišné bílkoviny. A živoč. tuk. Atd.
Totw nejsou levné krmení.100kč za kilo asi ?
Ve skutečnosti platíte za hromadu hrachu a chemie. Všecky poměry co se u psů řeší, tu jsou blbě. Neustálé stahování z obchodů (recalls si najdete na netu) kvůli salmonele apod.
K čemu to je ?
Zatímco třeba N&D se dají koupit od 82kč. S přírodní konzervací, chondro + gluk., s o dost víc masa a jasným původem ingrediencí.
Jsem pro maso. Ale když už granule, tak pořádné.
Aspoň bez nebezpečných konz.
Dekuji za odpoved.
Predem chci rict, ze se nechci hadat, ale snazim se dostat co nejbliz pravde a co nejmin famum.
1. Kdy se na toto ptali? Na netu jsem nasel ze jsou "ethoxyquin free since 2010" a na jejich webu i ceskem prelozenem je jasne napsano, ze ethoxyquin nepridavaji jak oni tak samotny dodavatel(!), tak jak je mozne ze tvrdi opak? A pokud je zakazan v EU tak tim padem jej ani "Made in Poland" granule nemuzou obsahovat, nebo snad ano?
http://www.krmivo-tasteofthewild.cz/faq/ingredience/43-obsahuji-tato-krmiva-ethoxyquin.html
2. Kvuli salmonele to bylo, afaik, jednou a to v roce 2012 - to jsou 4 roky a upozornovali na to sami. Ehm, neustale?
3. Maso nema? http://www.psikrmivoradce.cz/vyrobci/diamond-pet-food/recenze/taste-of-the-pacific-stream-puppy/
bez obilovin: ano
bez umělých barviv a konzervantů: ano
Kdybych mel resit takhle jidlo pro sebe tak se v zivote nenajim, jim si co chci a mam se perfektne :) ale protoze mi na tom psovi zalezi tak se aspon trosku staram..
Dekuji za odpoved a Vas cas.

Odpověď Taste:
"Thank you for your inquiry.
The preservation systems used by our vendors are considered proprietary information. The heat from our pet food process destroys antioxidants that are used in the ingredients that we purchase. The cooking process at our
facilities is at or above 240 degrees. After the heat process (extrusion
and drying), we apply natural tocopherols (Vitamins A & E) in order to carry the shelf life of the food. Taste of the Wild does not preserve any of its products with ethoxyquin, only with mixed tocopherols.
Although we do not use it, when it is used as an anti-oxidant (to prevent rancidity), as soon as it is added, it begins to oxidize ("to be used up").
Heat and moisture greatly expedite the oxidation. Pet food manufacturing
processes typically utilize heat and moisture. The use of ethoxyquin is approved as an anti-oxidant in pet foods and the levels are specified. This information is available on the FDA site.
Since ethoxyquin is an anti-oxidant, it's use in reference to preventing cancer has been published and can be found on PubMed searches.
Sincerely,
Dr. Brookshire"
Je to takhle. Na obal se musí napsat to, co výrobce přidal. Pokud koupil jehněčí moučku konzervovanou chemicky, uvést to nemusí. On chemii nepřidal. (výše konz. vit. E je tu zrovna pěkně na hraně, no jo, je drahý)
Pokud použil maso z road kill, uspaných pejsků apod., uvést to nemusí.
Pokud použil čínské ingredience, uvést též nemusí. Docela hrůza od roku 2007. Falšování, melamin atd.
Někteří lepší výrobci píší: nepoužíváme 4D moučky a ingr. z Číny.
Jistotu máme jen když uvedou zdroje.
A to dělá málokdo.
Obsah masa. Dá se odhadnout podle proteinů. Jenže tu je i 5% vlákniny. Jak víme, tu maso neobsahuje. Zato hrách, lněné semínko, kvasnice a spousta dalších položek protein obsahuje. Takže se nedopočítáte. Dá se ale odhadnout maso tak, že se podíváte na analýzu podobného krmiva ( s uvedením procent masa ) a jeho obsah vlákniny. Tak zjistíte, že jeden musel dát kopec hrachu a např. bramborové bílkoviny k masu, aby to vůbec těch 28% bílkovin mělo.
Diamond má bohatou historii odvolání - tuším od roku 2005. Rok 2007 to bylo půl výrobců světa, Diamond nepřestal, má z čeho platit soudní spory. Nějaké aflatoxiny tam ještě byly. Myslím na dogfood.guru píšou. FDA určitě. Ano, výrobci sami stahují. Tak je to skoro vždy. Někdy tedy se stává, že FDA dostane stížnosti od stovek zákazníků a jde vyšetřovat...ale vyjímečně. Pro USA jsou např. ethoxyquin a 4D kategorie výborné přísady do granulí
Podívejte na tohle složení. Maso, sušené maso, brambory, tuk, vláknina z hrášku...
A vláknina je 2,3%.
Vypadá to podobně, ale proč má Totw vlákniny 5% ? Kde se vzala ?
Jeden dal malinko kvůli prospěšnosti, druhý proto, aby to "vypadalo". Protože hrách, hrachová a bramborová bílkovina atd. jsou i proteiny.
Nakonec psikrmivoradce.cz
Když jsem jim počtvrté napsala, že menadion není dobrá ingredience, označili ji konečně za špatnou. Zbytek si nechám pro sebe. Už jsou lepší.
Ano, je to všecko trochu na hlavu. Nikdo se nenají, když to budeme řešit takto dopodrobna. Mně stačí pohled na složení, analýzu, historii Diamondu a jdu dál. Proč mám pátrat po tom, co tím básník říci chtěl. Používá špatné ryby a proteiny nastavuje čím se dá, navíc není levný. Tím končí. Značek je hromada.
aqua zacatecnik

XXX.XXX.132.88
napsal(a):
Příchutě měnit je ok, ale jiné značky.
Používají špatnou konzervaci. A ani ostatní není ok.
Blbost. Kup si poslední D-test.
D-test jsem sice necetl, ale videl jsem nedavno tohle - http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/216452801080906/
mmj. posledni dve baleni jsem kontroloval, obe Made in USA.. :).
aqua zacatecnik

XXX.XXX.132.88
totw
napsal(a):
D-test jsem sice necetl, ale videl jsem nedavno tohle - http://www.ceskatelevize.cz/porady/1097429889-cerne-ovce/216452801080906/
mmj. posledni dve baleni jsem kontroloval, obe Made in USA.. :).
Přesně tak. Víc než dobré krmení v porovnání s tím, co je na trhu.