Jake krmivo pro ozobávající se slepice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.8.2016 09:35
Kajman120

XXX.XXX.218.105

Když jsem se ptal, proč se naše slepice oškubávají, bylo mi řečeno, že je to špatným krmivem. Otázka zní: jaké krmivo by podle vás bylo nejlepší.

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.8.2016 21:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

Směs pro nosnice.

David88

24.1.2017 18:40
David88

XXX.XXX.166.36

Zdravím,
sousedovi se vždy klovaly, když nezabíjel králíky a neházel slepicím kusy jejich tuku nebo vařených kostí s masem. Šlo to dohnat živočišnou bílkovinou. Třeba to pomůže i u vás.

27.1.2017 05:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.159

Kajman120 napsal(a):
Když jsem se ptal, proč se naše slepice oškubávají, bylo mi řečeno, že je to špatným krmivem. Otázka zní: jaké krmivo by podle vás bylo nejlepší.

Občas krmit masem (třeba mleté maso)..

17.2.2017 10:36
proTELE

XXX.XXX.40.150

Krmiva pro nosnice, obvykle vyráběná, vycházejí z potřeb nosnic v uzavřených chovech. Pokud se Vám nosnice ozobávají, a není to již zlozvyk, nebo nadřazenost některých kusů v hejnu, chybí jim ve stravě základní aminikyseliny. Buď krmíte méně než 120g/ks/den nebo máte malý výběh - pastvu, nebo je podhodnocené krmivo. Obsah aminikyselin se neudává jen hrubý protein, to je jen orientační hodnota. Čím vyšší tím lepší nemusí platit.
Zkuste vyměnit dodavatele. O kvalitě Vám hodně poví i obsah tuku 4 a více %, obsah vlákniny - přes 5,5 už je opravdu moc
Nebo si kupte koktejl aminokyselin pro nosnice - fungují skvěle, přidává se do míchanice, do vody.
Ryby, maso, krev z jatek, kvasnice - to vše pomůže
Slepice jsou predátoři, všežravci s vyšší orientací na živočišnou bílkovinu.
Zvětšete výběh - spíš pastvu.

Situaci nevyřešíte maggim apod - to jsou jen sojové hydrolyzáty.

zapálená chovatelka

25.2.2017 21:49
zapálená chovatelka

XXX.XXX.49.49

Já kupuju u nás ve Zverimexu, mleté maso - kg za 20Kč ( od f.Pošvář). Balíček rozdělím na 3x ráno do míchanice. Magi nepomůže.

24.3.2017 14:03
proTELE

XXX.XXX.87.6

Oklovávání mohou způsobovat: vysoká snůška/ nedostatek aminikyselin ve výživě, stres, nuda, zlozvyk, konkurence na malé ploše. Pusťte slepice ven na louku, na zahradu, do sadu, zryté záhony... - hodně místa, mnoho podnětů, příliš práce, aby se nakrmily. Tím ostraníte většinu vlivů. Pokud krmíte jen směsmi, krmte směsi KOMPLETNÍ. Důkladnějším chovatelům doporučuji prostudovat "Doporučený obsah živin v krmných směsích a výživná hodnota krmiv pro drůbež" prof. Zelenka. http://eagri.cz/public/web/pub/33/28/38/26948_16237_obsah_zivin_drubez.pdf.

Přidejte reakci

Přidat smajlík