Setí na ekofarmě-bio osiva

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2017 15:10
kulisanda

XXX.XXX.109.3

Dobrý den, chtěla bych poradit. Spadáme do ekologického zemědělství, musíme tedy používat bioosiva. Je již pozdě, špatně se shánějí, ale ještě jsem ječmen sehnala. Kolega navrhl, že vysejeme ječmen a pod něj jako dosev vojtěšku. ta tam snad nějaký rok vydrží, ječmen chce sklidit v mléčné zralosti na senáž. Co vy na to? Je to dobrý nápad? A dá se vojtěška v biokvalitě vůbec sehnat? Nebo požádat rovnou o výjimku? Do telefonu mi tvrdili, že je to nesmysl, že tam je prostě použití herbicidů nutné...Děkuji za reakce.

ondra159

6.6.2017 14:05
ondra159

XXX.XXX.9.162

Sehnat vojtěšku nebo jetel v BIO kvalitě budete mít asi problém, kor teď. Moc firem nebo družstev semenařinu nedělá, máte kyblík osiva z hektaru...Nehledal jsem to teda na netu, ale sám jsem koupil jetel a vojtěšku na asi 4000 m2 (2 pole) v družstvu kousek od bydliště. Oboje jsem zasel teď na jaře a je to trápení. Pole byla zanedbaná - na jednom furt brambory a na druhém pomalu jen obilí. Jak je sucho, prostě boduje všechno ostatní, jen né to, co člověk chce. Ve vojtěšce mi krásně jde heřmánek a v jeteli zas pelyněk.. Nezbývá než kosit a doufat, vemu to křoviňákem. U vás záleží na ploše, jestli strojně nebo ručně. Za mě herbicidy a podobný jedy nee...

ondra159

11.8.2017 09:50
ondra159

XXX.XXX.9.162

Tak jsem vojtěšku s heřmánkem posíkl (na kompost) a můžu říct, že jak má teď už kořen a světlo, roste jak zběsilá! Heřmánek už nemá šanci se dostat ke slovu. Takže až vyroste, bude se sušit. Snad teda bude ještě nějaký počasí...

Přidejte reakci

Přidat smajlík