Klarap

XXX.XXX.230.248
Dobrý den.Je tu někdo, kdo má s plenkami pro papoušky zkušenost? Jak se v tom může papoušek pohybovat a létat. Můj muž má naseho papouška rád, méně už ale jeho exkrementy...vyřešilo by to " nás boj o nepřetržitý volny pohyb papouška versus po.rany byt".
Klarap
napsal(a):
Dobrý den.Je tu někdo, kdo má s plenkami pro papoušky zkušenost? Jak se v tom může papoušek pohybovat a létat. Můj muž má naseho papouška rád, méně už ale jeho exkrementy...vyřešilo by to " nás boj o nepřetržitý volny pohyb papouška versus po.rany byt".
Pořiďte si mazlíčka plyšového nebo vycpaného. Určitě budete spokojeni. Doporučuji. Určitě budete spokojeni.
karlap

XXX.XXX.230.248
Tak pardon, ze jsem se zeptala. Chtela jsem reakci od nekoho, kdo v tom videl papouska na vlastni oci a ne rady o plysakach. Kdybych o takove veci nepochybovala, tak si to koupim, kdyz se to prodava. Nevim proc bych si mela porizovat plysaka, co je na tom tak spatneho, ze chci mit papouska venku z klece cely den a zaroven nemit posrana mista, ktera nejsou dobre dostupna, aby se daly snadno uklidit.
karlap
napsal(a):
Tak pardon, ze jsem se zeptala. Chtela jsem reakci od nekoho, kdo v tom videl papouska na vlastni oci a ne rady o plysakach. Kdybych o takove veci nepochybovala, tak si to koupim, kdyz se to prodava. Nevim proc bych si mela porizovat plysaka, co je na tom tak spatneho, ze chci mit papouska venku z klece cely den a zaroven nemit posrana mista, ktera nejsou dobre dostupna, aby se daly snadno uklidit.
To uz ako fakt nieco takè vyrabaju chudàk vtàci, ten coto vymislel bysom mu priviazal 20kg vrece na chrbàt stym ze ked bude na dvore tak mu to dàm dole ;vymysly pre hlupost ludi su bezohladnè vo vsetkych smeroch, odporucam vàm skor naucit vtàka kadit na jedno miesto, hladajte na nete najdete nato info je to schodnejsie ako tryznit chudàka v plienke.
Klarap
napsal(a):
Vážená paní.
Na slušný dotaz jste dostala několik nesouhlasných odpovědí, domnívám se, že až dost slušných.
Většinou chováme ptáky pro své potěšení, ale respektujeme jejich přirozený způsob života, v tom je smysl chovu a oboustranné spokojenosti. Ve Vašem případě mám dojem, že jde o uspokojování potřeb člověka a ne o spokojenost chovaného tvora. Proto Vás mnozí zkritizovali a nabídli plyšáka. Proč chcete papouška nepřetržitě pouštět z klece, když to manželovi vadí? V přiměřené kleci bude spokojenější než s plínkou v obýváku.
Nezlobte se, ale je to jako byste chtěla naučit gorilu chodit na WC, když trousí, kde ji napadne, protože si další den udělá nocoviště někde jinde. Ikdyž někteří trpěliví naučí papouška vyprázdnit se hned po opuštění klece, já to neumím. Nechovám papoušky jako živou hračku. Mám radost z jejich přirozeného chování a případného úspěšného hnízdění.
Mohu vám zatím jen potvrdit, že kolegové mají pravdu. Mezi mazlickari se pohybuji a momentálně jsem také (snad dočasně) pouze mazličkář(s menšími chovatelskými zkušenostmi). Tak vnímám, že obě strany řeší stejné věci kolem svých svěřenců jinak. Na to pochopitelně reaguje i současný trh, který je někdy až za každou cenu flexibilní. Výrobky tedy znám, ale nepoužívám (až snad na kšíry). Představte si jak se papouch cítí, když má pod sebou naděláno za půl dne. A ta nesvoboda si očistit peří... Zatím neznám nikoho, ani z mazlickaru, kdo by jim to dal. Za druhé, aby něco takového snesl na sobě, musí na to být pečlivě cvičen(podobně důsledně jako na kšíry, neli víc). Jinak je to týrání. Na tom e-shopu je i nabídka podobných věcí. Ne všechny jsou zcela zavržení hodné. Je tam např tzv.bryndák proti škubání peří.Takový límeček s třásněmi (pro ty co mají doma škubače snad méně traumatizujicí alternativa než ochranný límec. Efekt však z nedostatku důkazů nemohu hodnotit. Ovšem vy řešíte něco, co při troše trpělivosti jde řešit i jinak a to tréninkem a vytipovanim a uzpusobenim míst. Je to živý tvor - zvíře a je třeba vzít na vědomí jeho potřeby. Papoušek není pro toho, kdo chce mít dokonalý vypiglovaný byt (ostatně i u psa byste přeci počítala nejméně s úklidem chlupů).
Klarap
napsal(a):
Zdravím, nezlobte se, ale toto je opravdu už síla - nejdřív ty kšíry ... a teď pleny ...! No co ještě vymyslí ty chytráci co jim jde jen o kšeft a aby jen nachytali co nejvíc najivních a hlavně platících lidí?! Jasně prostě se ptáte, ale zdraví selský rozum to prostě napoví, že je to přinejmenším úplně nepřirozené a úplný nesmysl! Třeba si nejdřív hned uvědomit - jak bych se cítil já např. v brnění nebo pas cudnosti...?! Zappe.
Ano dá se konstatovat, že pro většinu mazličkářů jsou i takové kšíry vyhozené prachy. Velmi častý předmět inzerce (plynoucí obvykle z nepochopení zprávného použití a také nedostatku trpělivosti při učení na ně). Takže i valná většina to v případě koupě takovéto pleny brzy vzdá. A pochopí, že udělá lépe, když papouškovi vyhradí v bytě prostor v podobě stojanu, ptačího stromu, hřiště, lana nad bezpečným místem. A uvidí jak bude jejich papoušek šťasten, že má kde přistát a kde se vyprázdnit bez vyčítavých pohledů přihlížejících.
z jarda
napsal(a):
Zdravím, nezlobte se, ale toto je opravdu už síla - nejdřív ty kšíry ... a teď pleny ...! No co ještě vymyslí ty chytráci co jim jde jen o kšeft a aby jen nachytali co nejvíc najivních a hlavně platících lidí?! Jasně prostě se ptáte, ale zdraví selský rozum to prostě napoví, že je to přinejmenším úplně nepřirozené a úplný nesmysl! Třeba si nejdřív hned uvědomit - jak bych se cítil já např. v brnění nebo pas cudnosti...?! Zappe.
Ono totiž ara uprostřed Evropy v kleci 4x0,5x2 metry je úplně přirozenost sama... Na tyhle argumenty se ještě v dnešní době hraje? Spíš bych zmínil etologické a fyziologické potřeby ptáka.
Spíš bych se zaměřil na to jak ten pták, vypadá po použití takových kšírů nebo plenky. Pocuchané a polámané peří a podělané peří u kloaky. Jak byste ho asi čistila, není lepší očistit nějaký bobek než se dívat na podělaného ptáka? Navíc se dají umístit po bytě nějaká bidla nebo větev, na kterou se naučí sedat a pod ni umístit noviny a ty pokaždé vyhodit do popelnice.