Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2016 21:38
chovateluel

XXX.XXX.159.251

Dobrý den naskytla se mi šance dostat mladé drozda zpěvného a rozmýšlím se že bych si jedno ručně dokrmil ale co takový drozd bude žrát? Nebude problém ho naučit na šneky apod. Až ho dokrmím? Moc děkuji za jakékoli rady od zkušenějších.

21.4.2016 22:18
lupus4

XXX.XXX.135.82

Na evropského pěvce potřebuješ doklady, jinak jde o pytláctví

22.4.2016 09:01
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Kde jste vzal nápad krmit ho šneky? Navíc když to bude samička s co s ním budete dělat? Zpívat vám nebude a vy mu zkazíte tak akorát mládí. Když ani nevíte co žere tak ho nechejte tam kde je.

23.4.2016 00:36
laik560

XXX.XXX.72.180

Kdysi mi dal kamarád chyceného kosa - samce. Bylo to nějak v konci léta. Údajně jich bylo moc a já mu měl zakroutit krkem na krmení. Jenže já ho omylem donesl domů a dal do klece. Tím pádem se z něho stal chráněný živočich. Začali jsme tehdy na bezinkách, víně a jablkách. Pak bral i hrušky, na zimu jsem mu nashromáždil hezkou zásobu jeřabin a šípků. Pak dostával směs tvaroh, tvrdovejce a syrová škrábaná kuřjátra - tak 4 - 5x do týdne. Do zámrazu jsem mu přidával i žížaly. Pak přišla tehdy dosti dlouhá a tvrdá zima, takže leda ta tvarohsměs s bobulemi, ovocem, žral i kompoty (hrušky, třešně). Byl to pták z počátku perfektní, celkem rychle zkrotl, ale měl 2 nevýhody - 1. řídký stříkavý trus do dálky a 2. zpěv. Ten byl zpočátku milý a líbivý, později to přešlo v projev hlasitý a nakonec v řev. Bylo mi ho líto pouštět do zimy, když byl celé období v teple, ale stejně byl někdy v konci února nakonec prostě vyhozen z domu. Jeho zpěv začal někdy už počátkem prosince leda jako takové milé tiché šeptání, aby už o vánocích byly jeho decibely pro většinu rodiny nepřijatelné. Přiznám, že i já jsem s ním měl nakonec problém, jelikož měl ve zvyku už před 3. ráno začít svou píseň, jež se prostě a nezastavitelně rozléhala po celém baráku, přišli jste odpoledne domů a už před barákem jste slyšeli doslova řvát kosa, náhodou někdo vešel pro něco do jeho místnosti třeba večer a on pak další půlhodinu zobák nezavřel (a chtěli jste sledovat Tv nebo přišla návštěva), aby vás pak ve 3 upozornil, že už je ráno. Doufám, že měl pak ještě dlouhý život, ale už nikdy více. Alespoň za sebe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík