Samec korely

Prodám Korelu chocholatou - Koupím loňského samce korely k dopárování libov...
Dobrý večer, chtěl bych poprosit o radu zkušené chovatele.Od loňského dubna mám voliéru a v ní pár papoušků nádherných a korely chocholaté.Čím více se blíží jaro a případné páření, tím větší mám obavy jestli nemám 2 samice korel.Jistý chovatel mi je prodal jako jistý pár, ale žádný z nich nezpívá, jak by samec měl a zřejmě podle barev se to taky nepozná.Mohl by mi někdo poradit, jak se mám dále zachovat?Jestli třeba přikoupit 2 samce co jsou jistí a nechat to na přírodě?Rozhodně jestli to jsou 2 samice se mi nechce jednu prodat a koupit jednoho samce, protože jsme si na ně velmi celá rodina zvykli.Jinak voliéra venku má 4x3 metry tak prostor by byl i pro 2 páry, jelikož s Nádhernými se v pohodě zžily.Ještě bych poprosil podle barev jestli mi někdo může napsat mutace mých korel/perlová atd./ Děkuji za rady začínajícímu chovateli.
Děkuji za odpovědi.A nebudou vadit 2 páry korel v jedné voliéře?Měl bych 2 samce pořídit najednou a co nejdřív?A kdy dávat ven hnízdní budky?Mám je připravené jak pro nádheráky, tak pro korely, ale dočetl jsem se, že budek musí být víc, než je ve voliéře párů, aby si mohli vybrat.Děkuji.
Dobrý večer, dva páry nejsou ideální, tři jsou lepší varianta, ale vzhledem k velikosti Vaší voliéry to může fungovat.Na budky je čas až na Josefa stačí -BŘEZEN.A k těm samcům záleží co by jste chtěl odchovávat za mladé.Oni si stejně samy vyberou jaká samice se jim bude líbit.Perla samec může i na šedou, kombinací je dost, pokud nemáte nějaký cíl tak to může být jaký se Vám líbí.S pozdravem JIKUMA.
Já myslel, že se může chovat i kvůli mladým jen jeden pár ve voliéře.Proč je prosím tedy lepší 3 páry, než 2? Vždyť potom, když se zadaří nejde poznat kdo je od koho mládě a kdo je jak příbuzný ne?Mě by se samozřejmě tam líbilo více ptáků, prostor na to snad mají.Děkuji s pozdravem Jirka.
Dobrý večer,
dva páry se nedoporučují z důvodu napadání mezi sebou, třetí par to napadání trochu ředí.Vy tam máte ty nádherné a voliéra se zdá prostorná.Tak proto jsem psal, že to může fungovat. A k příbuzenstvu asi neseženete bratra od šedé ani od perly a nedáte je do páru to by byla velká náhoda. A k mladeži, kterou odchováte se snad půjdete podívat do budek, tak to uvidíte co se vylíhlo, můžete i kroužkovat různě barevnými kroužky a máte jasno kdo je z jakého páru.Jen si to napsat nebo pamatovat.
Není to tak hrozné jak píšu. S pozdravem JK
Zdravim, mate moc pekne zarizeni, bude jim to urco vyhovovat.
nebal bych se nechat i ty dva pary.. vzdy to stejnak ovlivni samotna povaha ptaku.
rozdhodne dejte vice budek i ruznych velikosti, at si vyberou. samickam kupte co se vam libi,
a uvidite co z toho bude padat. mlade okrouzkujte a poznamenejte si cisla krouzku a pary. tim budete mit pozdeji prehled o pribuznosti, a snadno je rozeznate pokud budete mit stejne nebo hodne podobne mlade. at se dari.
Pěkná voliéra, osobně bych zadní stěnu udělal plnou, na můj vkus tam musí mít průvan, ty thůje to asi moc nezachrání. K tomuto typu voliéry by to nekazil třeba polykarbonát. Neprší jim do misek? Jinak 2 páry korel a 1 pár nádherných a víc bych to neplnil. Pokud se zadaří a budou od všech mladý, budete mít plno. Snad ještě nějakou větev navíc na okus-jabloň, vrba, bezinka, v sezoně i s listím. Budky dejte tak, aby nebyli na přímém slunci, nevím na jakou stranu je to orientované, až bude pařák, aby se v nich mladé neuvařili. Jsou to jen dobře míněné rady. Ať se vám daří.