Korela

Prodám Korelu chocholatou - Nabízím dvě mladé Korely: Korela bělohlavá, Kor...
300 Kč
Dobrý den, mám dva páry korel, které jsou ve venkovní voliéře, která už nyní není zakrytá. Oba páry se již začali pářit. Mám strach aby se samičkám nestalo, že budou mít zadržená vajíčka. Dát jim budky je nyní podle mě nesmysl ( u nás se teplota nyní pohybuje kolem -5°C ). Myslíte že to mám nějak řešit například samce oddělit ? Nebo je mám prostě zatím nechat ať si dělají co chtějí ?
Moc děkuji za každou odpověď
ŠárkaK
napsal(a):
Dobrý den, mám dva páry korel, které jsou ve venkovní voliéře, která už nyní není zakrytá. Oba páry se již začali pářit. Mám strach aby se samičkám nestalo, že budou mít zadržená vajíčka. Dát jim budky je nyní podle mě nesmysl ( u nás se teplota nyní pohybuje kolem -5°C ). Myslíte že to mám nějak řešit například samce oddělit ? Nebo je mám prostě zatím nechat ať si dělají co chtějí ?
Budku jim určitě nedávejte! Nepíšete čím krmíte, nedávejte jim naklíčené, ani vaječnou míchanici, ani žádné startovací směsi. Krmte obyčejnou směsí a oni se uklidní. Mě se taky začali krmit rosely v teplých dnech, ale už je to přešlo.
Kokr
napsal(a):
Budku jim určitě nedávejte! Nepíšete čím krmíte, nedávejte jim naklíčené, ani vaječnou míchanici, ani žádné startovací směsi. Krmte obyčejnou směsí a oni se uklidní. Mě se taky začali krmit rosely v teplých dnech, ale už je to přešlo.
Naklíčené ani vaj. míchanici ani startovací směsi jim nedávám dostávají pouze obyčejné krmné směsi. Právě že mi to přijde divné, když jim nic takového nedávám a oni klidně i v -5 °C se páří...
smidla
napsal(a):
Dobry den,
spousta chovatelu dava budky na Josefa, to je v pondeli. Od pulky tydne uz ma byt lip. Videl jsem pary odchovavat v prosinci venku bez zaletu. (neberte to jako navod, ale proste to tak nereste ;) )
S pozdravem smidla.eu.
No já budky dávám až v dubnu když prostě vím, že už bude teplo. Děkuji moc za odpověď
ŠárkaK
napsal(a):
Zdravím,
mě se venkovní krmí a asi i páří, ale budku zatím nedávám, počkám ještě týden, maximálně snese vajíčko na zem, což se mi vloni taky stalo.
ŠárkaK
napsal(a):
Určitě bych z toho nedělal tragédii, pokud se teprve začali pářit tak první vejce bude minimálně za týden ale spíš za dva. Nechte tomu volný průběh. Osobně mi už zpěváci začali snášet, ale samice si poradí, už se mi to stalo cca tři roky zpět a venku bylo mínus pět. Jinak ptáky mám celoročně venku bez záletů a nikdy jsem žádný problém s tímto neměl.
Budky nechávám otevřené celý rok a vaječinou jsem ještě nezačal krmit, sezónu startuje hlavně prodlužování dne ostatní je jen podpůrná záležitost (hlavně u Austrálie a alexandrů). JP.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Normalni vec, proc se divit?