Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2018 19:02
mrkwis

XXX.XXX.63.43

Dobrý den, potřeboval bych poradit s rok starým párem korel. Minulý rok 3x seděli na vejcích a pořád to stejné.3 týdny normálně sedí, ale na konci vylezou z budky a už se tam nevrací. V 5 vajíčkach jsou mrtvá mlád´ata, s tím že jsou namačkaná na jednu půlku vejce.
Předem děkuji za pomoc.

23.3.2018 19:17
mrkwis

XXX.XXX.63.43

Porad´te prosím, jestli víte někdo kde by mohl být problém děkuji.

23.3.2018 20:51
mrkwis

XXX.XXX.63.43

prosím.

23.3.2018 21:45
misimisi

XXX.XXX.243.14

Alespoň Vám to topnu. Nechcete zkusit zavolat odbornému veterináři? Možná ty vajíčka samička mohla přestat otáčet, tak mláďata zůstala, a přestala se vyvíjet na jedné straně. Ale jen hádám, podle načteného z umělých líhní, jako jednu z možností. Odchovy zatím žádné nemám

Neregistrovaný uživatel

24.3.2018 04:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Tak to letos nebudete sam.za prve nechavate zasednout pomerne dosti mlade pary, ja nechavam prvni hnizdeni az ve veku dvou let.za druhe korela je dosti vybirava na partnera, takze nejlepsich uspechu dosahnete prirozenim vyberem partneru.za dalsi ne kazdy par bude harmonicky a v neposledni rade byva chyba na strane chovatele. caste ruseni mladeho paru, nevhodne podminky atd.Je toho spousta a o tom to je.

24.3.2018 07:46
eli22

XXX.XXX.181.33

Zdravím. Rok starý pár a tři snůšky za rok, tak to už je špatně. Jestli jinak harmonizují, tak bych viděla letos. Jinak souhlasím, že zřejmě "nekouleli vejce", jak já tomu říkám, tedy průběžně neotáčeli.Takže za mě mladý nezkušený pár a uspěchaná několikanásobná hnízdění. Důvod může být ale samozřejmě i jiný.

24.3.2018 13:33
fatty

XXX.XXX.90.122

Dobrý den. Ještě by mohla být jedna možnost. Nevím jak máte vysokou výstelku v budce. Já mám vrstvu cca 7cm.

24.3.2018 23:05
mrkwis

XXX.XXX.63.43

Děkuji za rady, a omlouvám se za špatny popis, jsou staré 2 roky a mám je rok plus ještě tento rok.

25.3.2018 16:40
smidla

XXX.XXX.136.177

Dobry den,

"neotacenim" vajec to nebude. Uhynuly zarodek vzdy zustava v dolni polovine vejce.

Neharmonizujici par, no proc ne, ale kdyz pekne sedi tri tydny a pak slezou, domnivam se ze slezou pac poznaji ze zarodky odumrely.
Otazkou zustava proc. Spatna vlhkost muze zpusobit vysuseni, nebo naopak utopeni zarodku. Pravdepodobnejsi vsak bude nejaky zdravotni problem rodicu. Osobne bych vzal cerstve snesene vajicko a odnesl ho na rozbor. Tak se dozvite nejlip o co jde. Muzou tam byt vyzivove problemy, bakterialni, plisnove, ci jine. Nema smysl hadat, je treba udela tozbor. A verte mi, ikdyz to neni zadarmo, je to lepsi nez prichazet o odchovy a stale nemit reseni.
Preju at to co nejdriv vyresite.

S pozdravem smidla.eu.

25.3.2018 20:23
kareta

XXX.XXX.84.6

mrkwis napsal(a):
Dobrý den, potřeboval bych poradit s rok starým párem korel. Minulý rok 3x seděli na vejcích a pořád to stejné.3 týdny normálně sedí, ale na konci vylezou z budky a už se tam nevrací. V 5 vajíčkach jsou mrtvá mlád´ata, s tím že jsou namačkaná na jednu půlku vejce.
Předem děkuji za pomoc.

Nepíšete jestli je chováte venku nebo ve vnitřních prostorách. Jestli je chováte v místnosti tak to bude pravděpodobně nízkou vlhkostí jak napsal smidla eu.

25.3.2018 20:49
eli22

XXX.XXX.181.33

Mně se zdá, že se na tu nízkou vlhkost kdeco shazuje. Pokud by by byl chov v paneláku a ptáci neměli možnost koupele, pak bych jakž takž tomu uvěřila, ale při normálních podmínkách venku, v baráku a možnosti koupele, což si papoušci sami regulují, tak teda nevím. Spíš bych to tipla na malou vitalitu zárodků, což může mít víc důvodů (výživa, bakterie,..).

28.3.2018 08:38
janau.

XXX.XXX.164.84

měla jsem před časem pár korel, který začal hnízdit ve věku samičky 3 roky, samec 1,5 roku, v bytových podmínkách, snůška 1x za rok,2x se mi stalo to samé, potřetí i počtvrté už vše v pořádku..

10.4.2018 07:27
mrkwis

XXX.XXX.63.43

Chovám je venku.

Neregistrovaný uživatel

10.4.2018 14:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

mrkwis napsal(a):
Chovám je venku.

Tak bud spatny par, a nebo neco delate spatne, a verte tomu zde to nikdo za vas nevyresi ani nemuze.

Přidejte reakci

Přidat smajlík