Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2018 21:41
Gererd

XXX.XXX.224.55

Máme doma korelu. Rádi by jsme si ho vycvičily, aby nám důvěřoval, nebál se a tak. Bylo nám doporučeno mu pro začátek nechat přistřihnout letky, protože ho chceme cvičit i mimo klec - je ale problém. V pokoji je vestavěná skříň plná zrcadel a je jasné že by do nich nalétával. Jinde ho cvičit nemůžeme (než se přestěhujem...což potrvá). Letky také dorůstají a když se do té doby naučí že nám může věřit (a než bude změna prostředí) , nevidím v tom tedy problém, a když dorostou už mu je nezastřihneme. Přeci jen je to pták který má létat ^ Jde jen tedy o cvičení a bezpečí.
Tak jenom malý dotaz, kolik takový zákrok na veterině stojí? Popřípadě jak veliké tam jsou poplatky na tak malého papouška.
Děkuji a snad jsem nikoho neurazila ^_^.

25.3.2018 08:34
černotemenný

XXX.XXX.45.2

Gererd napsal(a):
Máme doma korelu. Rádi by jsme si ho vycvičily, aby nám důvěřoval, nebál se a tak. Bylo nám doporučeno mu pro začátek nechat přistřihnout letky, protože ho chceme cvičit i mimo klec - je ale problém. V pokoji je vestavěná skříň plná zrcadel a je jasné že by do nich nalétával. Jinde ho cvičit nemůžeme (než se přestěhujem...což potrvá). Letky také dorůstají a když se do té doby naučí že nám může věřit (a než bude změna prostředí) , nevidím v tom tedy problém, a když dorostou už mu je nezastřihneme. Přeci jen je to pták který má létat ^ Jde jen tedy o cvičení a bezpečí.
Tak jenom malý dotaz, kolik takový zákrok na veterině stojí? Popřípadě jak veliké tam jsou poplatky na tak malého papouška.

Letky určitě nedorůstají.Po roce vypadnou a narostou nové, takže vaše korela bude celý rok invalida.

25.3.2018 09:26
emill

XXX.XXX.37.106

Úplně nejdříve bych Vám doporučil získat důvěru korely v kleci. A až když, se nebude bát ruky, můžete ji pouštět ven z klece. Tím, že ji zastřihnete letky si důvěru nezískáte, ba naopak. Zkuste korele nabízet kousky piškotů, klasy senegalského prosa. Je to všechno o trpělivosti, času, který ji budete věnovat, na stáří korek a povaze daného jedince. Pokud je korela starší, tak to bude o hodně složitější.

25.3.2018 09:38
eli22

XXX.XXX.181.33

Gererd napsal(a):

Pokud je veterinář normální, tak Vám ten zákrok neudělá.Mě jste teda neurazila, spíš naštvala, ale nechci si kazit neděli. Mimochodem, zkuste si dát na půl roku celou nohu do sádry. V životě jsem papoušky necvičila, a všichni jsou mazlíci a všichni mluví. Pokud máte takový názor a přístup, tak nepomůže ani ustřižení křídel obou. Jsem si vědoma, že moje odpověď je protivná a ničemu nepomůže, ale nemůžu si pomoci. Trochu zbrzdím a...Pokud ochočení (ne cvičení) myslíte vážně, tak potom pouze trpělivost a hodně empatie.

25.3.2018 09:42
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

každý se tu bojí kritiky, ale co napsat na takový dotaz jako je tento? Chcete chovat korelu a neuměla byste ani zastřihnout křídla? Tak to bych doporučoval opravdu zajít na veterinu a doufám, že tam by vás hnali svi... krokem pryč.To se dělávalo kdysi slepicím, aby nezanášely vejce k sousedům a ne miláčkům co máme doma.

25.3.2018 10:00
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Vše již bylo řečeno, toho kdo Vám to radí neposlouchejte.Jsou sice takoví, kteří to dělají, ale je to blbost.
Pochvala za to, že se ptáte než hloupost uděláte. Správně Vás napadlo, že bude narážet a ne jenom do zrcadel a může se zranit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík