VOLIERA 6 ks

Prodám Korelu chocholatou - prodám volieru o rozměrech 6m x 5,5m. 6 ks boxů...
Máme doma korelu. Rádi by jsme si ho vycvičily, aby nám důvěřoval, nebál se a tak. Bylo nám doporučeno mu pro začátek nechat přistřihnout letky, protože ho chceme cvičit i mimo klec - je ale problém. V pokoji je vestavěná skříň plná zrcadel a je jasné že by do nich nalétával. Jinde ho cvičit nemůžeme (než se přestěhujem...což potrvá). Letky také dorůstají a když se do té doby naučí že nám může věřit (a než bude změna prostředí) , nevidím v tom tedy problém, a když dorostou už mu je nezastřihneme. Přeci jen je to pták který má létat ^ Jde jen tedy o cvičení a bezpečí.
Tak jenom malý dotaz, kolik takový zákrok na veterině stojí? Popřípadě jak veliké tam jsou poplatky na tak malého papouška.
Děkuji a snad jsem nikoho neurazila ^_^.
Gererd
napsal(a):
Máme doma korelu. Rádi by jsme si ho vycvičily, aby nám důvěřoval, nebál se a tak. Bylo nám doporučeno mu pro začátek nechat přistřihnout letky, protože ho chceme cvičit i mimo klec - je ale problém. V pokoji je vestavěná skříň plná zrcadel a je jasné že by do nich nalétával. Jinde ho cvičit nemůžeme (než se přestěhujem...což potrvá). Letky také dorůstají a když se do té doby naučí že nám může věřit (a než bude změna prostředí) , nevidím v tom tedy problém, a když dorostou už mu je nezastřihneme. Přeci jen je to pták který má létat ^ Jde jen tedy o cvičení a bezpečí.
Tak jenom malý dotaz, kolik takový zákrok na veterině stojí? Popřípadě jak veliké tam jsou poplatky na tak malého papouška.
Letky určitě nedorůstají.Po roce vypadnou a narostou nové, takže vaše korela bude celý rok invalida.
Úplně nejdříve bych Vám doporučil získat důvěru korely v kleci. A až když, se nebude bát ruky, můžete ji pouštět ven z klece. Tím, že ji zastřihnete letky si důvěru nezískáte, ba naopak. Zkuste korele nabízet kousky piškotů, klasy senegalského prosa. Je to všechno o trpělivosti, času, který ji budete věnovat, na stáří korek a povaze daného jedince. Pokud je korela starší, tak to bude o hodně složitější.
Gererd
napsal(a):
Pokud je veterinář normální, tak Vám ten zákrok neudělá.Mě jste teda neurazila, spíš naštvala, ale nechci si kazit neděli. Mimochodem, zkuste si dát na půl roku celou nohu do sádry. V životě jsem papoušky necvičila, a všichni jsou mazlíci a všichni mluví. Pokud máte takový názor a přístup, tak nepomůže ani ustřižení křídel obou. Jsem si vědoma, že moje odpověď je protivná a ničemu nepomůže, ale nemůžu si pomoci. Trochu zbrzdím a...Pokud ochočení (ne cvičení) myslíte vážně, tak potom pouze trpělivost a hodně empatie.
každý se tu bojí kritiky, ale co napsat na takový dotaz jako je tento? Chcete chovat korelu a neuměla byste ani zastřihnout křídla? Tak to bych doporučoval opravdu zajít na veterinu a doufám, že tam by vás hnali svi... krokem pryč.To se dělávalo kdysi slepicím, aby nezanášely vejce k sousedům a ne miláčkům co máme doma.