Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2018 09:35
Pavla13

XXX.XXX.131.71

Dobrý den, poradí mi někdo pohlaví?moc děkuji.

14.4.2018 17:24
misimisi

XXX.XXX.243.14

Jestli uz neni mlade, tak asi samicka? Samecci maji ocas pry zespod bily u lutina.

14.4.2018 19:11
hobychov

XXX.XXX.213.33

pry, nebo víte.

14.4.2018 19:49
misimisi

XXX.XXX.243.14

No, podivejte, cely den nikdo nic nepise, tak treba budete vedet Vy na 100%

14.4.2018 23:10
zd50

XXX.XXX.100.214

Ale chlapci, proč hned tak do sebe. Podle té 13 soudím, že je to mladá chovatelka (jestli je starší, tak se omlouvám) a tak potřebuje solidně poradit. O těch bílých spodních ocasních krovkách nic nevím, ale jisté je, že i u lutino by měla mít samička znatelné pruhování, ale já tam nic nevidím i když jsem si to v PC zvětšil. Tak jsem toho názoru, že by to měl být samec. Chtělo by to ale názor někoho, kdo se chovu korel opravdu věnuje a má s tím zkušenosti. Přeji hodně úspěchů v chovu

15.4.2018 20:20
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Mě mladí samci po pár měsících začínají zpívat, udělejte si čas a pozorujte jestli neprozpěvuje, když ano je to samec.

15.4.2018 20:33
petajz

XXX.XXX.145.8

misimisi napsal(a):
No, podivejte, cely den nikdo nic nepise, tak treba budete vedet Vy na 100%

Odpovídat s prominutím hlouposti jenom proto že celý den nikdo nic nepíše je blbost.Máte to tak ve více vašich přízpěvcích.Potom tím matete nezkušené začátečníky ke kterým zřejmě také patříte.A není potřeba se hned čertit.

15.4.2018 21:07
zbosace

XXX.XXX.16.144

Typ, samička. U lutino má naozaj samička intenzívnejšie žltý chvost. Kresba byt môže ale aj nemusí byť viditeľná. Dá sa to však pri akomsi svetle/uv, tmavé/ presvietit aby bola viditeľná. V tom prípade by bola prítomná i na letkach. Podľa stavu zobáka by už mala byť preperena. Keďže je fotena na priamom slnečnom svetle ide iba o typ. Je tu však i viac možností- lutino straka, perlove lutino, lutino perlostraka. Tu už je určenie obtiaznejsie.

15.4.2018 22:28
misimisi

XXX.XXX.243.14

petajz napsal(a):
Odpovídat s prominutím hlouposti jenom proto že celý den nikdo nic nepíše je blbost.Máte to tak ve více vašich přízpěvcích.Potom tím matete nezkušené začátečníky ke kterým zřejmě také patříte.A není potřeba se hned čertit.

Já se nečertím To by jste četl hodně jiná slova Jen jsem se pokusila dotaz posunout výše. Dočetla jsem se to o lutinech, líbí se mi. Toť vše, posoudit musí zkušenější chovatelé, teorie a praxe se občas rozchází. Jen tedy musím přiznat, že je tu spousta přispěvatelů, co místo snahy poradit, pomoci, nadávají, štěkají, uráží... Jinak si nemyslím, že můj příspěvek byl hloupost, nebyl však psán ve smyslu, že tak to určitě je A ano, jsem začátečník, za případné matení se omlouvám. Netuším, který jiný příspěvek máte na mysli, v čem se pletu, či někoho jiného. Klidně to napište k tomu určitému komentáři, že nemáte stejný názor, že je to jinak. Jsem ráda, když mi někdo něco vysvětlí, ale z nadávek se nikdo nedozví nic moudrého. Přeji krásný večer a nic ve zlém.

18.4.2018 16:13
Pavla 27

XXX.XXX.49.11

Dobrý den,
Chtěla jsem poprosit, jestli by jste mi neporadili s určením pohlaví u dvou Korel Bělohlavých.
Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

18.4.2018 16:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.142.1

Ja osobne nejake to tipovani nemam rad, jedine snad v te sportce.Chovatel by mel mit cas a vypozorovat to neni nic tezkeho, zpev nelze prehlednou a kdo cas nema ten ma jiste penize tak udela DNA.

18.4.2018 23:43
zd50

XXX.XXX.100.214

Dobrý večer,
dlouhou dobu jsem odolával zůčastňovat se diskuzí na podobných fórech na internetu. Ale nakonec mi to nedalo. Základ před chovem každého živočicha je nastudovat v literatuře a v dnešní době na int. všechny informace. Dále je dobré zkontaktovat nějakého chovatele a získat od něj rady a poučení. Já, když kupuji nějakého ptáka od chovatele, tak se snažím získat o novém jedinci všechny možné informace. Od způsobu zaklecování, druhu podávané potravy (někteří jedinci nechtějí zobat nic jiného, než to, co jim podával původní chovatel) atd. prostě všechno možné. A teď k Vašemu dotazu. Aby někdo mohl odpovědně poradit podle fotografií je naprosto nutné tam, kde nejsou jednoznačné rozdíly u pohlaví kvalitní fotografie (dobře osvětlené), detaily, u korel třeba spodní strana křídel a ocasu. Také přesné stáří ptáka (nestačí loni v létě apod.), protože tam může být rozdíl až 3 měsíců a to ještě záleží na kvalitě krmení a výživě ptáka. Každý může být v jiném stadiu přepeření. S chovem korel jsem skončil asi před 35 lety a v té době byl největší hit perlové. Jak jsem se ale dočetl na int. tak u bělohlavých má samice "perlování" (bílé tečky) po celé spodní straně křídel. Samcům buď schází úplně, nebo ho mají jen asi na třetině. No a pak už zbývá jedině zpěv samců. Pokud tomu tak není, tak ať mě opraví nějaký chovatel bělohlavých.
Hodně chovatelských úspěchů

Přidejte reakci

Přidat smajlík