Korely chocholaté

Prodám Korelu chocholatou - Prodám cca 20x loňské korely, převážně žluté vi...
250 KčDobrý den, mám problém v chovu kotel, ráda bych se zeptala zkušenějších chovatelů.Mám 3 páry kotel a 3 budky.První pár je přírodní + straka 2 letý v minulosti měl 2 mláďata a vše OK.Letos z 5 vajec vydrželo 1 ostatní mrtví po vylíhutí, některá ještě ve vejci.2 pár bělohlavých 1 rok staří sneslo svých 5 vajec, ale po pár dnech sezení je vyhnal 3 pár lutínka+ plavý a přidali další 4 vejce.Po ukázkovém sezení, ale jen lutínka se samcem, bělohlavé tam nepustili se před 2 dny vylíhlo 1.živé mládě, druhý den bylo mrtvé nenakrmené.Bojím se každý den, že se to bude opakovat se všemi.Dala jsem tedy na zkoušku 1 vejce k 1 páru co už mají týdení mládě, může ho bezproblémů vysedět?nemám tam přendat alespoň ještě nějaké?.A ještě jeden dotaz je normální že 2 páry nesou do 1 budky, přitom je jich ve voliéře dost a stejných! Velkých akorát na korely.A může 1 pár vychovat 9 mladých, ukrmí to? Co by měl tady chovatel udělat když jim budku sebere jiný pár? Poraďte prosím.Je mi líto těch krásných uhynulích korelek.Dávám směs zrní, Lesonice, oves, proso č., proso žl., slunečnice č., slunečnice žíh., namáčecí směs, traviny, vaječnici, ale tu mi nechtějí žrát, zeleninu, jablko, vitamíny do vody vitafit od Vitakraftu, písek, sépií, a vitamín.kámen s jódem jsou všichni odčervení.Tak nevím kde je chyba.Ještě dodám, že voliéra je nově postavená, takže čistá i s vytápěným záletem.Vytápím do 8'C, teď né, jen přes zimu.DÍKY a odpovědi.G.H.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.142.1
Spolecny chov neuznavam, bohuzel. vzdy to delalonejakou tu neplechu, nikdo vam neporadi poradit si budete muset sama, porad neco prehazovat neni dobra vec. Mate moznost to tak nechat a cekat, a nebo casem dojdete k zaveru jako ja ze lepsi je chov pouze po parech.U me korely zvladaji prumerne odchovat v hnizde tak 6-7mladat. Budte trpeliva a mozna se casem ukaze.
Také se mi společný chov neosvědčil.
Mám devět párů korel.
Šest párů mám samostatně po párech a všechny páry už nesou a některé i sedí.
Tři páry jsem dal do společné voliery a tam se neděje nic jen pár rozbitých vajec je na zemi pod bidly, ale v boudách ani hrábnuto.
Na příští sezónu rozdělím volieru na tři části a půjdou zvlášť po páru.
prikladam se take k rozdeleni po parech a muzete k knim pridat treba andule, nebo i jine, kteri se vzajemne nerusi. nekdy to v hejnu jde, ale je spousta okolnosti, co to ovlivnuji. a sama vidite, ze
to nedela dobrotu. budky muzete mit stejne, stejne vysoko, ale kazda je preci jen jinde a tak si
v tomto smeru konkuruji take..
vzdy jsem mel samotne pary, max s andulkama, nebo neofemky.. a s uspechem odvhovavali.
at se dari.
Když jsem ještě měla 1 pár korel a 3 páry andulek ve společné velké voliéře, tak mi Anduly uštípaly 2 korelátka, takže Anduly bych do vol.ke korelám už nedala.S vijímkou je tam stěhujeme na zimu, mám top.panel na 8 stupňů.A le je pravda, že ani jedno neumřelo samo, z mně neznámích příčin.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Spolecny chov neuznavam, bohuzel. vzdy to delalonejakou tu neplechu, nikdo vam neporadi poradit si budete muset sama, porad neco prehazovat neni dobra vec. Mate moznost to tak nechat a cekat, a nebo casem dojdete k zaveru jako ja ze lepsi je chov pouze po parech.U me korely zvladaji prumerne odchovat v hnizde tak 6-7mladat. Budte trpeliva a mozna se casem ukaze.
Mám stejný názor.Když jsem zkoušel chov více párů, nebo Andulky + Korely, vždy byly problémy.
To je život, budu čekat a pozorovat co jim tam tak vadí.Budky mají v záletech, jsem si myslela, že v klidu, ale něco tam jim tam přesto vadí.Teplota na 14'C.Mají vedle Alexandry malé, ti jsou v klidu a ještě vedle nich jsou agapprnisové a ti jsou štěbetavý víc.Možná Ťan rozruch okolo? Tak se uvidí a popřemýšlím o změnách ve vol.Děkuji všem.G.H.