Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2018 19:24
Vocko

XXX.XXX.175.169

Mám strach jestli mu moje bakterie v ústech nemůžou ublížit...Strašně rád mi mačká rty a snaží se strčit jazyk dovnitř a kouše mi zuby...Mě to nevadí ale jestli to mu nemůže ublížit?

4.5.2018 07:51
saola

XXX.XXX.31.27

Je to u papoušků poměrně běžné.
Rosemary Low to ve své knize "Proč můj papoušek...?" uvádí jako příklad chování, pro které sice neznáme důvod, ale je poměrně časté.
Asi bych to nedramatizovala v případě, že:
- nemáte chřipku, angínu, nejste nachlazen, či obecně netrpíte onemocněním přenosným kontaktem se slinami či kapénkovou infekcí (v knize jsou zmiňována rizika přenosů streptokoků a některých lidských virů chřipky na papoušky)
- nekouříte
- neužíváte léky, jejichž rezidua se mohou nacházet ve slinách
- dodržujete standardní hygienu ústní dutiny

Náš pyrura to dělá taky.

29.5.2018 19:35
Vocko

XXX.XXX.175.169

Děkuji, nekouřím ale žvýkám tabák a měl jsem celkem strach že by z toho mohl též vyžvýkat trochu nikotinu takže už jedině bez tabáku v puse. Ale to není to co ho na tom bavilo on mi žvýká nos, uši, rty, bradavky...Cokoliv co je výběžek z těla :D A nejradši má jazyk.

29.5.2018 19:38
Vocko

XXX.XXX.175.169

saola napsal(a):

Je to u papoušků poměrně běžné.
Rosemary Low to ve své knize "Proč můj papoušek...?" uvádí jako příklad chování, pro které sice neznáme důvod, ale je poměrně časté.
Asi bych to nedramatizovala v případě, že:
- nemáte chřipku, angínu, nejste nachlazen, či obecně netrpíte onemocněním přenosným kontaktem se slinami či kapénkovou infekcí (v knize jsou zmiňována rizika přenosů streptokoků a některých lidských virů chřipky na papoušky)
- nekouříte
- neužíváte léky, jejichž rezidua se mohou nacházet ve slinách
- dodržujete standardní hygienu ústní dutiny

Náš pyrura to dělá taky.

A líbí se mi ten skoro vyhynulý papoušek co máte na obrázku, nepamatuju si jméno, vy jste ho někdy viděla? Žije na zélandu pokud si správně pamatuju jinak mě opravte a ztrapnětě :D Když jsem o nich viděl dokument chtěl jsem přispět na nějakou organizaci ale nenašel jsem kde.

30.5.2018 13:27
kubrt11

XXX.XXX.53.50

Vocko napsal(a):
A líbí se mi ten skoro vyhynulý papoušek co máte na obrázku, nepamatuju si jméno, vy jste ho někdy viděla? Žije na zélandu pokud si správně pamatuju jinak mě opravte a ztrapnětě :D Když jsem o nich viděl dokument chtěl jsem přispět na nějakou organizaci ale nenašel jsem kde.

Kakapo soví !K.

Přidejte reakci

Přidat smajlík