Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
31.5.2018 22:46
MystiQ

XXX.XXX.220.242

Dobry den, mam parek neofem modrohlavych.
Letos poprve sedi na vejcich. Pri posledni kontrole, cca 5 dni byli ze 4 vajech vylihnute 2mlade a samocka na vajickach stale sedela. Dnes pozoruji, ze samicka v budce pres noc jiz neni a sedi vedle samce venku. Je to spatne? Venku je teplo, ale nezahlidnul jsem, ze by je ted vecer jeste krmila.

1.6.2018 02:56
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

nechejte je chvíli v klidu a pořád jim tam nelezte a bude to v pohodě. Někteří ptáci nesnášejí časté kontroly. Raději jim nabídněte dostatek zeleného krmení a třeba vaječnou míchanici, aby měli čím krmit.

1.6.2018 08:08
MystiQ

XXX.XXX.220.242

Ja tam byl dohromady jen dvakrat na kontrolu. Leze se mi tam spatne, tak je nechavam byt. Zeleny maj denne a vajecnou michanici jim doplnuji neustale. Samicka na ni chodi kazdou chvilku, ale vcera najedniu nic a sedi se samcem nahore. Tak uvidime.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2018 13:22

jestli je samice venku bude nejspíš po mladých prvni dny po lihnuti samice z budky skoro nevyleze.

2.6.2018 06:23
MystiQ

XXX.XXX.220.242

To neni uplne z kraje, pocital jsem, ze by to melo byt od prvniho narozenyho 8-10 dni. Vcera odpoledne sem ji zahlidnul jak tam zalezla. Porad zere, tak jestli jim neco nosi. Treba uz sou dost velky na to, aby vydrzeli.

2.6.2018 06:45
MystiQ

XXX.XXX.220.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
jestli je samice venku bude nejspíš po mladých prvni dny po lihnuti samice z budky skoro nevyleze.

Tak to pocitam a prvnimu musi byt uz 14dni dnes. Kdy jim doroste prachovy peri?

2.6.2018 07:22

aha...tak 14 denni mladý už by mělo mít kroužek já kontroluji budky u neofém denně bez jakychkoliv problémů naopak samice si nato rychle zvyknou a pak sou klidnější

2.6.2018 07:27
MystiQ

XXX.XXX.220.242

Asi jsem se zbytecne zneklidnoval a i blbe pocital. Urcite je to 14dni. Od rana pozoruji a ted aem i slysel dozadovani, kdyz samicka vlitla do budky. Od vcerejska samecek zase vriska a honej se po voliere. Tak se asi chystaj na dalsi zasednuti. Do budky se mi moc chodit nechce, je to dost obtizny a stresujici jak pro ne a krepelky dole, tak pro me :-D.

6.6.2018 10:44
MystiQ

XXX.XXX.84.81

Tak vše bude v pořádku, už je tam i slyším jak se dožadují naplno. Samička stále lítá do budky dokrmovat. Už jen čekám, až vylítnou.

Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík