Mám cca 2 dny výlihle krepelky čínské bylo jich 5 a dnes rano dvě mrtvé a teď další jedna... vypadali ze mají prazna volatka... prosím o radu
Mají vodu ve víčkach krmení michanici Směs prosa nigeru lesnice a řepky... mohlo by to být těmi vedry? NIC jiného mě nenapadlo prosím o radu.... dekuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud se nejedna o bakterie cistotu nebo zkazene krmivo bylo by mozna lepsi kdyz se je pokusite dokrmovat injekcni strikackou..pak uz bych vam jen doporucila poslat ptacky na rozbor...
napsal(a):
Pokud se nejedna o bakterie cistotu nebo zkazene krmivo bylo by mozna lepsi kdyz se je pokusite dokrmovat injekcni strikackou..pak uz bych vam jen doporucila poslat ptacky na rozbor...
To jako myslíte vážně dokrmovat křepelky stříkačkou? Neslyšela jsem v životě, že by se kuřata krmila stříkačkou. Vedrem to není určitě, spíš v noci prochladli, i když se to nezdá. Pokud se dvoudenní kuřátka dostanou v noci mimo slepičku, tak prochladnou i když je relativně teplo.

nejsem si jista zda vam dokazu odpovedet kdyz nevidim do vaseho chovu a zda vubec chcete slyset odpoved kazdopadne, myslim to vazne, pokud jste psala ze mrtve krepelky nemely nic ve volatku je mozne ze zemrely na hlad...
napsal(a):
Další pecka od vás.Vaše rady nadělají víc škody než užitku.Dokrmovat kuřátka křepelek stříkačkou.Vy se opravdu nezdáte.Pro zadavatele;Zrní které uvádíte je pro tato malá kuřátka nevhodné /velké/, proto se krmí směsí šrotů.Vhodná je směs pro malá kuřátka.Mívala označení K1.Dobrý je i mák a jiná drobná semínka různých trav a plevelů.Také je důležité aby kuřátka neprochladla a nepromokla.
petajz
napsal(a):
Další pecka od vás.Vaše rady nadělají víc škody než užitku.Dokrmovat kuřátka křepelek stříkačkou.Vy se opravdu nezdáte.Pro zadavatele;Zrní které uvádíte je pro tato malá kuřátka nevhodné /velké/, proto se krmí směsí šrotů.Vhodná je směs pro malá kuřátka.Mívala označení K1.Dobrý je i mák a jiná drobná semínka různých trav a plevelů.Také je důležité aby kuřátka neprochladla a nepromokla.
Ikdyž už křepelky čínské desítky let nechovám, tak jen potvrdím vaši radu.Ten mák jsem používal a fungovalo to. Pak jáhly, tj oloupané proso proso jako vysvětlení pro mladou generaci, a dnes je průmyslová vaječina a směs pro drůbež v prvních týdnech. Lupínky ptačince jim neublíží. Po vylíhnutí ti červi jen svlečení, pokud jich nedáte hodně, protože chytin kuřátka neztráví. Dnes to máte jednoduché než před lety my.
19papaja
napsal(a):
Děkuji za rady možná bych řekla že prochladla... snad to ten zbytek aspoň zvládne... vodu ve vickach mají ještě dokoupim tu K1 moc diky.
Jak už jsem psala v interní zprávě a doplním, mák, strouhaná mrkev, strouhanka, semínka trávy, těch je teď dost, senegal určitě, vše sypu sépiovkou a k dispozici písek. Znova píši, pozor na prochladnutí a nesmí zmoknout, což je teď u přívaláků taky nebezpečné.
napsal(a):
nejsem si jista zda vam dokazu odpovedet kdyz nevidim do vaseho chovu a zda vubec chcete slyset odpoved kazdopadne, myslim to vazne, pokud jste psala ze mrtve krepelky nemely nic ve volatku je mozne ze zemrely na hlad...
A prosím Vy se trochu vzpamatujte, víte jaké škody můžete radami tohoto typu způsobit?!

Nevim co jsem rekla spatne ale az ted sem zjistila ze vlastne neodpovidam pani ale opet nekomu jinemu myslim ze michanice s K 1 ale to jsem myslela ze pokud nekdo lihne vi to snad dobre co jim davat a to je asi pro ne nejlepsi o tom zadna ale nevim co za paseku sem spachala tim ze sem odpovedala ze by bylo nejlepsi dokrmeni strikackou a dukladnou hygienou v chovu a rozbor!?ze se ptaci dokrmuji strikackou asi bezne nevite?male krepelky jsou nachylne na zmeny teplot i kdyz silne pochybuji ze to bylo prave tim teplo je myslim posledni dobou dost...a pochybuji ze kdyz se drzi slepicky a na noc jsou opet spolu zahynuli vlivem teplot.

Do hejna bohuzel nevidim takze si nechte vase komenty k memu projevu nevite sam/sama co zpusobilo uhyn a chytracite tady s argumenty typu google.cz..
napsal(a):
Do hejna bohuzel nevidim takze si nechte vase komenty k memu projevu nevite sam/sama co zpusobilo uhyn a chytracite tady s argumenty typu google.cz..
Kolik Vám je pro boha, deset? Pokud alespoň deset, tak i v tom případě nejste v pořádku.Přib.